Hovocubo laat kans op winnen BeNe beker liggen

Bron: Noord Hollands Dagblad

Slapeloze nachten

Kevin de Vries

Zaalvoetbal *Met zijn hoofd verscholen in zijn shirt druipt Amir Molkarai af naar de kleedkamer. Even verderop, alleen op een bankje, verwerkt Mo Rougie zijn verdriet. En ook de andere spelers van Hovocubo tonen hun teleurstelling. De één door zo snel mogelijk de medaille af te doen en de ander door roerloos voor zich uit te staren. Maar allemaal beseffen ze zich dat ze nog lang wakker zullen liggen van deze gemiste kans. Immers was het KK Malle dat dankzij een 3-5 overwinning de BeNe beker pakte, weldegelijk te kloppen.

“Vorig jaar was de tegenstander in de BeNe beker aantoonbaar sterker. Dit jaar niet. Wij hadden deze prijs gewoon kunnen pakken”, aldus de teleurgestelde international Molkarai. “Vandaag was een kopie van de heenwedstrijd. Wij hadden duidelijk moeite met scoren en gaven te makkelijk de goals weg”, vervolgde de kleine krachtpatser.

Toch kwam de thuisploeg voortvarend uit de startblokken. Gestuurd door een enorme passie en vechtlust nam Hovocubo in de tiende minuut een 1-0 voorsprong. Het was Dimitri Nesen die namens de Belgen met twee keer geel vroegtijdig kon douchen, waarna de thuisploeg via Molkarai dankbaar profiteerde.

Maar de belangrijkste voorsprong werd al snel teniet gedaan. Prutswerk van Rougie werd genadeloos afgestraft door Hovocubo-plaaggeest Samir Dahbi, die nauwelijks was af te stoppen.

Hovocubo dat met minimaal twee doelpunten verschil moest winnen, pakte na rust direct de draad weer op via Yoshua St. Juste. De Groningse man van elastiek dook op aan de linkerkant van het veld en zette zijn ploeg op een nieuwe voorsprong. Alleen liet de thuisploeg opnieuw in defensief opzicht steken vallen.

Molkarai leed dodelijk balverlies op eigen helft en bracht daarmee Dahbi in stelling, die met zijn tweede treffer de meegereisde zuiderburen in vervoering bracht. Toen niet veel later Rougie weer in de fout ging, was het feest compleet aan Belgische zijde. Immers betekende de derde treffer dat Hovocubo nu nog vier keer moest scoren. En dat laatste bleek ondanks de enorme druk op de speelhelft van KK Malle onmogelijk. Ïk geloofde er nog wel in. Zo kun je zomaar twee keer scoren in een minuut. Maar je hebt dan wel wat geluk nodig”, doelde Molkarai op onder andere het schot van Ivo Rottiné dat op de paal belande.

Dat KK Malle in de absolute slotfase nog twee keer scoorde, was slechts voor de statistieken. Want het waren toch echt de eigen gemaakte fouten die van de droom van Hovocubo een nachtmerrie maakte.

Hovocubo-KK Malle 3-5: 10. Molkarai 1-0, 15. Dahbi 1-1, 21. St. Juste 2-1, 23. Dahbi 2-2, 30. Thoelen 2-3, 32. Molkarai 3-3, 39. Dillen 3-4, 40. Dahbi 3-5. Bijz. Rood. Rottiné (Hovocubo), Nesen (KK Malle Beerse) 2x geel.