Heer & Meester

Lahcen goed voor drie goals en Yoshua goed voor vier assists vieren deze samen FOTO JAAP VAN DER PIJLL

Vooraf wisten we dat het volle bak zou worden. De streekderby die sinds de eerste ontmoeting im 1999 is uitgegroeid tot een echte klassieker staat garant voor volle bak op de tribune en prestigestrijd. Dat het ook nog gaat om de directe strijd voor de tweede positie op de ranglijst maakt het alleen maar nog mooier.

Marlène mistte sterkhouder Mo Attaibi die zich ook heeft afgemeld voor Oranje ivm een knieblessure. Hovocubo miste maar liefst twee belangrijke spelers: Amir Molkârâi en Youssef Makraou.

Vanaf minuut 1 was het Hovocubo die evenals een week eerder met hoog baltempo en solide passes het spel dicteerde. En al snel resulteert dit op de 1-0 van Lahcen Bouyouzan uit een assist Yoshua St. Juste. De eerste van de drie goals van Lahcen en de eerste van de vier assists van Yoshua. 11 seconden later tikt Mats bij de tweede paal de twee nul binnen. Marlène kon de versnelling van Hovocubo niet bijbenen waardoor ze verdedigend te kort kwam. De kansen van de bezoekers uit Heerhugowaard waren spaarzaam maar gevaarlijk. Dave Stet hield zijn goal wel schoon en bij een vrije trap is het Zakaria Amrani degene die goed bij de lijn gepositioneerd staat om te voorkomen dat deze erin gaat. Lahcen Bouyouzan scoort de vier nul en na een fantastische korte actie van Karim Mossaoui scoort hij de vijf nul waarmee de teams gaan rusten.

In de tweede helft ging Hovocubo in een lagere versnelling spelen en dat zorgde ervoor dat er lange tijd geen doelpunten meer tot stand kwamen. In het laatste deel van de wedstrijd neemt Issam el Bakkali een bekeken vrije trap op Zakaria Amrani die kinderlijk eenvoudig de zesde goal weet aan te tekenen. Het is Nabil Akaazoun die de nul van het scorebord wegveegt met.

FC Eindhoven bezit met 34 punten de eerste plaats boven Hovocubo die met een wedstrijd meer en een laer doelsaldo  met evenveel punten de tweede plaats bezet houdt. FC Marlène (31 pt) zakt naar plek drie en Futsal Apedoorn (28 pt) staat stevig op plek vier.

Komende week spelen de internationals om aans[praak te kunnen maken op een WK ticket. De competitie ligt dan voor de eredivisie 1 week stil.  Op zaterdag 8 februari wordt deze hervat. Dan speelt Hovocubo in en tegen Volendam. Een week later staat de wedstrijd thuis tegen zvv Eindhoven.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Heerhugowaardsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Eredivisiezaalvoetbal.nl

Hovocubo overklast FC Marlène in derby

Vincent Schot

Hovocubo heeft zich gisteravond gerevancheerd voor de 3-2 nederlaag die het eind september opliep in de derby tegen FC Marlène. De zaalvoetballers legden de ploeg uit Heerhugowaard in de return hard over de knie. De thuisclub was feller, slimmer én koelbloediger dan de gasten, die zelfs niet mochten klagen dat ze na veertig minuten met een 6-1 nederlaag op zak naar huis gingen.

Er staan vier minuten op het scorebord van sporthal De Opgang als de 1-0 hierop verschijnt. Lahcen Bouyouzan, die een minuut eerder nog een voorzet van Karim Mossaoui net langs de verkeerde kant van de paal gleed, tekent voor de Hoornse voorsprong. Hoewel het gaatje dan nog minimaal is, is al duidelijk dat de Heerhugowaarders een vervelende avond tegemoet gaan. Het komt dan immers al 240 seconden overal op het veld steeds net een stap te laat.

Hoewel FC Marlène voor aanvang van de derby Hovocubo op doelsaldo nog achter zich weet, is van die voorsprong op de ranglijst op het veld niets zichtbaar. De thuisclub voetbalt makkelijker en tikt de gasten – ook als deze druk zetten – bij vlagen helemaal zoek. Aan de hand van Bouyouzan drukt het dit uit in de score. De Rotterdammer maakt er zelf nog twee en ziet ook Mats Velseboer en Karim Mossaoui doelman Peter Rozenbeek passeren.

En de score had nog hoger kunnen oplopen dan de 5-0 waarmee de rust nu wordt bereikt. Rozenbeek immers brengt in het eerste bedrijf nog redding op goede kansen van Yoshua St. Juste, Zakaria Amrani en Mossaoui en de goalie ziet hoe Faisel Mellah van dichtbij over schiet.

Helemaal voor spek en bonen doet FC Marlène ook weer niet mee. De ploeg krijgt voor rust ook mogelijkheden om tot scoren te komen, maar ze zijn minder groot én minder talrijk vooral. Ilias Bouzit en Issy Hamdaoui krijgen de beste kansen. Allebei gaan zij alleen op doelman Dave Stet af, maar deze blijft goed kijken naar de bal.

