De C1 moest vandaag aantreden in Heerhugowaard tegen Marlene. Een aantal van ons hadden wat moeite om de sporthal te vinden. Eenmaal daar aangekomen was de verbazing redelijk groot. Een sporthal zonder kantine, midden in de tribune een “hok” waardoor je de helft het speelveld nauwelijks kan zien. Op zijn zachtst gezegd geen lekkere entourage om in te spelen. Na het gelijke spel van vorige week was het de bedoeling het goede spel van met namen de 2e helft voort te zetten. Uitgaande van de stand op de ranglijst en het feit dat wij Remco moesten missen i.v.m. een hersenschudding, beloofde het weer een lastige avond te gaan worden. De mannen van Hovo lieten zich echter geen zins van de wijs brengen door “de ranglijst”. De ploeg was vooraf goed op scherp gezet door coach Appie. Vanaf de 1e minuut was iedereen dan ook messcherp! Hovo liet prima aanvallen zien en was alert in de omschakeling. De keren dat Marlene dan toch tot een doelpoging kon komen was daar altijd nog Damian. Hovo creëerde voldoende kansen echter zat het niet mee in de afronding. Schoten van Liam gingen net naast of over. Goede combinaties tussen Jordan, Enrique en Sem konden ook nog niet in doelpunten omgezet worden. Helaas viel het 1e doelpunt van de avond dan ook aan de andere kant. Deze goal viel uit een counter. Hovo liet het koppie niet hangen maar zette weer aan. Dit resulteerde in een prachtige aanval. Jordan onderschepte de bal op eigen helft en wist de prima spelende Robbert te bereiken. Robbert nam de bal direct mee om zijn tegenstander heen en vond bij de 2e paal de goed meegelopen Jordan die beheerst binnen tikte. Op basis van het veldspel was dit dik verdiend. Na de rust ging Hovo gewoon verder met goed voetballen. Direct na de veldruil zette Liam Daniël vrij voor de keeper, het “stiffie” van Daniël ging helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Onze mannen legde heel erg veel energie in de wedstrijd, dit vergde behoorlijk wat. Dat er aan de andere kant dan ook kansen komen is niet vreemd. Marlene veroverde de bal op de middenlijn en de speler kon doorlopen en uithalen, Damian redde katachtig en de bal sprong terug het veld in voor de voeten van een andere tegenstander. Deze tegenstander haalde ook vol uit maar weer was het Damian die met een ongelooflijke reflex de bal stopte. De werklust en het goede spel leverde jammer genoeg niet de terechte beloning op. Wederom een counter zorgde voor de 2-1 voor Marlene. De bal werd door een Hovo speler heel ongelukkig in eigen doel gelopen. Op dat moment viel even het geloof weg bij Hovo. Je zag de spelers denken “niet weer”! De 3-1 en de 4-1 vielen ook nog. Bij deze doelpunten ging de zeer matig leidende scheidsrechter niet vrijuit. De jongeman had totaal geen overwicht, was niet attent en liet zich manipuleren door alles en iedereen van de thuisclub. Dit hadden wij al eerder meegemaakt met dezelfde scheidsrechter in de uitwedstrijd bij Vrone. Toen echter stapten wij met een ruime overwinning van het veld. Het slotakkoord was voor Hovo in de persoon van Joey. Halverwege de helft van de tegenstander werd hij niet aangevallen en besloot maar eens uit te halen. De bal vloog onhoudbaar hard in de rechter kruising. De keeper heeft de bal alleen maar gehoord! De eindstand was werd hiermee bepaald op 4-2. Hovo had absoluut meer verdiend deze wedstrijd. Het is goed om te zien dat de groep elke week beter aan het worden is. Taken worden goed uitgevoerd, spelers werken keihard voor elkaar en iedereen is positief. Het kan dan ook niet anders dan dat dit zich straks gaat uitbetalen daar hebben wij alle vertrouwen in. De trainers zijn dan ook uitermate TROTS op het hele team. Als de inzet, beleving en het veldspel van vandaag de maatstaf zijn voor de rest va  het seizoen dan gaan wij nog heel erg genieten!!