‘Pap in de benen’

De wil was er maar de power ontbrak. Zet daar tegenover een FC Marlène die fris en gretig was en hun opdracht goed uitvoeren dan krijg je een leuke wedstrijd met veel spanning. Iets waar het publiek van heeft moeten genieten. De tribunestoelen waren dik uitverkocht.

Amir Molkârâi ontbrak door de in de vorige wedstrijd tegen Tigers Roermond opgelopen voetblessure. Maar voor Hovocubo weer een genot om Sander van Dijk weer op de bank te hebben zitten.

Dave Stet hield zijn ploeg lange tijd op de been

Na de aftrap controleerde Hovocubo de wedstrijd veelvuldig in balbezit maar de scherpte en de power bij de afronding ontbrak. Bij de thuisploeg was dat anders. Een gedreven ploeg die de huid zo duur mogelijk wilde verkopen en dat ook lukte. Zeker in de eerste helft was de aanwezigheid van de twee internationals Ilias Bouzit en Mo Attaibi bij de blauwhemden merkbaar. Het is ook niet toevallig dat deze twee spelers voor de 1-0 ruststand verantwoordelijk zijn. Hovocubo speelde veel in bal bezit maar onzorgvuldig. En Marlène was effectiever. Dave Stet voorkwam dat de marge voor zijn oude club hoger zou zijn.

Pas in de achtentwintigste minuut valt de tweede goal wanneer Mats Velseboer de bal van zijn voet laat ‘springen’ en Stefan Dol hiervan profiteert. Zonder al te veel problemen is het raak. Hierna lukt het Hovocubo, ondanks het gebrek aan energie, een tandje sneller te spelen. De bij de in de eerste helft prominent aanwezige spelers Attaibi en Bouzit ging het licht een beetje uit waardoor de druk op het doel van Peter Rozenbeek opgevoerd werd. Hovocubo die meester is in het kat-en-muis-spel maakte het Marlène-viertal gek waarbij Faisel Mellah Lahcen Bouyouzan in stelling bracht voor de aansluitingstreffer. Zeker in deze fase leek Hovocubo er weer helemaal bij te zijn. Uit een rebound scoort Kevin Tromp de gelijkmaker en het is weer een wedstrijd. Nu kreeg Hovocubo veelvuldig de kans om de wedstrijd te beslissen. Het energieniveau van Hovocubo kreeg te maken met een lichte stijging terwijl de batterij van FC Marlène juist leeg begon te raken. Een schot van Karim Mossaoui belandde slechts op de paal. En het is een cliché, maar als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel. Met nog 61 seconden te gaan countert Hoessein Jabir de thuisploeg naar een overwinning. Hovocubo probeert het nog met een vijfde veldspeler maar de stand zal niet meer veranderen.

De eerste nederlaag in de Nederlandse competitie sinds 9 februari 2018.

Volgende week speelt Hovocubo thuis tegen zvv Volendam. Wedstrijd gaat om 20.30 uur van start in sporthal De Opgang.

Lees hier Categorieënhet verslag op Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag op FC Marlène.nl

Hovocubo in slotfase onderuit in Heerhugowaard

Bron: Noord Hollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

Heerhugowaard * FC Marlène-Hovocubo is een wedstrijd waar iedere zaalvoetballiefhebber naar uit kijkt. Zeker nu FC Marlène zich afgelopen zomer flink versterkt heeft. Landskampioen Hovocubo had het gisteravond in een bomvolle Waardergolf dan ook lang lastig tegen de ploeg uit Heerhugowaard en verloor uiteindelijk zelfs: 3-2.

Nee, zo makkelijk als het in de eerste twee wedstrijden ging voor Hovocubo, zo moeilijk had de ploeg uit Hoorn het gisteravond. Hoewel de bezoekers via Kevin Tromp de score hadden kunnen openen, was het toch echt de thuisploeg die het voor de rust voor het zeggen had. Die kreeg meerdere kansen en aanvoerder Yoshua St. Juste en Mats Velseboer moesten zelfs twee keer aan de noodrem trekken om een treffer te voorkomen. De 1-0 ruststand na een goal van nieuwkomer Mo Attaibi was een logisch gevolg van de sterke eerste helft van de Heerhugowaarders.

