Amsterdam opnieuw te sterk voor Hoorn

B2 delft onderspit tegen technisch vaardig LEBO B1, 0-7

Het leven van een zaalvoetbal coach is niet al te makkelijk. Eerder deze week het nieuws dat Shem maandenlang uit de running is, daarna het bericht dat Tiesto vocht in z’n knie heeft en ook niet kan voetballen. Dani uit de B4 is de speler die de B2 aanvult in de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse asv LEBO B1. Deze ploeg speelt in gele shirts en zwarte broeken, voor Hovo geen probleem  natuurlijk maar wel voor onze scheidsrechter van vanavond want die heeft exact dezelfde kleuren gekozen. De vrouwelijkse B2 fans zijn zeer benieuwd hoe dit wordt opgelost. Vlak voor het eerste fluitsignaal gaat het scheidsrechtershirt uit en fluit de scheidsrechter, na wat gilletjes vanaf de tribune (!), in een wit shirt voor de start van de wedstrijd.

De ploeg uit Amsterdam pakt direct het initiatief, beginnen scherp en drukt de thuisploeg in het defensief. Eerste kans van LEBO gaat via de paal na twee minuten naast en even later is het keeper Stanley die een vrije schop prima redt. Verder staat Hovo verdedigend wel goed, ze houden de linies klein en zijn ook veel scherper dan vorige week in Dirkshorn.  En dat LEBO het meeste balbezit heeft maakt Hovo  niet uit want met het meeste balbezit in de wedstrijd win je niet de wedstrijd. Sporadisch komt Hovo eruit. Aanvoerder Ferry gaat na een minuut of tien langs twee man maar helaas is zijn voorzet een halve meter te scherp voor de vrijgelopen Robbie. Hovo houdt het lang op 0-0 en dat is prima want de Amsterdamse tegenstander is ons technisch de baas maar door onze compacte verdediging is het ook voor hen lastig een gaatje te vinden. Na 15 minuten voetballen is er langdurig balbezit voor LEBO waarna opeens een versnelling optreedt en er toch een gaatje wordt gevonden in de defensie van Hovo en dat betekent de 0-1. Vlak na de 0-1 is het Kaj die in een counter Dani weet te vinden die net naast schiet. Vrijwel direct wordt het in counter van LEBO 0-2, mooi uitgespeeld.  Vervolgens gaat een schot van Robbie over en redt Stanley opnieuw bij een vrije schop van LEBO. De rust gaat in bij een 0-2 voorsprong van LEBO en daar is op grond van het vertoonde spel weinig op af te dingen.

In de 2e helft is er weinig verandering in het spelbeeld, LEBO blijft de betere ploeg, er is veel beweging in de ploeg en Hovo moet alle zeilen bijzetten. Het komt zelf niet aan aanvallen toe.  Na vijf minuten is er een schot van LEBO dat binnenkant paal erin gaat en een minuut later is het al 0-4 als een vrije schop in het doel wordt geschoten. Gelukkig gaan de koppies niet hangen, sterker, Hovo gaat beter spelen, wellicht ook omdat LEBO het wel een beetje gelooft. Kansen komen er ook, eerst is het Ferry die knap zich vrijspeelt en Kaj een kans biedt maar die mist volledig. Daarna is het Thys die een kans krijgt maar naast schiet. Daarna is het opnieuw Ferry die een voorzet geeft op Kaj die de bal nu binnenkant paal eruit ziet gaan. Hovo verdient in die fase een goal (of meer) maar we hebben grote moeite om het vizier goed te richten want ook Robbie en Evan krijgen kansen op de verdiende eretreffer.  Het is in die fase een leuke op-en-neer gaande wedstrijd. Tien minuten voor tijd is het LEBO die na een prachtige uitgespeelde aanval er 0-5 van maakt. In de slotminuten maakt LEBO er nog 0-6 (binnenkant paal en erin!) van en in de slotminuut volgt het hoogtepunt van de avond als een LEBO speler er een geweldig fraaie panna uitgooit en niet zelfzuchtig een medespeler laat scoren, 0-7. Het is de eindstand en hoewel de zege zeker verdiend is valt-ie opnieuw hoog uit voor Hovo.

In vergelijking met vorige week werd er wel beter verdedigd, dat is de plus van de avond.  Ook is de spirit nog steeds goed binnen het team, geen gemopper op elkaar en dat is met 15-jarigen al een hele plus.  Kansen afmaken, daar schortte het vanavond aan.  Net als vorige week in de 1e helft tegen Dirkshorn krijgen we in elke wedstrijd legio kansen maar er moet er af en toe wel eentje in.  Volgende wedstrijd tegen Sandow B1 krijgen we weer een nieuwe kans!