B5 boekt monsteroverwinning bij Lutjebroek B3, 1-16!

Het Hovocubo B5-talenten team, zoals ze zichzelf graag noemen, staat gemotiveerd aan de start in Sporthal De Kloet in Grootebroek. Ze weten dat Hovocubo B3, tien dagen geleden nog te sterk voor de B5, vorige week met liefst 14-1 van Lutjebroek B3 heeft gewonnen. Eerder verloor Lutjebroek B3 nipt met 4-5 van Alpha Tours B2. Timo en Daigerion spelen tegen een aantal voetballers tegen wie ze vorige week met 1-5 hebben verloren want de meeste Lutjebroek voetballers spelen op zaterdag bij Zouaven.

De start is overweldigend, eerste onderschepping is van Kaj die naast schiet. Nog geen 30 seconden later krijgen we een vrije schop en is het Timo die de bal hard tegen de touwen schiet, 1-0. Drie minuten later is het Rolf die Kaj wegstuurt en dan is het snel 2-0. Vrijwel direct hierop krijgt een speler van de thuisclub de gele kaart en gaan we “powerplay” spelen.  Maar dan ontstaat een counter voor Lutjebroek en die wordt doeltreffend afgerond, 2-1. In de volgende aanval is het Jasey die door de as van het veld naar voren komt en op het juiste moment de bal op Luuk geeft die simpel scoort, 3-1.  Nog geen minuut later weer een prachtige aanval, Kaj brengt de bal op waarna Jasey de bal krijgt die een 1-2’tje met Timo aan gaat en vervolgende de 1-4 scoort. Er wordt “tiki-taka voetbal” in een hoog tempo gespeeld. We zijn nog niet halverwege de 1e helft als Timo Luuk weg stuurt die de 1-5 maakt. Het is een oneerlijke strijd en de enige vraag is of de B5 de score van de B3 gaat overtreffen. Kaj is de maker van de 1-6 na een korte hoekschop van Luuk. Vervolgens is de volgende doeltreffende aanval er weer eentje uit het boekje als Kaj een dieptepass op Luuk geeft en die geeft de arme keeper van Lutjebroek geen kans, 1-7.  Vijf minuten voor rust is het 1-8 na een 1-2’tje tussen Rolf en Kaj die door eerstgenoemde wordt afgerond. Eén minuut later is het Daigerion die Rolf met een pass de 1-9 laat maken waarna het slotakkoord voor rust voor Jasey is die na een pass van Rolf voor doelpunt nummer 10 zorgt.

In de rust geeft Danny aan dat we een prima 1e helft hebben gevoetbald maar dat we wel zo door moeten gaan en niet met 1-12 tevreden zouden moeten zijn.  De eerste paar minuten lijkt de Hovo B2 motor te stoppen. Passes zijn onnauwkeurig, we zijn wat zelfzuchtig en spelen een beetje geforceerd.  Even lijkt de thuisclub wat beter in de wedstrijd te komen maar na een rake vrije trap van Kaj komt Hovo weer op toeren want direct na de 1-11 is het Timo die de bal onderschept en voor 1-12 zorgt. Vervolgens is het de thuisploeg die er twee keer dreigend uit komt en is het keeper Tygo die met twee prima reddingen ook dit verslag haalt. Als je ploeg veel te sterk is heb je weinig te doen als keeper maar moet je er wel staan als het moet en dat doet Tygo!  Halverwege de 2e helft is het Rolf die voor 1-13 zorgt waarna Timo op aangeven van Daigerion de volgende treffer produceert, 1-14. De 1-15 wordt ingeleid door Jasey die na een solo helemaal naar de rechterkant wordt gedreven maar nog net kan voorgeven en daar staat Rolf om de voorzet binnen te schieten. Laatste doelpunt is ook weer een fraai staaltje van teamspirit als Kaj de bal op Rolf speelt die Timo weet te bereiken die voor de eindstand zorgt, 1-16.

De eerste drie punten zijn binnen en we hebben met deze monsteroverwinning een leuk doelsaldo. Het was een oneerlijke strijd want Hovo B5 was veel te sterk voor de B3 van Lutjebroek. Belangrijk was dat we, op de eerste paar minuten in de 2e helft na, tempo in de wedstrijd hielden en bleven voetballen.  Volgende week spelen we thuis in Sporthal Zwaag, tegenstander dan is De Rijp B1, een ploeg die deze week de 1e wedstrijd voetbalt.

Scoreverloop:

1. 0-1 Timo (Kaj), 5. 0-2 Kaj (Rolf), 8. 1-2, 9. 1-3 Luuk (Jasey), 11. 1-4 Jasey (Timo), 12. 1-5 Luuk (Timo), 14. 1-6 Kaj (Luuk), 17. 1-7 Luuk (Kaj), 20. 1-8 Rolf (Kaj), 21. 1-9 Rolf (Daigerion), 23. 1-10 Jasey (Rolf), rust, 32. 1-11 Kaj (-), 33. 1-12 Timo (-), 37. 1-13 Rolf (-), 41. 1-14 Timo (Daigerion), 43. 1-15 Rolf (Jasey), 44. 1-16 Timo (Rolf)