Negen goals en toch moet het beter

Hoewel de goals uiteindelijk rijkelijk vielen, de eerste helft verliep moeizaam in de Maaspoort. De tegenstander uit ‘s Hertogenbosch mag dan wel een rijke historie hebben, het is niet meer de ploeg die het altijd is geweest. Het mist structuur in de organisatie en heeft versterking nodig voor de veel te krappe selectie.

Het leek aanvankelijk een makkelijke avont te worden voor Hovocubo. In de vierde minuut bracht de in vorm verkerende Abdessamad Attahiri Hovocubo op een vroege voorsprong. Maar binnen twee minuten trok de topschutter van de thuisploeg Gianni Tiebosch de stand weer gelijk. Daarna wist Hovo een kleine tien minuten lang niet te scoren. Kansen voldoende, maar verzilveren leek een lastige klus. Uiteindelijk wist captain Mats Velseboer de ban te breken waarna Hovocubo de wedstrijd onder controle bracht.

In de tweede helft toonde Hovo beter waar het toe in staat is. Uiteindelijk met goals van Abdessamad Attahiri, Mats Velseboer, Amin Amghar, Lahcen Bouyouzan, Iliass Bouzit, Oualid Tarifit en Nabil Akaazoun en een tegenofensief van de Brabandwers Gianni Tiebosch en Martiello van Veen werd het 3-9

Lees hier het verslag van NH Sport

Lees hier het verslag van Brabands Dagblad

Lees hier het verslag van HoornsDagblad.nl

Hovocubo heeft snel de focus weer op de competitie

Hovocubo nam een vroege voorsprong door een treffer van Appie Attahiri, maar kon pas vlak voor rust voor het eerst een gaatje slaan. Al lag dat meer aan de bezoekers dan aan de thuisclub, stelde coach Sander van Dijk. ,,Want we deden onszelf wel flink tekort. We hebben zeker een dozijn aan kansen om zeep geholpen. Het ging misschien wat te gemakkelijk en daardoor werden we soms wat nonchalant.”

Door doelpunten van Mats Velseboer en Attahiri ging Hovocubo met een 1-3 voorsprong de rust in.

Na rust wist de thuisploeg nog een beetje aan te klampen, maar liepen de bezoekers door goals van Amin Amghar, Lahcen Bouyouzan, Velseboer en Iliass Bouzit uit naar 3-7. In deze fase mocht keeper Ruben Olijhoek minuten maken in de hoofdmacht als vervanger van Melvin Habets. Die op zijn beurt speelde in plaats van de geblesseerde Dave Stet. ,,Ruben keept normaal in het derde, maar het was leuk voor hem om zo zijn debuut te maken.”

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd brachten Oualid Tarifit en Nabil Akaazoun de eindstand op het scorebord.

Van Dijk keek tevreden terug. ,,Vaak laten we nog wel eens punten liggen rondom zo’n Europese periode. Dat is deze keer in ieder geval niet gebeurd. Het was niet altijd even sprankelend, maar de punten zijn binnen. Nu snel door naar de volgende wedstrijden. We spelen nu drie keer achter elkaar thuis. Dat is ook wel even lekker.”