Doelpuntenmachine C2 op volle toeren, 0-11 winst.

De C2 mannen weten precies wat er van ze wordt verwacht in Sporthal De Dars in Wervershoof. Na de 12-0 thuisoverwinning eerder tegen Nieuweboer C2 en de wetenschap dat het doelsaldo beslissend zal zijn voor het kampioenschap is een ruime overwinning het doel van de avond. Aanvoerder Kaj neemt na de tactische bespreking door coaches Rob en Olaf het woord door aan te geven dat we met z’n allen moeten doen, niet te zelfzuchtig moeten zijn en elkaar het succes ook moeten gunnen. Hovo komt als een katapult uit de startblokken want binnen de minuut is het Robbert die een voorzet geeft op Kaj die scoort, 0-1. Direct volgen er kansen voor Timo en Robbert die naast gaan. Vier minuten na de openingstreffer is het Rolf die Timo de 2-0 laat aantekenen.  Daarna komt de motor tot stilstand, de thuisploeg verdedigt massaal en voor Hovo is het lastig om een gaatje te vinden. Ook in de eerdere wedstrijd hadden we het in de 1e helft moeilijk hetgeen zich uitte in een 2-0 ruststand. Vijf minuten voor rust is het Kaj die de bal onderschept en de 0-3 maakt waarna het een minuut later Timo is die de ruststand op 0-4 bepaalt. Hovo haalt na elk doelpunt zelf de bal uit het doel om maar geen tijd verloren te laten gaan. Het gevolg is wel dat er vrij gehaast wordt gevoetbald en dat wordt in de rust ook aangegeven.

Na rust is het nog steeds zoeken naar de vrije man voorin. Er wordt goed verdedigd door de thuisploeg. Na vijf minuten spelen is het Timo die een voorzet van Robbert doeltreffend afrondt, 0-5. Daarna gebeurt precies hetzelfde als in de thuiswedstrijd toen Nieuweboer C2 het niet meer kon belopen en er vanzelf ruimte ontstond. Vanaf de 28e minuut ontstaat er een doelpuntenfeestje als binnen 7 minuten er nog zes keer wordt gescoord door Rolf, Kaj (3x), Timo en Rolf.  De ene aanval is nog fraaier dan de andere en het mooie is dat de Hovo mannen gretig blijven tot de laatste seconde. Het wachten is in de laatste vijf minuten op de 12e goal want dat zou de 100e goal van het seizoen worden maar die blijft uit. Het blijft bij 0-11 en dat betekent dat we nu een voorsprong hebben van 2 goals op Alpha Tours C1. Nog twee wedstrijden te gaan en dan weten we of kampioen worden of met de 2e plaats genoeg moeten nemen.

Opstelling:

Nick; Rolf, Timo, Tygo, Luuk, Robbert; Donny en Kaj

Scoreverloop:

1. 1-0 Kaj (Robbert),  5. 2-0 Timo (Rolf), 16. 3-0 Kaj (-), 17. 4-0 Timo (Kaj), rust, 26. 5-0 Timo (Robbert), 28. 6-0 Rolf (Kaj), 29. 7-0 Kaj (Timo), 30. 8-0 Kaj (Timo), 31. 9-0 Timo (Kaj), 33. 10-0 Kaj (Donny), 35. 11-0 Luuk (Kaj)