Hovocubo wordt ingeschreven voor UFCL

Beste bestuurder,

De overheid heeft zoals jullie weten besloten om niet eerder dan vanaf 18 mei aanstaande nieuwe versoepelingen toe te staan.

Dit heeft tot gevolg dat wij de geplande Play-offreeks, om te bepalen welk team de KNVB afvaardigt naar de Futsal Champions League, niet meer kunnen organiseren.

Zoals in onze email d.d. 19 maart aangegeven hebben we als voorwaarde gesteld dat de clubs vanaf 11 mei zonder beperkingen moeten kunnen trainen/spelen in de sporthal. Door het opschorten van de versoepelingen is dit niet meer haalbaar. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald. Met andere woorden; op basis van het eerder gepubliceerde openingsplan van het kabinet was het sowieso al lastig geworden om alsnog de reeks te spelen.

Het bestuur Amateurvoetbal heeft eerder besloten dat indien de deelnemer aan de CL 2021/’22 niet op sportieve gronden beslist kan worden de deelnemer aan de Champions League van dit seizoen ook volgend seizoen wordt aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen in Europa. Dat betekent, dat zvv Hovocubo wordt ingeschreven voor de Futsal Champions League in het seizoen 2021/`22 en is het aan de UEFA om hier verder over te besluiten.

Hiermee komt helaas definitief een einde aan het seizoen 2020/’21 en hopen wij met jullie dat het volgend seizoen op een normale wijze gespeeld zal kunnen worden.

Blijf gezond en succes met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Met vriendelijke groet,

Ron Kauwen

Competitieleider zaalvoetbal Landelijk/

Scheidsrechterszaken zaalvoetbal Landelijk/

Docent arbitrage zaalvoetbal

meer nieuws