Bron: Noord Hollands Dagblad

Hoorn De vrouwen van Hovocubo hebben gisteravond een nederlaag geleden tegen Os Lusitanos. De ploeg uit Amsterdam vertrok met een 0-4 zege opzak uit de sporthal De Opgang.

Al na 10 seconden keek de formatie van trainer Rudy Monden door een fout in de defensie tegen een achterstand aan.

“Vanaf dat moment liepen we eigenlijk achter de feiten aan”, toont hij realistisch. Nog voor rust verdubbelden de bezoeksters de score en opnieuw zag zijn ploeg er niet goed uit.

“We letten niet opbij een corner,waardoor zij de 0-2 konden maken”, beschrijft hij wat hij zag gebeuren.

Na de pauze boden de Hoornse vrouwen neter weerwerk. Hovocubo kwam zelf meer aan aanvallen toe, maar de achterstand wist het niet te verkleinen.Met nog twee minuten op de klok besloot Monden daarom zijn keepster te wisselen voor een extra veldspeelster. Het pakte verkeerd uit. De Amsterdammers onderschepten de bal twee keer en schoten de 0-3 en de 0-4 op het bord.