“Hovo O17-1 loopt al snel achter de feiten aan, 6-9 verlies tegen Marlene”.

Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor de O17, de nummer 4, Hovo, tegen de nummer 3, FC Marlene dat vorige week van Veerhuys O17-1 verloor. Het coach duo heeft uitgebreid de ploeg uit Heerhugowaard kunnen bestuderen doordat alle wedstrijden van FC Marlene O17-1 op video worden vastgelegd. Op de training en ook met korte beeldfragmenten op What’s App zijn de Hovo mannen voorbereid. Op Jeramy na is iedereen fit.

Het duel begint in een hoog tempo, van enig aftasten is geen sprake. Het levert direct kansen aan beide kanten op. dsc02751_46d-smallJordy is dichtbij de openingstreffer als hij 1-op-1 op de keeper afgaat maar de laatste redt. Aan de andere kant Is het keeper Damian die redding brengt en gaat een vrije schop net naast het Hovo doel. Na vier minuten is er een mooi uitgevoerde aanval van FC Marlene die door de technische vaardige aanvoerder knap wordt afgerond, 0-1. Gelukkig weet Hovo binnen de minuut de stand weer gelijk te trekken als Ricky een bal onderschept en Jordy de bal binnen schiet, 1-1. Helaas is het nu weer de beurt aan de gasten en die scoren kort daarop de 1-2, het is een doelpunt dat uit het niets komt maar wel in de kruising, 1-2. Beide ploegen zetten hoog druk en dat zorgt natuurlijk voor fouten maar zorgt ook dat de snelheid in het spel blijft. Hovo probeert natuurlijk weer de gelijkmaker te forceren en krijgt via Jordy (naast) en Remco (over) de kansen. Na 11 minuten spelen wordt een ingestudeerde hoekschop door FC Marlene binnen geschoten en is het opeens 1-3. We zijn even volslagen de kluts kwijt, Marlene overdondert en vervolgens is het vier minuten later al 1-5 waarbij het lijkt alsof elk schot raak wordt geschoten. Het moet gezegd, de één is nog mooier dan de ander.  We hebben dan nog maar 15 minuten gespeeld en het lijkt een martelgang te worden. Toch recht Hovo de rug en komen we langzaam weer in de wedstrijd hetgeen tot een schot van Jordy leidt waarbij de rebound van Remco door de keeper met moeite tot hoekschop wordt verwerkt. Daarna heeft Ricky pech dat de paal een doelpunt in de weg staat. Voor rust krijgt ook Marlene nog een dot van een kans maar assisteert de goed teruggekomen Jordy keeper Damian op de lijn. Met een 1-5 achterstand gaan we de rust in.

dsc02758_a04-smallIn de rust proberen de coaches de Hovo boys weer op te peppen. Eerste kansen in de 2e helft zijn voor Hovo, eerst is het Jordan die de keeper tot een uitstekende redding dwingt, daarna wordt een 3-tegen-1 situatie niet goed uitgespeeld door de bal te veel van man tot man te willen spelen. Marlene doet het bij de 1e kans die het krijgt nog een keertje voor en scoort de 1-6, één minuut later is het alweer een goal als uit een snelle vrije trap een speler van Marlene op links de bal onder Damian door schiet, 1-7. Vervolgens krijgt Jordan na een botsing met de keeper een gele kaart en dat betekent dat Marlene twee minuten 4-tegen-3 kan voetballen. Marlene probeert dat natuurlijk uit te spelen maar één verkeerde pass zorgt ervoor dat Kaj druk zet op de laatste verdediger, daarbij een overtreding maakt waardoor de verdediger met de keeper in botsing komt en Kaj de bal in het doel schiet, 2-7. We blijven natuurlijk nog wel ruim een minuut met ondertal maar voetballen ons daar met de goed verdedigende Dave, geassisteerd door Ricky en Kaj, ondanks één grote kans waarbij de aanvaller over de bal heen trapt, goed doorheen. Een vrije schop wordt als we weer 4-tegen-4 staan door Marlene op de paal geschoten. Bij de volgende aanval schiet Ricky snoeihard op doel en kan de keeper de bal met de nodige moeite tot hoekschop verwerken. Jordy en Kaj spelen elkaar de bal tot twee keer toe waarna Jordy de bal bij de 2e paal brengt waar Ricky zeer attent de 3-7 scoort. We zijn in die fase de betere ploeg alhoewel Marlene ook wel gas terug neemt. Helaas gaat Kaj er met geel vanaf na een fel duel waarbij een natrappende beweging door de scheidsrechter wordt gezien. Dat is voorzichtig gezegd niet slim want opnieuw met 3-tegen-4 is allesbehalve fijn, zeker als je in een fase zit dat je de betere ploeg  bent. Marlene heeft bij de 2e power-play situatie maar 15 seconden nodig om de 3-8 te maken.  Daarna is het Hovo weer dat op jacht gaat naar een beter resultaat. Na een goed verdedigende actie van Jordan krijgt Jordy een kans maar treft de keeper. Even later is het wel raak als Ricky snel een hoekschop neemt en Jordy de bal ongenadig hard in de kruising jaagt, 4-8. Eén minuut later weer een kans voor Jordy en vlak erna een aanval via Ricky naar Jordy die de inglijdende Jordan ziet scoren, 5-8. Marlene blijft ook voetballen en krijgt twee kansen waarbij de laatste door Dave van de lijn wordt gehaald. Twee minutedsc02752_b0c-smalln later een onderschepping van Ricky die op tijd Jordy vindt die hard de 6-8 binnen schiet. En dan zijn er nog iets meer dan vijf minuten te spelen….. Hovo neemt risico’s en dat zorgt ook voor gevaar op eigen helft.  Marlene schiet nog op de lat, aan de andere kant is het Ricky die met een slim passje binnendoor Jordy bereikt maar die kan de bal net niet goed aannemen. Drie minuten voor tijd schiet Marlene uit een vrije trap raak en dat is de beslissing, 6-9.  En hoewel Dave nog op de paal schiet blijft het 6-9 en verliest Hovo in een duel waarbij de thuisploeg al na 15 minuten in feite een verloren wedstrijd speelde. In de 2e helft werd het duel harder en daardoor onvriendelijker. De frustratie, die al in de 1e helft door het scoreverloop al voelbaar was bij de thuisploeg, nam toe in de 2e helft en daardoor liepen we behalve tegen een tegenstander ook nog tegen onszelf te voetballen.

Lebo, de nummer 2, won uit bij Scagha O17-2 terwijl koploper Vennewater in een tumultueuze slotfase met 4-4 gelijk speelde tegen Veerhuys O17-1. Daarmee is Veerhuys O17-1 Hovo tot 2 punten genaderd met 1 wedstrijd minder gespeeld. Volgende week kan Veerhuys O17-1 bij winst op Lebo ons voorbij gaan want Hovo is vrij.

Scoreverloop:

1. 0-1, 5. 1-1 Jordy (Ricky), 6. 1-2, 11. 1-3, 14. 1-4, 15. 1-5, rust, 30. 1-6, 31. 1-7, 35. 2-7 Kaj (-), 38. 3-7 Ricky (Jordy), 40. 3-8, 42. 4-8 Jordy (Ricky), 43. 5-8 Jordan (Jordy), 45. 6-8 Jordy (Ricky), 47, 6-9