Praktische informatie

zvv Hovocubo – Feyenoord Futsal / TPP

5 september 2020 | 20.00 uur

Sporthal De Opgang, Akkerwinde 43, Zwaag

Ticketshop (online): €5,- (excl. servicekosten)

Verkoop aan de deur: €6,-

Livesteam link: €5,- (excl. servicekosten) –> link wordt verstrekt op wedstrijddag

Klik hier voor het Digitaal programmablaadje

Opening competitie tegen Rotterdamse ploeg.

En met een aantal andere Rotterdammers in de gelederen gaat Hovocubo de strijd aan. Met name voor assistent coach Appie Marbah die zich prima thuis voelt bij Hovocubo is het een bijzondere wedstrijd. Jaren lang betrokken bij de kameraden van 010 maar het stokje overgedragen aan oud Hovocubaan Samir Yaaqobi die bij de mannen van Feyenoord het scepter zwaait. Ook een speciale wedstrijd voor Lahcen Bouyouzan en Sofian Charraoui die daar jaren speelden. Sterkhouder die na korte afwezigheid is teruggekeerd is Amin Nialy. De oud-international maakte een uitstapje naar FP Aarschot (Bel) en asv Lebo maar is in deze bizarre zomer op het oude nest teruggekeerd. Dat geldt ook voor publiekstrekker en media-man Reginio Resida, beter bekend als Rarko. Reginio maakte zijn veelbelovende debuut nog onder Anand Jagdewsingh en de vraag is of hij zijn hoofd aankomende zaterdag bij het zaalvoetbal heeft. Zijn media succes zorgde ervoor dat nota bene Appie Marbah hem een wedstrijd niet liet meespelen om hem weer scherp te krijgen. Hierna vetrok ‘Rarko’ naar Groene Ster Vlissingen en is nu weer terug in Rotterdam. Verder zullen wij keeper Koen van der Leden hartelijk verwelkomen. Kwam één jaar uit voor Hovocubo en is nog steeds een graag geziene gast. Keerde terug naar Feyenoord toen duidelijk werd dat een vaste basisplaats niet afgedwongen kon worden.

De ploeg van Sander van Dijk heeft een sterke voorbereiding achter de rug. Grote weerstand door absolute Europese topclubs in combinatie met vele wedstrijd minuten tegen kleinere clubs was precies wat de gerenoveerde ploeg nodig had. Onder aanvoering van de nieuwe captains Mats Velseboer en Faisal Mellah heeft de nieuwe samenstelling zich goed gemanifesteerd, is gretig, snel en explosief. De selectie is een lust voor het oog.

We gaan starten in een nieuw zaalvoetbal concept in de eredivisie. In de eerste helft van de competitie (tot aan de winterstop worden er 12 wedstrijden gespeeld. Ranking en loting hebben deze wedstrijden bepaald.

Na deze twaalf speelrondes wordt de competitie gesplitst. De bovenste acht ploegen in de stand gaan naar de kampioenspoule en de onderste acht ploegen gaan naar de degradatiepoule. Alle ploegen nemen de helft van de vergaarde punten in de eerste comptitiehelft mee naar de nieuwe competitie. Dan wordt er twee keer tegen elkaar gespeeld (dus 14 speelrondes)

Daarna vindt de nacomptitie plaats voor het kampioenschap van Nederland en promotie/degradatie met 1ste divisie.

De nummers 1 en 2 van de kampioenspoule plaatsen zich direct voor de halve finale van het kampioenschap van Nederland. De nummers 3, 4 en 5 plaatsen zich voor de kwartfinale voor het kampioenschap van Nederland. De nummer zes speelt een wedstrijd tegen de nummer 1 van de degradatiepoule om zich voor deze zelfde kwartfinale te plaatsen. Voor de nummers 7 en 8 is het seizoen voorbij.

De nummer 1 van de degradatiepoule krijgt dus nog een kans om met de nummer zes van de kampioenspoule uit te maken wie alsnog mee kan doen voor het kampioenschap van Nederland door plaatsing in de kwartfinale. De nummers 7 en 8 degraderen rechtstreeks en is het seizoen voorbij. De nummers 5 en 6 spelen nacomptitie voor promotie/degradatie met clubs uit eerste divisie. De nummers 3 en 4 zijn uitgespeeld.

We gaan het zien hoe deze opzet verloopt, Hovocubo heeft er in elk geval zin in.

De scheidsrechters van deze avond zijn: Ibrahim Eljilali en Karun Binda. Ajmal Haniftahmas neemt als secretaris plaats achter de tafel.

Wedstrijdsponsor is HydroWest.

In verband met Covid-19 verzoeken wij u om alle bekende hygiëne regels en de instructies van onze vrijwilligers op te volgen. Het is voor ons allen en onze sport van groot belang dat we ons maatschappelijke steentje bijdragen. Houdt vooral 1,5 mtr afstand en blijf thuis als je klachten hebt.

Wij zien u graag aanstaande zaterdag in De Opgang!

meer nieuws