“Doelpuntenmachine B5 weer op toeren, 1-12 winst bij Alpha Tours B2”.

Laatste uitwedstrijd in de najaar competitie, de 5e alweer, spelen we in Hem tegen Alpha Tours B2. Op de ranglijst een tegenstander die geen problemen zou moeten opleveren.  De ploeg is weer compleet, sterker nog, Sem is nu als supporter aanwezig en zou het liefst ook weer meedoen…..

De B5 spelers starten superscherp aan de wedstrijd. Alpha Tours trapt af maar binnen 20 seconden heeft Kaj de bal onderschept, speelt naar Jasey die even pingelt, mannetje omspeelt en hard uithaalt, 0-1. Er staan 29 seconden op de klok. Hovo gaat door en krijgt via Luuk (over) en Kaj (keeper) kansen op verdubbeling van de score.  De thuisploeg krijgt daarna een kans op de 1-1 maar keeper Tygo voorkomt met een knappe redding de DSC00602 (Large) 151030 B5-Alpha Tours (small)gelijkmaker. Na 8 minuten is het Dai die met een prima pass binnendoor Rolf weet te bereiken die de 0-2 scoort. Halverwege de 1e helft is het de Alpha Tours keeper die te snel uitgooit waarna Kaj de bal onderschept en de keeper in de 1-tegen-1 kansloos laat, 0-3.  Vanaf dat moment is het de vraag hoe hoog de score zal oplopen. We hebben wat pech als Timo kort na elkaar tweemaal tegen de paal schiet maar daarna is er mooie aanval tussen Jasey en Rolf die door laatstgenoemde wordt binnen geschoten, 0-4. Alpha Tours probeert de lange bal veelal te hanteren omdat Hovo steeds vroeg stoort en de thuisploeg niet laat opbouwen.  Vaak gaat de lange bal verloren maar af en toe glipt er toch een speler van de thuisploeg tussendoor maar keeper Tygo staat uitstekend te keepen en houdt alle ballen tegen. Kort voor rust is het opnieuw Rolf die met Timo een 1-2’tje opzet en afrondt, 0-5.  In de rust kunnen de coaches alleen maar aangeven dat we geconcentreerd achterin moeten blijven en dat de dubbele cijfers er dan wel weer inzitten.

Na rust trappen we zelf af en verbetert Jasey zichzelf door na aangeven van Timo nu na 13 seconden te scoren, 0-6.  Ook nu krijgen we kans op kans, DSC00591 (Large) 151030 B5-Alpha Tours (small)Kaj raakt de paal en Dai gaat er na een prima onderschepping zelf vandoor en schiet net naast. Vijf minuten na rust een perfecte snelle aanval via Jasey naar Kaj die vervolgens de bal naar de vrijgelopen Timo geeft die de 0-7 aantekent. En dan, één minuut later, een ingooi die door een Alpha Tours speler wordt binnen gekopt, 1-7. Eén minuut later is het Kaj die geel krijgt omdat hij geen 5 meter afstand in acht neemt bij een vrije schop. In de 3-tegen-4 situatie is het Jasey die op de solotour gaat en toch knap weet te scoren, 1-8. Halverwege de tweede helft is het Luuk die na een lange pass van Dai de 1-9 scoort en dan is er maar één veldspeler die nog niet heeft gescoord en dat is Dai. De dubbele cijfers worden bereikt na een prima uitgespeelde aanval tussen Luuk en Rolf waarna Timo de 1-10 op het bord brengt. Dai weet zelf na een solo te scoren en al is het uit de rebound, iedereen heeft weer gescoord,  1-11! In de slotfase spelen we slordiger en is het aan keeper Tygo te danken dat Alpha Tours niet vaker scoort want met een aantal knappe reddingen blijft de thuisploeg op die ene treffer staan.   Kaj is degene van het slotakkoord door na een onderschepping op eigen helft de keeper geen kans te geven en de 1-12 eindstand op het bord brengt.

Met de 1-12 overwinning staan we steviger op de 3e plaats en hoeven we alleen het nog ongeslagen Hovo B3 en Arch. b. Nieuweboer B3 voor ons te laten. Volgende week speelt Arch. b. Nieuweboer de uitwedstrijd tegen Avenhorn/K&S B2, Hovo B5 speelt dan thuis in Sporthal De Kreek tegen Arch. b. Nieuweboer B4.  Ook komen de koplopers elkaar nog tegen en voetballen we zelf ook nog tegen Arch.b.Nieuweboer B3.

Scoreverloop:

1. 0-1 Jasey (Kaj), 8. 0-2 Rolf (Daigerion), 12. 0-3 Kaj (-), 16. 0-4 Rolf (Jasey), 22. 0-5 Rolf (Timo), rust, 26. 0-6 Jasey (Timo), 30. 0-7 Timo (Kaj), 31. 1-7, 35. 1-8 Jasey (-), 38. 1-9 Luuk (Daigerion), 40. 1-10 Timo (Rolf), 41. 1-11 Daigerion (-), 43. 1-12 Kaj (-)