Kansloze 7-2 nederlaag Hovocubo C2

Architectenburo Nieuweboer C1 – Hovocubo C2 7 – 2 (3-1) 28 oktober 2013

We reizen af naar Wervershoof in de wetenschap dat we tegen de koploper spelen waar we thuis met 1-6 van verloren. Bij de tegenstander voetballen twee B-spelers met dispensatie, fysiek sterk dus. In de aanvangsfase gaat het aardig gelijk op en voetballen we prima mee. Na 7 minuten is er fraaie aanval te zien die succesvol wordt afgerond, 1-0. Twee minuten later staat het plots 3-0 als we eventjes de weg kwijt zijn waar de thuisploeg goed gebruik van maakt. Vijf minuten later is het Sonny die Robbie vindt die er 3-1 van maakt. Voor rust is Sonny dichtbij de 3-2 maar de kans gaat net naast. Na rust lijkt de wedstrijd definitief gespeeld als binnen twee minuten de stand op 4-1 wordt gebracht. Hovo doet wel snel wat terug via Kaj en krijgt via Donny nog een kans op 4-3 die er helaas niet ingaat. Daarna nemen de mannen uit Wervershoof definitief afstand en staat het binnen een paar minuten 7-2. Hovo blijft wel voetballen en krijgt ook nog kansen via Xavi (lat), Donny en nogmaals Xavi maar het blijft 7-2. Een kansloze nederlaag tegen een ploeg die gewoon een maatje te groot bleek.

Scoreverloop:

7. 1-0, 8. 2-0, 9. 3-0, 14. 3-1 Robbie (Sonny), rust, 21. 4-1, 22. 4-2 Kaj (Donny), 24. 5-2, 27. 6-2, 28. 7-2

Opstelling:

Tjerk; Xavi, Sonny en Jim; Robbie, Luuk, Donny en Kaj

Hovocubo C2 verliest opnieuw nipt van Bot Meubelen C1

Bot Meubelen C1 – Hovocubo C2 2 -1 (1-0) 6 november 2013

Na de ongelukkige nederlaag thuisnederlaag kunnen we snel revanche nemen op Bot Meubelen C1. In de tactiek voor de wedstrijd besluiten we op het middenveld pas te gaan storen en niet over het gehele veld, in de voorgaande wedstrijd werden we steeds maar weer “uitgecountert”. De wedstrijd gaat snel heen-en-weer met kansen aan beide kanten. Kaj krijgt aan Hovo kant twee kansen maar weet de keeper niet te passeren. Bot scoort echter als eerste in de 11e minuut als een hard schot langs keeper Tjerk vliegt. De gekozen tactiek zorgt ervoor dat we ons niet laten verrassen, aanvallend kunnen we op een zelfgecreëerde kans van Sonny die in het zijnet belandt er niet doorheen komen. In de 2e helft speelt Hovo beter, is de beter voetballende ploeg, krijgt opnieuw kansen via Kaj en Jim, na een geweldige actie en van Robbie die de keeper op weg naar de verdiende 1-1 vindt. Zes minuten voor tijd komt Bot op 2-0 als we even niet alert zijn bij een genomen hoekschop maar twee minuten later is het Sonny die zelf op avontuur gaat en hard binnen schiet, 2-1, waardoor het nog even spannend wordt. Op een schot van Jim na dat doel mist komen we niet en verliezen we opnieuw onterecht, nu met 2-1.

11. 1-0 Bot, rust, 34. 2-0 Bot, 36. 2-1 Sonny (-)

Opstelling:

Hovocubo C2 na rust langs Lutjebroek C1

Hovocubo C2 – Lutjebroek 5 -1 (0-0) 15 november 2013

Na drie opeenvolgende nederlagen staan we op de 5e en laatste plaats. De 1e plaats is voor Architectenburo Nieuweboer C1 maar de 2e plaats is nog volledig open en met een ruime overwinning zouden we zomaar weer 2e kunnen staan. Tegenstander is Lutjebroek C1 waarvan we eerder uit met 1-3 wonnen. Hovo begint sterk aan de wedstrijd, is het meest aan de bal, voetballend zijn we beter en dat leidt ook tot kansen voor Kaj (2x), Sonny en Robbie. Lutjebroek komt er in de eerste 10 minuten niet aan te pas maar naarmate de 1e helft vordert moet keeper Tjerk zijn kunsten laten zien en doet dat met verve. De rust breekt aan met een 0-0 stand en daar mogen de gasten het meest tevreden zijn. Na rust is het eerst Xavi die met een knal naast schiet. En dan is het eindelijk na 4 minuten spelen Jim die een schot op doel lost dat ongelukkigerwijs door de benen van de keeper doorgaat, 1-0 voor Hovo. Vier minuten later is het Sonny die ziet dat Kaj snel van rechts naar links kruist waarna Kaj op doel afgaat en met een puntertje binnen tikt, 2-0. Twee minuten later is het weer spannend als Lutjebroek tegen scoort, 2-1. De vlam slaat in de pan als Luuk hard wordt geraakt en een speler van Lutjebroek de gele kaart krijgt en twee minuten naar de kant mag. Het is spannend en gelukkig dat Jim drie minuten later de spanning uit de wedstrijd wegneemt door met een prachtige zaalvoetbalactie, waarbij hij zijn gehele technische bagage laat zien, de 3-1 te scoren. Direct daarop is het Luuk die uit een pass van Robbie naast schiet. De speler die na twee minuten weer terug is krijgt binnen de minuut een 2e gele kaart als hij Sonny raakt. De resterende paar minuten spelen we vijf tegen vier en dat wordt genadeloos afgestraft, een 1-2’tje tussen Jim en Kaj wordt door Jim prima afgerond en in de voorlaatste minuut is het Donny die op aangeven van Jim de eindstand op 5-1 bepaalt. Met deze uitslag doen we weer volledig mee in de strijd om de 2e plaats, sterker we staan op de 2e plaatst met 9 punten uit zeven gespeelde wedstrijden. Overigens heeft ook de nummer vijf 9 punten…..kortom, een spannende poule.

24. 1-0 Jim (-), 28. 2-0 Kaj (Sonny), 30. 2-1 Lutjebroek, 33. 3-1 Jim (-). 38. 4-1 Jim (Kaj), 39. 5-1 Donny (Jim)