Onnodig verlies C2 tegen Wognum Nicols C1, 1-2.

Laatste wedstrijd in de najaar competitie voetballen we tegen de Wognum Nicols C1, op papier een wedstrijd die je moet winnen gezien de ranglijst, Hovo heeft 17 punten en Wognum slechts 4 punten uit 9 wedstrijden.

Tactiek is dezelfde als in de laatste wedstrijden, in een 1-1-2-1, de spekkie variant. Hovo vliegt er direct op en het is Robbert die met een pass Kaj bereikt die net naast schiet. De thuisploeg is direct al veel sterker en dat wordt in de 5e minuut beloond. Mooie pass van Rolf op Kaj die schitterend met een sleepbeweging wegdraait van zijn tegenstander en de keeper kansloos laat, 1-0. Hovo probeert direct door te drukken. Tygo is scherp, komt steeds voor zijn man en is tot twee keer toe dicht bij de 2-0. Ook Rolf komt oog-in-oog met de keeper en ziet zijn schot door de keeper worden gekeerd. Wognum komt er niet aan te pas en moet zich beperken tot verdedigen en dat doen ze goed want het is een drukte van belang voor het doel van de keeper van Wognum. Aan de andere kant heeft keeper Nick niets te doen tot de 13e minuut wanneer er een uitval is en die op schlemielige wijze door de benen van Nick gaat, 1-1. Het is een tegenvaller maar niet onoverkomelijk. Tygo gaat er op links kort daarop vandoor en zijn voorzet bereikt Robbert die de bal in handen van de keeper schiet. Daarna zijn er nog kansen voor Kaj en Robbert maar de bal lijkt er maar niet in te willen vanavond.  Laatste kans is voor Timo die i.p.v. de bal op doel te rammen het te mooi wil doen door met een hakbal te willen scoren.

In de rust wordt er aangegeven rustig te blijven, we creëren kansen en de doelpunten kunnen niet uitblijven. Tweede helft starten we zoals we de eerste helft zijn geëindigd. Eerst is het Rolf, goed mee opgekomen, die naast schiet en vervolgens is het Kaj die de paal raakt en even later net iets te hoog mikt. Kaj is degene die fraai staaltjes van techniek laat zien, veel tegenstanders passeert maar steeds in de drukte voor de doelman van Wognum net niet de eind pass kan geven. En dat is precies waar het, ondanks alle kansen, net aan ontbreekt, de eind pass. Robbert krijgt na goed aangeven van Donny nog een dot van een kans die er niet in gaat. En dan breekt de 13e minuut aan en net als in de 1e helft verdwijnt de bal in het Hovo doel als na een hoekschop van Wognum de bal op uiterst knullige wijze erin gaat, 1-2. Zoals Rolf het later terecht verwoordde: “het was niet eens een kans”. Met nog 7 minuten te spelen op de klok doet Hovo een uiterste poging om het tij te keren maar ondanks schoten van Timo (keeper) en Rolf (naast) blijft het 1-2 en dat is zuur voor de thuisploeg die beduidend beter was maar zag dat de bal er gewoon niet in wilde.

Zo eindigt het seizoen toch een beetje in mineur want met 3 punten meer hadden we op de 3e plaats gestaan en nu zakken we naar de 6e of 7e plaats en dat is gezien alle tegenstanders die we hebben gehad een te lage plek op de ranglijst.

Voor de oliebollen spelen we nog het Mix toernooi dat door Hovocubo in samenwerking met De Blokkers wordt georganiseerd.