Scherp

,,Het was ook een leuk potje toch?’’, reageert Yoshua St. Juste met een lach op de opmerking dat er een leukere – lees spannendere – wedstrijd werd verwacht. ,,We waren veertig minuten lang de betere van de twee. Vooral in de eerste helft waren we zowel in balbezit als in balbezit van de tegenstander heel erg scherp. Dat hadden we afgesproken omdat we in de heenwedstrijd heel slap begonnen. Dat kwam er goed uit vanavond. En dan waren we ook nog eens trefzeker in de afronding.’’

De captain van Hovocubo zet zijn naam niet op het wedstrijdformulier, maar heeft met vier assists toch een flink aandeel in de score. Het levert St. Juste zelfs terecht de titel Hydro West Man of the Match op. Na rust is de Groninger zelf nog dicht bij een doelpunt, maar een fraaie solo eindigt met een schot dat wordt gekeerd door de uitblinkende Rozenbeek. Eigenhandig voorkomt de goalie dat Hovocubo er niet meer maakt dan een half dozijn.

,,Peter hield er een paar goed uit’’, complimenteert ook St. Juste de ervaren doelman. Het plannetje dat in de rust werd gesmeed kwam er niet door uit. ,,We zeiden tegen elkaar dat we de dubbele cijfers moesten bereiken.’’ Toch legt de aanvoerder van de Hoornaars de schuld ook bij zijn eigen ploeg dat het hierin niet slaagde. ,,Ik maakte mij er zelf ook schuldig aan, bij die solo bijvoorbeeld. Bij een 0-0 stand had ik die breed gelegd, nu zat ik zo lekker in de flow dat ik voor eigen succes ging. Dat gebeurt bij zo’n stand én de wetenschap dat zij ook niet meer terug gaan komen in de wedstrijd.’’

4. Bouyouzan 1-0, 5. Velseboer 2-0, 11. Bouyouzan 3-0, 11. Bouyouzan 4-0, 16. Mossaoui 5-0, 39. Amrani 6-0, 40. Akaazoun 6-1.

Afgetroefd op alle fronten

Bron: Noordhollands Dagblad (Alkmaarsche Courant)

Het bezoek aan Hovocubo is voor de zaalvoetballers van FC Marlène uitgelopen op een deceptie. In Hoorn toonde de thuisclub zich feller, slimmer én koelbloediger dan de ploeg van coach Anand Jagdewsing: 6-1.

Hoewel FC Marlène voor aanvang van de derby Hovocubo op doelsaldo nog achter zich houdt, is van die voorsprong op de ranglijst op het veld niets zichtbaar. De thuisclub voetbalt makkelijker en tikt de gasten – ook als deze druk zetten – bij vlagen zoek. Aan de hand van Bouyouzan drukt de Hoornse club dit uit in de score. De Rotterdammer maakt er zelf nog twee en ziet ook Mats Velseboer en Karim Mossaoui doelman Peter Rozenbeek passeren.

,,Hovocubo heeft ons bij de strot gegrepen’’, erkent Rozenbeek als de zoemer voor het laatste heeft geklonken. ,,Zij speelden de hele wedstrijd heel agressief’’, vervolgt de keeper, die zegt liever over de prestatie van zijn eigen ploeg te praten dan over die van de tegenstander. ,,Want hoewel er niets valt af te dingen op de zege van Hovocubo was het van onze kant bij vlagen heel matig. En dan druk ik mezelf nog zwak uit inderdaad.’’

De keeper doelt op de wijze waarop de goals worden weggegeven. ,,Zwak verdedigd’’, aldus Rozenbeek. ,,Wij krijgen dezelfde soort kansen, maar waar zij zich nog twee keer konden omdraaien en een kopje thee drinken voordat ze schoten, moesten wij schieten onder druk. En ik weet niet meer of het bij Lahcen (Bouyouzan, red.) of Karim (Mossaoui, red.) was, maar daar stapten we blind in met onze achterste man. We gingen de dingen doen die we niet moeten doen.’’

Terwijl Rozenbeek zijn verhaal doet neemt hij de complimenten in ontvangst van de tegenstanders die het veld verlaten. Ze worden terecht uitgedeeld aan de keeper, die er na rust hoogstpersoonlijk voor zorgt dat Hovocubo niet verder komt dan een half dozijn. Hij koopt er niet veel voor. ,,Of zij nou met 2-1 of met 12-1 winnen, het blijven drie punten. Dat het vandaag 6-1 wordt, is niet leuk door de manier waarop, maar dat is het mooie aan voetbal: vrijdag heb je weer een nieuwe kans. Tegen een zeperd kun je altijd een keer oplopen. Ons overkomt het hier, op bezoek bij de landskampioen, waar acht of negen internationals rondlopen.’’

Hovocubo – FC Marlène 6-1