Drie punten uit handen laten glippen

Ali Choukair en Mo el Bouziani vers terug van vakantie maar Robin Meijer geblesseerd en Bart Overtoom geschorst. Hiervoor Nick Visser (momenteel vaste speler van Hovocubo 11) en Martin van Eeuwijk van stal gehaald. Dat waren de ingrediënten (samen met de rest van de vaste groep) waar Peter van der Slikke het ermee moest doen.

Martin van Eeuwijk goed voor twee prachtige goals. Foto: Ferry Hoks

De wedstrijd is nog maar drie minuten oud of Martin van Eeuwijk met een verwoestend schot de 1-0 aantekent. Maar het gaat snel, binnen zestig seconden maakt Karim Layeb gelijk voor de Leekster Eagles en komt Hovo weer op voorsprong door een fantastische combinatie ingeleid door Martin van Eeuwijk, voortgezet door Mo el Bouziani en afgerond door Tom Overtoom. In de zesde minuut is het opnieuw Karim Layeb die de Groningers langszij brengt.

Het spel golft over en weer waarbij Hovo prima partij biedt tegen de gerenommeerde club uit Leek. en met een gelijke stand gaan de ploegen ook rusten.

In de tweede helft is het speelbeeld niet anders en het is al in de 23ste minuut dat Richard Meijer de bal over Erwin Mensink stift. Deze voorsprong wordt negen minuten later uitgebreid naar 4-2 door een prachtige goal van Martin van Eeuwijk. Maar binnen de minuutis het Karim Layeb  die zijn derde doelpunt van de avond maakt. De Adelaren reageren direct met nog een tegengoal van Fabio de Matos Fernandez en komt voor het eerst op voorsprong door een doelpunt van Mehdi Charaf-Eddine.

De winst voor de ploeg van Peter van der Slikke lag zo dichtbij maar werd op het laatste moment uit handen gegeven. Nog nul punten geeft geen bevredigend gevoel vooral omdat er in de twee gespeelde wedstrijden tot nu toe meer in zat.

De volgende wedstrijd voor Hovocubo 2 is op 6 oktober tegen Honselersdijk die tot nu toe drie punten wist te behalen uit beide duels. De volgende thuiswedstrijd zal plaats vinden op vrijdag 13 oktober om 20.30 uur in Sporthal De Opgang tegen ‘t Knooppunt 2.

Lees hier het verslag van de Leekster Eagles

Buffer Hovocubo 2 blijkt te klein

Bron: Noord Hollands Dagblad

Van onze verslaggever

Ook na twee speel­ron­den in de eer­ste di­vi­sie A is Ho­vo­cu­bo 2 nog zon­der pun­ten. De ploeg van trai­ner Pe­ter van der Slik­ke ver­loor gis­ter­avond in ei­gen huis met 4-5 van Leek­ster Eag­les.

De ne­der­laag be­zorg­de de Hoorn­se re­ser­ves een ver­ve­len­de na­smaak. De ploeg stond im­mers de ge­he­le wed­strijd aan de goe­de kant van de sco­re en wist na een 2-2 rust­stand zelfs weg te lo­pen tot een 4-2 voor­sprong. Die buf­fer bleek niet groot ge­noeg om de over­win­ning over de streep te trek­ken. Zelfs één punt­je zat er niet meer in toen de be­zoe­kers uit Gro­nin­gen er nog drie maak­ten. Ho­vo­cu­bo 2 drong in de slot­fa­se nog wel aan, maar tot een tref­fer wist de ploeg niet meer te ko­men.