4-4 voor een tegen zichzelf vechtend Hovocubo C2

Laatste wedstrijd in deze competitie is tegen de C2 van Arch. b. Nieuweboer waar we uit met 3-8 van wonnen. Geen sprake van onderschatting want ook zij hebben 9 punten uit 7 wedstrijden en dus hetzelfde puntenaantal als ons. Vooraf wordt in de kleedkamer opgeroepen om attent te zijn en vanaf de middellijn pas te verdedigen. We beginnen niet scherp want binnen de minuut staan we al met 0-1 achter. We lijken wakker, spelen de bal goed rond maar drie minuten later staat het na een snelle counter zomaar 0-2. Gelukkig is het twee minuten later Sonny die goed doorzet en met een hard schot de keeper kansloos laat, 1-2. De mannen uit Wervershoof laten zien dat ze beter zijn gaan voetballen en scoren in de 9e minuut de 1-3, opnieuw uit een snelle counter waarbij ze in een man-meer situatie ons kansloos laten. Echte uitgespeelde kansen krijgen we ook niet doordat de tegenstander zich gegroepeerd terugtrekt en we er niet goed kunnen doorkomen. Het moet dan ook komen van een individuele actie en die komt er ook als kort voor rust Jim, de Speler van de Maand bij Hovocubo, zijn uitverkiezing waar maakt en met een paar ongelofelijke schijnbewegingen alle tegenstanders uitkapt en de 2-3 scoort. Na rust krijgen we meer kansen als voor rust al is de eerste kans voor de tegenstander maar wordt uitstekend gered door Tjerk die Hovo in de wedstrijd houdt. Daarna zijn er kansen voor Jim en Sonny (paal) alvorens halverwege de 2e helft het opnieuw Sonny is die de doelman passeert, 3-3. Het blijft een wedstrijd waarin we niet bijster goed voetballen maar waarbij de spanning blijft gezien de stand. Zes minuten voor tijd zijn het de gasten die opnieuw op voorsprong komen maar gelukkig is het Jim die met een solo actie de stand weer gelijk trekt. Vlak voor tijd komen we goed weg als een aanval van Nieuweboer maar net naast het doel wordt geschoten. Het blijft bij 4-4 en daarmee mag de thuisploeg het meest blij zijn want vanaf minuut één liepen we achter de feiten aan en vochten we meer tegen onszelf dan tegen de tegenstander. Met tien punten uit 8 wedstrijden eindigen we op een 2e of 3e plaats, afhankelijk van de wedstrijd Arch. b. Nieuweboer C1-Bot Meubelen C1.

Scoreverloop:

24. 0-1, 4. 0-2, 6. 1-2 Sonny (-), 9. 1-3, 18. 2-3 Jim (-), rust, 29. 3-3 Sonny (-), 34. 3-4, 35. 4-4 Jim (-)