Arch. b. Nieuweboer C3 – Hovocubo C2 2 – 4 (0-0) 31 jan 2014

Zonder coach Rob en zoon Donny reizen we af voor de 1e uitwedstrijd in de voorjaarscompetitie tegen Nieuweboer C3 die verrassend onlangs van Nieuweboer C1 won. Coach Olaf kiest om Jim voorin te laten voetballen en Kaj als verdediger op te stellen. De start is voor Hovo, we zijn de betere ploeg en keeper Tjerk krijgt de bal pas in de 6e minuut, overigens na een terugspeelbal. Dan hebben we zelf al kansen gehad via Jim en Robbie. Een technisch hoogstandje van Jim eindigt even later net niet in een goal. Pas in de 9e minuut kan de 1e kans voor Nieuweboer C3 worden genoteerd die door Tjerk onschadelijk wordt gemaakt. Uiteraard is dit de verdienste van het team dat gegroepeerd verdedigt en daardoor weinig ruimte weg geeft. Toch ontstaat er in het 2e deel van de 1e helft een wat gelijkwaardiger duel waarin de échte grote kansen schaars zijn. De thuisploeg lijkt in de 15e minuut op 1-0 voorsprong te komen ware het niet dat de scheidsrechter al heeft gefloten voor een overtreding van Hovo en daar komen we goed weg. Vlak voor rust is er een uitbraak van Hovo waarbij Jim en Kaj samen op de keeper af mogen gaan maar de pass van Jim op Kaj komt net achter Kaj waardoor hij niet doeltreffend kan uithalen. De rust breekt aan met 0-0 en coach Olaf geeft aan dat we rustig moeten blijven, onze eigen spelletje moeten blijven spelen en dat de goals dan vanzelf komen. De spelers voelen dat deze wedstrijd moet worden gewonnen want dit is de minste ploeg waartegen we in deze voorjaarscompetitie hebben gespeeld. De 2e helft begint zoals de 1e helft begon, een sterker Hovo dat kansen krijgt, eerst via Jim, daarna is het Sonny maar beide keren gaat de bal maar net naast. De oude voetbalwet treedt vervolgens in werking, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel en zo geschiedt in de 5e minuut als de thuisploeg na een mooie aanval op 1-0 komt. De koppies gaan niet omlaag, er wordt druk gezet om snel de gelijkmaker te maken en die komt er halverwege de 2e helft als Kaj de bal op Jim aflegt die de keeper kansloos laat. Daarna wordt de jacht geopend op de 2e goal. Het tempo gaat omhoog en het wachten is wie de fout ingaat. Vijf minuten voor tijd is het Kaj die op de middellijn de bal onderschept en de bal op de diep gaande Luuk geeft die de bal in de rechterhoek schiet, 1-2 voor Hovo. Drie minuten later lijkt de wedstrijd beslist te worden als Sonny na een fraaie voorzet van Jim de 1-3 binnen schiet maar één minuut later is het Nieuweboer C2 die de aansluitingstreffer maakt, 2-3 en vervolgens op jacht gaat naar de gelijkmaker. Daar wordt iets teveel risico genomen waardoor Jim uit kan breken en de bal op tijd naar de prima ingeschoven Xavi kan leggen die de 2-4 binnen kan tikken. Daarmee nemen we na een moeizaam duel waarin we de betere ploeg waren pas in de slotfase afstand van een tegenstander die we met grotere cijfers hadden kunnen verslaan. Met 3 overwinningen staan we met Veerhuys C4 met 9 punten aan kop, een knappe prestatie want de tegenstand is er zeker. Volgende week thuis tegen Nieuweboer C1, de ploeg waarvan we al twee keer met grote cijfers (1-6 en 2-7) van hebben verloren en die kampioen van de najaarscompetitie is geworden. In de huidige voorjaarscompetitie hebben ze echter met 3 punten uit 3 gespeelde wedstrijden nog maar één keer gewonnen.

Scoreverloop:

Rust 0-0, 25. 1-0, 30. 1-1 Jim (Kaj), 35. 1-2 Luuk (Kaj), 38. 1-3 Sonny (Jim), 39. 2-3, 40. 2-4 Xavi (Jim)