Kampioenschap en promotie is een feit

De mannen van Matthijs van den Bergh-Broerse hadden nog maar 1 punt nodig voor het kampioenschap. Er moest gespeeld worden tegen Volendam 2 en er was vertrouwen. Speelgerechtigd waren Amir Molkârâi en Mo el Rougui, en samen met sterkhouders van dit team Mick van der Gulik en Jasper Boon ontbraken zij in Vlissingen waar ook gespeeld moest worden.

Er was sprake van een vliegende start, want al binnen een minuut scoorde Amir de 1-0 binnen na een assist van Mo el Rougui. In de vijfde minuut viel de Volendamse gelijk maker. Matthijs benadrukte dat er goed druk gezet moest worden en nog geen twee minuten later  was het Amir die met een mooie actie Hovocubo wederom op voorsprong bracht. Amir kreeg het op z’n heupen, want na weer een perfecte pass van Rougui weet hij bij de 2de paal de 3-1 binnen te schieten. Het leek wel 1-richtingsverkeer, want Hovocubo creëerde kans op kans maar zonder verdere uitbreiding van de score. Hierdoor was de wedstrijd nog niet gelopen en een foutje van Tom Overtoom zorgde ervoor dat Volendam vlak voor rust de aansluitingstreffer kon scoren.

Na aanwijzingen van coach Matthijs met betrekking tot de omschakeling en ten aanzien van spelhervattingen ging de tweede helft van start. Het werd geprobeerd met schoten van afstand, maar Amir en mo hadden het vizier niet op scherp. Pas na acht minuten in de tweede helft werd het 4-2 door wederom Amir Molkârâi. Er was goed geluisterd naar de aanwijzingen van de coach, want een goed genomen corner van Ali Choukair bracht Tom Overtoom in stelling bij de tweede paal die simpel kon intikken.

De laatste minuten mocht Jordy van de Graaf zijn rentree maken. Jordy, normaliter vaste waarde in Hovocubo 2, werd afgelopen seizoen geveld door ziekte, maar is nu herstellende en Matthijs heeft het mogelijk gemaakt dat Jordy met zijn teamgenoten het ware kampioensgevoel mocht krijgen. Het overwinnen van een zware periode maakt de ware kampioen, trots dat je er weer bij bent.

Na afloop was er een feestje te vieren, dit werd tot in de late uurtjes gedaan. En om een reactie van een speler de volgende dag te citeren: ” Sorry, ben net thuis en weet echt erg weinig meer van gister… wat een avond… ik werd vanochtend wakker en vond mijn fiets bij de buren in de achtertuin…”

Een mooi seizoen is voorbij en achter de schermen wordt gebouwd aan het team voor 2015-2016. In de topklasse.