(Foto: Gerrie Meijer)

Afgelopen woensdag vond de eerste return van Hovocubo A1 en FCM/Dichtbij.nl A1 in de Topklasse A voor A-junioren plaats. Onder het toeziend oog van enkele spelers van ons vlaggenschip werd de aftrap genomen. Al redelijk snel kwamen de Heerhugowaarders op voorsprong. Korte corner waarbij een dekkingsfout bij de tweede paal resulteerde in een 100% kans. Gelukkig konden de manschappen van Bart de Groot op gelijke hoogte komen. Een diepe bal van Jasper Stracke wist B-junior Bart Overtoom te bereiken. Deze wist netjes af te ronden. Lang kon Hovo hier niet van genieten, een corner die op een vrijstaande aanvaller van Marlene kwam resulteerde in een lob in het dak van het doel, 1-2. Hierna bleef Marlene Hovo goed onder druk te zetten maar Tim Hemels wist zijn doel goed schoon te houden. En de gouden wet: als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. En zo dacht Cas Chrispijn erover. Een vrije trap vanuit de tweede lijn ging er genadeloos in en maakte Hovo de op dat moment niet geheel terechte gelijkmaker. Wel kwam het geloof in het team weer terug en Jim Nelen wist na een assist van Rick Fennis Hovocubo op voorsprong te brengen, een stand die tot de wissel van speelhelft gehandhaafd bleef.

Na de rust was het voetbal enigszins onstuimig. Een gele kaart voor FCM/Dichtbij.nl was hiervan het gevolg. Hovocubo wist hier echter niet van te profiteren. En toen de blauwhemden weer compleet waren maakte Jim Nelen een niet al te slimme overtreding wat hem ook een gele prent opleverde. Coach Bart zette het juiste drietal neer en met het goed tegenhouden van de ballen door Tim wist ook FCM deze twee minuten niet in doelpunten om te zetten. Er volgde een periode waarbij geen van beide teams hoogstaand voetbal lieten zien, maar spannend was het wel. Voldoende onbenutte kansen aan beide kanten. Tot Marlene middels een afstandsschot het wedstrijdverloop letterlijk en figuurlijk liet kantelen, 3-3.  Hoewel Hovo toch nog kansrijke doelpogingen had en ook Cas oog in oog met de Heerhugowaardse keeper kwam, bleven de kansen onbenut. En de zelfde wet als in de eerste helft speelde weer, Marlene wist dit ook te doen zodat de bezoekers weer op voorsprong kwamen. Het bleef spannend en met nog 1 minuut op de klok bracht een penalty aan Hovocubaanse zijde nog de mogelijkheid om de stand weer recht te trekken. Cas kwam echter opnieuw de Marlene keeper tegen zodat de winstpunten naar Heerhugowaard mee gingen.

Eindconclusie van coach Bart de Groot, na een kansloze 8-2 nederlaag in de eerste ontmoeting, moest Marlène nu harken om de drie punten bij elkaar te sprokkelen. Een duidelijk signaal dat Hovocubo op dit moment het team in ontwikkeling is waarbij zichtbaar wordt dat trainingsarbeid loont.

Op 13 november speelt Hovocubo A1 uit in Sint Pancras tegen Vrone A1. Ga je er ook even heen om de Hovo-mannen aan te moedigen??