In het tweede deel van de tweede helft speelde Hovocubo een stuk beter. De thuisploeg werd klem gezet en via een fraaie goal van Lahcsen Bouyouzan en een ietwat gelukkige treffer van Tromp werd de 2-0 voorsprong teniet gedaan. De formatie van Sander van Dijk was zelfs dicht bij de 3-2, alleen spatte de poging van Karim Mossaoui uiteen op de paal.

In de slotfse kon het nog alle kanten op, maar trok de thuisploeg aan het langste eind dankzij Hoessein Jabir. En zo werd Hovocubo op de eerste nederlaag getrakteerd in de competitie.

FC Marlène-Hovocubo 3-2. Attaibi 1-0, Dol 2-0, Bouyouzan 2-1, Tromp 2-2, Jabir 3-2.

FC Marlène slaat toe in de slotfase

Bron: Noord Hollands Dagblad (Alkmaarsche Courant)

Na sterk begin zorgt Houssain Jabir voor winst in derby tegen Hovocubo

Kevin de Vries

Het zijn de wedstrijden waar de zaalvoetballiefhebber reikhalzend naar uitkijkt. Zeker nu FC Marlène zich afgelopen seizoen flink heeft versterkt. En dat heeft landskampioen Hovocubo geweten. In een bomvolle Waardergolf bleek de thuisploeg met name na een zeer sterke eerste helft met 3-2 de sterkste in de Noord-Hollandse derby.

Ja, het was wachten op de 1-0. Want hoewel de bezoekers via Kevin Tromp een grote kans kregen op de openingstreffer, kwam de thuisploeg het sterkst uit de startblokken. Er waren diverse kansen en aan de kant van Hovocubo moesten Mats Velseboer en aanvoerder Joshua St. Juste aan de noodrem trekken. De 1-0 van Mo Attaibi was dan ook een logisch gevolg van het goede spel. Doelman Peter Rozenbeek vond met een snelle inworp smaakmaker Ilias Bouzit, die vervolgens Attaibi een niet te missen kans bood. Ook de tweede helft begon de thuisploeg goed.

Al had het bij de 2-0 wel wat hulp nodig van Mats Velseboer. De oud-speler van FC Marlène stond te treuzelen toen hij werd ingespeeld door sluitpost Dave Stet, waarna Stefan dol de marge vergrootte naar twee. Voor Hovocubo was dat het signaal om een versnelling hoger te gaan spelen. Er werd plots sneller en beter gecombineerd en daar was de 2-1 van Lahcen Bouyouzan een mooi voorbeeld van. ,,Wij raakten vermoeid en Hovocubo begon beter te spelen. Daarom kregen wij het serieus lastig”, aldus doelman Peter Rozenbeek, die in die fase zijn tweede om de oren krijgt na een schot van Tromp. ,,Een punt had op dat moment zeker mooi geweest. Al is deze overwinning natuurlijk nog lekkerder.’’ Want het is Rozenbeek die toch nog winnend de kleedkamer opzoekt, na een schuiver van Hoessein Jabir. ,,Maar deze overwinning zegt me nog niet zo veel. Ja, we zijn op de goede weg en zijn sterker dan vorig jaar, alleen na een wedstrijd of acht weet je waar we staan”, aldus de doelman, die met zijn ploeg nu gedeeld koploper is.

FC Marlène: Rozenbeek, Cretier, Dol, Wijdenbosch, Attaibi, Bouzit, Akaazoun, Jabir.

Hovocubo: Stet, Amrani, Mellah, Velseboer, Mossaoui, Bouyouzan, St. Juste, Makraou, Tromp.

Foto’s: Ferry Hoks