Nieuwboer B1-Hovo B2 8-5

Met een allesbehalve fitte B2-ploeg reizen we af naar Wervershoof.  Robbie heeft oogontsteking en Kaj heeft oorontsteking en zitten beiden onder de antibiotica. Thijs is er niet dus heeft interim-coach Rob (Robbin moest werken) de nodige kopzorgen vooraf.  In de thuiswedstrijd liepen we in een gelijk opgaande wedstrijd van het begin af aan achter de feiten aan, kwamen snel op 0-3 en verloren uiteindelijk met 3-5.

De eerste kans in de wedstrijd is voor Robbie die de keeper test.  Aan de andere kant is keeper Stanley ook wakker en redt in de beginfase twee keer knap. En dat is ook nodig want we lijken niet scherp. De thuisploeg is veel meer in beweging en wij lopen al weer snel achter de feiten aan.  Het is dan ook logisch dat Nieuweboer in de 5e minuut de leiding neemt als we elke directe tegenstander op een meter afstand dekken, tja, dan ontstaan er gaten en daar profiteren de mannen uit Wervershoof van, 1-0. We lijken wakker daarna want we krijgen een paar kansen, Robbie, met een “heus” Gareth Bale kapsel, schiet voorlangs en Evan schiet tegen de keeper op. Twee minuten later is het Robbie die van links een actie maakt en op doel schiet.  De bal lijkt voorlangs te gaan maar dan is het Evan die de bal als een “Tinus Plotseling” er prima inglijdt, 1-1. De vreugde is echter maar van korte duur want twee minuten later is er een aanval op rechts waarna een aanvaller bij de voorzet voor Harvey komt en van dichtbij de bal binnen tikt, 2-1. Vervolgens krijgt aanvoerder Ferry twee kansen maar de keeper en een bal die voorlangs gaat zorgen ervoor dat de gelijkmaker niet valt. Nieuweboer is ondanks de kansen voor Hovo de beter voetballende ploeg, er zit meer beweging in, er wordt continue gewisseld en er wordt veel meer vrijgelopen waardoor spelers steeds aanspeelbaar zijn. En waar Hovo kansen mist is het Nieuweboer die wel doeltreffend is zodat ze gemakkelijk van 2-1 naar 4-1 uitlopen. Dat lijkt ook de ruststand te worden maar dan is er een fout bij het uitverdedigen en dat wordt direct afgestraft, 5-1. Het is de zoveelste fout achterin waar we veel te veel risico’s nemen door directe tegenstanders uit te spelen. Mannen, dat kan écht niet in de Topklasse! In de slotminuut kan Hovo wat terugdoen als Robbie zich goed vrijspeelt en Harvey de voorzet prima afrondt, 5-2. De rust breekt aan met 5-2 en dat is op grond van het vertoonde spel een terechte weerspiegeling van de wedstrijd.

In de rust heeft geeft Rob aan achterin scherper te zijn en het koppie erbij te houden. Dat heeft zijn uitwerking want Hovo krijgt de eerste kansen in de 2e helft.  Eerst is het Kaj die Ferry een schietkans biedt die door de keeper met moeite tot hoekschop wordt verwerkt, daarna is het Robbie die de bal in het zijnet schiet. Hierna valt Hovo weer terug en is er weinig tot geen beweging in de ploeg te zien. Nieuweboer neemt het heft weer in handen en krijgt na een prachtige aanval een enorme kans maar het hakje wat het slotakkoord moet zijn gaat naast. In de counter die volgt is het Evan die prima diagonaal doorloopt, twee man aan zich bindt en op het juiste moment afspeelt naar Kaj die de bal door de benen van de keeper via de binnenkant van de paal scoort, 5-3, De Hovo toeschouwers gaan er weer even voor zitten, “zou het dan toch”?  Het antwoord is NEE want één minuut later is het alweer 6-3 als na een aanval de bal in de bovenhoek van het doel wordt geschoten.  Daar is Dennis eenvoudigweg kansloos. Binnen één minuut maakt de thuisploeg er 7-3 van en dan komt de “10” weer in beeld.  Toch blijft Hovo wel voetballen en heeft het pech in de afwerking, Tiesto schiet tegen de paal en Kaj schiet, na prachtig voorbereidend werk van Evan, veel te slap in. En dan halverwege de 2e helft is het Tiesto die na een pass van Harvey er 7-4 van maakt. Er zit echter geen stunt in, daar is Nieuweboer te sterk voor. Stanley zorgt ervoor dat Hovo enigszins op de been blijft door sterk te blijven keepen. Vier minuten voor tijd is het Nieuweboer die de 8-4 op het bord brengt. Het slotakkoord is echter voor Hovo want het is Harvey die een keer op de solotoer gaat en de 8-5 eindstand op het bord brengt.

Helaas, opnieuw geen punten deze week. We zullen de volgende wedstrijd scherper moeten zijn, erboven op blijven zitten, achterin geen risico’s nemen én een beetje geluk bij het afwerken van de kansen. Volgende week thuis tegen Dirkshorn en daar hebben we nog wat goed te maken want uit verloren we met liefst 9-0…..

Scoreverloop:

1. 1-0, 9. 1-1 Evan (Robbie), 11. 2-1, 15. 3-1, 18. 4-1, 24. 5-1, 25. 5-2 Harvey (Robbie), rust, 31. 5-3 Kaj (Evan), 33. 6-3, 34. 7-3, 37. 7-4 Tiesto (Harvey), 47. 8-4, 48. 8-5 Harvey (-)