Vandaag ging de reis voor de C1 naar Amsterdam. In Sporthallen Zuid (hal 2) moest gespeeld worden tegen ASV Lebo. Na vorige week een dramatische wedstrijd gespeeld te hebben was het nu tijd voor de mannen om weer te laten zien waar ze als team toe in staat zijn. Na een korte en duidelijke bespreking door Appie leken de mannen er klaar voor. Vanaf de eerste minuut 100% focus en passie was de afspraak. Na het 1e fluitsignaal was toch alles weer anders….. Het leek wel of er een klamme deken over de mannen van Hovo lag. Fout op fout werd gemaakt en de inzet was niet bij iedereen zoals deze zou moeten zijn. Appie probeerde dit te corrigeren door snel te wisselen. Dit had in de eerste helft helaas weinig resultaat. Door allemaal persoonlijke fouten stond Hovo bij de rust met 3-0 achter, en dan had Damian de ploeg alweer een aantal keren op de been gehouden. Deze forse achterstand was totaal onnodig want voetballend was de tegenstander niet beter maar de goals werden gewoon cadeau gegeven. In de rust heeft Appie met een korte donderspeech de mannen weer getracht op het juiste spoor te krijgen. Dit leek prima gelukt want de 1e grote kans na de rust was voor Hovo, helaas was Enrique wat ongelukkig in de afronding. Uit de daarop volgende counter was het weer raak aan de andere kant, 4-0 voor de thuisploeg en de wedstrijd leek gespeeld. Niets was echter minder waar!!! Hovo toonde na de 4-0 een enorm stuk veerkracht, inzet en passie. De tegenstander werd vastgezet op eigen helft en wist daar geen raad mee. In de 5e minuut na rust was het Jordan die met de bal opstoomde en Remco aanspeelde, Remco wist de meegelopen Liam te bereiken en Liam schoot prima binnen, 4-1 met nog 20 minuten te spelen. Nog geen 1,5 minuut later was het Enrique die een prima combinatie opzette. Enrique ging op snelheid langs zijn man en speelde direct in op de vrijstaande Jordan. Jordan gaf de bal in 1 keer mee op de door gesprinte Enrique. Door de snelheid waarmee dit gebeurde kwam Enrique 1 op 1 met de keeper en Enrique liet de keeper kansloos. Dit waren 2 goals voor Hovo in nog geen 2 minuten. Met nog 18 minuten op de klok gingen de mannen er weer in geloven en zag je bij de tegenstander de twijfel steeds meer in de ploeg komen. In de 10e minuut kreeg een speler van Lebo een terechte gele kaart. Deze overtal situatie werd in eerste instantie wat onwennig uitgespeeld door Hovo. Een overtreding van Lebo leverde Hovo een vrije trap op de cirkel op. Jordan legde de bal prima breed op Remco en Remco schoot de bal hard en onhoudbaar langs de keeper. Hiermee was de achterstand terug gebracht tot 1 goal en er was nog ruim een kwartier te spelen. Hovo bleef druk uitoefenen en had het betere van het spel. Duels werden gewonnen en de keren dat de tegenstander doorkwam was daar Damian. In de 15e minuut was het Daniël die de bal veroverde en direct een man uitspeelde. In de vervolg actie wist Daniël Liam te bereiken en Liam schoot de 4-4 op het scorebord. Hovo was na de 4-0 helemaal opgeleefd en liet eindelijk zijn waar ze als team toe in staat zijn als er strijd geleverd wordt. De laatste minuut ging Hovo op zoek naar de winnende goal. Hierbij werd te veel risico genomen. In plaats van simpel te blijven spelen werd de 1 tegen 1 gezocht vlak bij de eigen goal. Dit leverde balverlies op. Doordat dit zo dicht bij de eigen goal was ontstond er direct een 100% kans voor Lebo. Damian werd geconfronteerd met een 2 tegen 1 en was kansloos. Met nog een krappe 2 minuten op de klok dus toch weer een onnodige achterstand. Hovo ging weer vol op jacht naar de gelijkmaker. In de laatste zeer hectische minuut gebeurde er nog van alles. De keeper van Lebo die met de bal in de hand buiten zijn cirkel stond, een speler die liggend op de grond de bal met de arm tegen hield….. de scheidsrechter (die overigens verder prima floot) zag deze dingen helaas over het hoofd. Wat hij wel zag was een pittige overtreding op Jordan. Dit leverde Hovo 30 seconden voor tijd nog een vrije trap op de cirkel op. Liam nam plaats achter de bal en Remco ging aan de rechterkant van Liam opgesteld staan. Op deze manier moesten de spelers van Lebo een keuze maken. Deze keuze viel voor ons goed uit. Een speler van Lebo koos ervoor om Remco iets meer af te dekken, hierdoor ontstond een gaatje in de muur. Dit gaatje was voor Liam voldoende. Liam schoot de bal snoeihard langs de keeper en de 5-5 stond alsnog op het bord. Op basis van de 2e helft een meer dan verdiend punt. Waar de eerste helft duidelijk ver onder de maat was van Hovo zijde verdienen de mannen een groot compliment voor de manier waarop in de tweede helft gestreden is.