Bizar einde aan een wisselvallig seizoen

Wedstrijd eindigt na het nemen van een 10-m trap

In de laatste wedstrijd van het seizoen stond helemaal niets meer op het spel. De nummer zeven tegen de nummer acht op de ranglijst en ongeacht de uitslag, dit zou niet meer veranderen.

In de opkomst van de spelers was er aandacht voor drie afzwaaiers: Joost Reus, Mo Ajnane en Every Janzen. Joost gaat terug naar ‘t Veerhuys, Mo gaat betaald voetbal spelen bij Telstar en Every Janzen gaat het hogerop zoeken bij het huidige Hovocubo 4. Met name voor onze #7 was dit een speciale avond en Captain Amir Molkârâi gunde hem voor deze gelegenheid het dragen van de aanvoerdersband. Een mooi gebaar.

De wedstrijd begon erg krampachtig. Hovocubo speelde op balbezit welke niet altijd even zuiver was en de Eindhovenaren speelden vooral op de counter. Zo werd er voornamelijk gespeeld op de helft van ZVV Eindhoven, maar waren de meest gevaarlijke kansen voor het doel van Ronald van Leeuwen.

Toch viel het eerste doelpunt aan Hoornse kant. Mo el Rougui speelt de vrijstaande Karim Ajnane bij de tweede paal aan en deze weet de bal simpel in te tikken. Maar de vreugde duurde niet lang, door de onderschepping op een pass van Appie Attahiri enkele minuten later, kon Mohamed el Moussaoui  naar een gelijke stand counteren. En even later volgden er nog drie counters waardoor Mohamed Bouraarassi (2x) en Bilal Achenteh de Eindhovenaren naar een 1-4 voorsprong brachten. De stand waarmee de twee ploegen gingen rusten.

In de tweede helft kwam Hovocubo scherper uit de startblokken en werd directer de het doel van de Eindhovenaren gezocht. Vele kansen die onbenut werden zorgde er echter voor dat de stand voorlopig niet veranderde. Uiteindelijk was het Issam el Bakkali die het wel lukt om te scoren komt er weer hoop in de ploeg. En er was kans op meer. Maar de goed keepende Alper Aytas voorkwam dat Hovo dichterbij kwam. Als dan de scheidsrechters naar de 10-meter stip wijzen, dan lijkt het alsof het allemaal alleen maar erger kon worden. Maar Jasper Boon, die inmiddels in het veld was gekomen voor Ronald van Leeuwen en dus ook speelminuten kreeg, wist deze onschadelijk te maken. In de tussentijd was er een momentje waarin de afscheid nemende Every Janzen zijn specialiteit kon tonen, namelijk het onderscheppen van een breedte pass. En het lukte ook nog om deze tussen de benen van de keeper te plaatsen en de aansluitingstreffer was daar.

Sander van Dijk besloot de laatste minuten een vijfde veldspeler in te zetten en in dit systeem kreeg Mo Ajnane de gelegenheid om de bal droog te knallen waardoor beide teams weer gelijk stonden. De spanning in de wedstrijd was volledig terug en Hovocubo was op weg om de voorsprong over te nemen. Sander bleef volharden met een vijfde veldspeler om de overwinning af te dwingen. Every was heel dichtbij zijn tweede treffer van de avond, maar helaas ging de bal voorlangs.

In de laatste anderhalve minuut gebeurde er nog van alles. In de kluts voor het Eindhovense doel leek de bal over de lijn te zijn en hiermee zou Hovocubo aan de leiding zijn. echter, de goal werd niet toegekend en in plaats hiervan kreeg Hovocubo opnieuw een 10 meter trap tegen. Ook deze was prooi voor Jasper. De spanning nam steeds meer en meer toe. Karim Ajnane schiet twee keer keihard tegen de lat. De derde 10-meter trap van de avond kon niet meer door Jasper gepakt worden en met nog 18 seconden te gaan leek de winst naar Eindhoven meegenomen te worden.

De wijze waarop de Eindhovenaren inclusief supporters hun doelpunt gingen vieren was de aanleiding voor de beslissing van de scheidsrechters om de laatste 18 seconden niet meer te laten uitspelen. Er waren te veel mensen op de vloer met teveel onrust waardoor de orde niet meer te herstellen was.

Ondanks dit heeft Hovocubo op waardige wijze afscheid kunnen nemen van Every Janzen. Ook al was het roemoer van de bezoekers uit Brabant op de achtergrond erg storend, waren de woorden van Sander van Dijk die hij voor zijn pupil had overheersend. Krachtige woorden met veel emotie.

Lees hier het verslag van ZVV Eindhoven

Het seizoen 2015-2016 gaan wij in als een jubileum jaar. Wij zullen ons vijftig jarig bestaan vieren. Dit jaar zal vol staan met leuke wedstrijden en evenementen en wij hopen u dan weer terug te zien in Sporthal De Opgang.

Nipte nederlagen Hovocubo en Veerhuys

Bron: Noord Hollands Dagblad

Zaalvoetbal * Met nog achttien seconden op de klok kwam het seizoen van Hovocubo ten einde. Bij een 5-4 achterstand staakten de scheidsrechters het duel met ZVV Eindhoven. “Hun spelers en supporters provoceerden ons na de late 4-5. Daardoor ontstond er wat duw en trekwerk”, reageerde trainer Sander van Dijk ingetogen op het voorval. “Gelukkig hebben we daarna nog wel afscheid kunnen nemen van een paar spelers. Vooral dat van Every Janzen kostte heel wat tissues”.

Het was bijna afscheid met een gouden randje geworden tegen ZVV Eindhoven kwam de uittredend landskampioen goed terug in de tweede helft. “We zetten ZVV Eindhoven goed vast. Op een gegeven moment schoten wij vier keer op de paal of lat binnen dertig seconden. er hing een doelpunt van ons in de lucht, maar deze viel aan de andere kant.”

Ook Veerhuys ging onderuit met 5-4. Coach Antoine Gooyers was evengoed zeer te spreken over zijn team dat vertrouwen tankte voor de nacompetitie. “We hebben erg goed gespeeld. door wat schorsingen had ik twee a-junioren en één b-junior meegenomen. Zij hebben heel goed meegedaan. Tot zes minuten voor tijd was het echt een wedstrijd.”

Er was behalve de nederlaag nog één extra minuut aan het duel voor Gooyers. “We hadden dopingcontrole. Daarom duurde het anderhaf uur langer voordat we vertrokken.”