Lesje efficiënt voetballen van Alpha Tours, verlies C2.

Belangrijke wedstrijd, de topper tegen de Alpha Tours, de nummer één tegen de nummer twee.  De uitwedstrijd is na een 5-2 achterstand in een geweldige slotfase met 5-7 door Hovo gewonnen. We staan dus drie punten voor maar in de voorbereiding wijst coach Rob dat dit een nieuwe wedstrijd is maar dat we met een eventuele winst een enorme stap zetten richting kampioenschap.

Hovo begint gecontroleerd aan de wedstrijd en Alpha Tours  laat Hovo het balletje rond spelen. Na vier minuten speelt Kaj zich vrij en schiet tegen de paal waarna de keeper redt.  In de snelle tegenaanval  is het Alpha Tours die de bal wel langs de keeper schiet, 0-1. Dat is een domper en twee minuten is het Robbert die de bal verspeelt op de middenlijn en is het opeens 0-2. Hovo krijgt weer een kans en opnieuw is het Kaj die de bal tegen de paal schiet, wat een pech.  We zijn gewoon gelijkwaardig maar waar wij de kansen niet benutten is Alpha Tours in de 10e minuut opnieuw scherp als Rolf de bal verliest en een aanvaller van Alpha Tours keeper Nick kansloos laat, 0-3. Toch probeert Hovo wel te blijven voetballen alhoewel er wel wat irritatie in de ploeg begint te komen. Kansen krijgt Hovo, zo is Luuk dichtbij de 1-3 en stuit Kaj na een solo langs drie tegenstanders op de keeper. Er wordt op zich goed bewogen door de spelers, posities worden overgenomen maar we hebben moeite met de eindpass. Verdedigend houden we het in het tweede deel achter dicht al pakt keeper Nick een schot klemvast.

In de rust peppen de coaches de mannen op en geven aan dat een snelle tegengoal de wedstrijd kan doen kantelen. In de 2e minuut bereikt een schitterende lange pass van Timo de vrijgelopen Robbert die de keeper verrast, 1-3. Dat geeft de Hovo burger moed. Drie minuten later opnieuw een prachtige aanval die begint bij Timo die de bal naar Robbert speelt die op zijn beurt niet zelfzuchtig is en de vrijgelopen Donny bediend die van dichtbij de 2-3 aantekent. Hovo is de beter voetballende ploeg en het is weer een échte wedstrijd geworden. Natuurlijk moeten we oppassen voor de counter. Vooral Robbert speelt in de eerste tien minuten een glansrol, steeds weer de bal afpakkend en ongrijpbaar voor de veel grotere tegenstanders. Bijna halverwege de 2e helft is het Tygo die z’n directe tegenstander aan de buitenkant dekt en dat zorgt ervoor dat de tegenstander makkelijk weg draait en keeper Nick kansloos laat, 2-4. Het is met nog 10 minuten te voetballen geen gelopen koers maar doordat de koppies omlaag gaan, de irritatie toeneemt bij Hovo, spelen we een verloren wedstrijd. Alpha Tours profiteert maximaal en scoort nog twee keer en dat zorgt voor een geflatteerde uitslag van 2-6 na 2×20 minuten voetballen.

Na afloop is de frustratie groot en moet er in de kleedkamer nog wel worden gesproken om de Hovo C2 gelederen weer te sluiten.  Winnen doe je als team en verliezen, dat doe je ook samen zo vatten de coaches het samen.

Alpha Tours en Hovo hebben nu hetzelfde aantal verliespunten waarbij het doelsaldo van de mannen uit Hem beter is.  Het kampioenschap zal vermoedelijk op doelsaldo worden beslist, kortom, we zullen de komende wedstrijden op doelpuntenjacht moeten gaan!

Opstelling:

Nick; Rolf, Timo, Tygo, Luuk, Robbert; Donny en Kaj

Scoreverloop:

1. 0-1, 6. 0-2, 10. 0-3, rust, 21. 1-3 Robbert (Timo), 24. 2-3 Donny (Robbert), 29. 2-4, 31. 2-5, 35. 2-6