“Hovo O17-1 doet zichzelf tekort met 0-1 verlies”.

Opnieuw weten we vooraf dat we een pittige wedstrijd tegemoet kunnen zien, tegenstander is HZV/Het Vennewater, vorig seizoen landkampioen bij de C-junioren en dat team is nu de O17-1 geworden. Een team dat bovendien al een paar jaar samen voetbalt. Het coach duo Ashvin/Arie kan niet beschikken over de geblesseerde Jeremy en Remco waardoor opnieuw een beroep op Sem wordt gedaan.

Nadat de keiharde muziek, die voorafgaande aan de wedstrijd door de boxen schalt, is opgehouden fluit scheidsrechter Leerling voor het begin van de wedstrijd. Eerste twee kansen in de wedstrijd zijn voor de gasten en keeper Damian toont direct aan lekker in de wedstrijd te zitten want hij is bij schoten alert. Daarna is het de beurt aan de thuisclub die ook een paar keer gevaarlijk doorkomt, eerst is het Kaj die de bal tegen de keeper schiet, vervolgens mooi driehoekje tussen Kaj, Dave en Jordy die ook de keeper ziet redden.  Het is echter Jordan die de grootste kans krijgt maar de bal wil aannemen in plaats direct te schieten.  De opbouw verloopt bij Hovo rustig, het spel ziet er verzorgd uit. Als na tien minuten krijgt Sem last van zijn hamstrings en kan onze eigen O17-1 sportmasseuse Jozien aan het werk om Sem weer speelklaar te krijgen. Ondertussen krijgt Het Vennewater een enorme kans die door goed keeperswerk van Damian onschadelijk wordt gemaakt. Volgende aanval leidt bijna tot een 1-0 voorsprong als Evan een aanval opzet en via Kaj bij Jordan komt die de keeper op zijn weg ziet. Die keeper staat direct aan het begin van een tegenaanval die snel wordt uitgevoerd en via een mooie voorzet van rechts door een attent meegelopen Het Vennewater speler wordt binnen geschoten, 0-1. Na deze achterstand probeert Hovocubo snel de achterstand te repareren maar in de fase tot aan de rust is Het Vennewater de ploeg die de meeste kansen krijgt en is het aan keeper Damian te danken dat het bij rust nog 0-1 staat. Met name een vrije trap wordt prima gepakt door de Hovo goalie.

Na rust probeert Hovo de gelijkmaker te forceren. Het Vennewater gebruikt in de 2e helft veelal de lange bal. Verdedigend staat het goed met Dave die goed positioneel staat en met name Jordy die de longen uit zijn lijf loopt. Al snel haalt hij een gevaarlijke aanval van Het Vennewater eruit. Hovo heeft het meeste balbezit en probeert het gaatje in de verdediging van Het Vennewater te vinden maar dat blijkt niet zo gemakkelijk  Het tempo gaat daardoor wel uit de wedstrijd. Halverwege de 2e helft is het nog altijd 0-1 en zet Hovo er een tandje bij en krijgt ook weer kansen. Eerste kans is voor Kaj die goed wegdraait van zijn directe tegenstander maar de keeper knap ziet redden. Daarna is het Jordy die een schot door de keeper ziet worden gekeerd. Aan de andere kant gaat een schot maar net langs het doel van keeper Damian die aanmerkelijk minder te doen heeft in vergelijking met de 1e helft. In de slotfase wordt de druk opgevoerd. Jordan met name probeert voorin het één en ander te forceren, schiet tot twee keer toe een bal tussen de palen maar daar staat een keeper die sterk is en alles pakt. Vijf minuten voor tijd doet-ie dat letterlijk door Jordan te vloeren en lijkt een penalty de enige straf maar de scheidsrechter laat tot ontzetting van alles en iedereen dat aanhanger van Hovo is doorspelen. Als Jordan in de laatste minuut tegen de paal op schiet is het duidelijk dat we deze avond blijkbaar niet mogen winnen. Na het laatste fluitsignaal zie je aan de spelers en coaches van Het Vennewater de opluchting dat ze goed wegkomen uit Hoorn, bij de thuisploeg overheerst de teleurstelling. Behoudens de laatste tien minuten in de 1e helft was Hovo de bovenliggende partij maar wist zich te weinig kansen te scheppen en de kansen die er wel degelijk waren niet te verzilveren.

Volgende week mogen we naar Amsterdam om daar tegen Lebo te voetballen, de ploeg die alle drie wedstrijden nog heeft gewonnen en in de laatste wedstrijd van Veerhuys O17-1 met 3-4 won.