“Hovo O17 na rust naar winst bij Kondo”

In de wetenschap dat we thuis met veel moeite, 2-3 bij rust en uiteindelijk een 6-4 winst, van Kondo Budjong eerder in het seizoen wonnen en het feit dat Kondo vorige week een pak slag (10-1 verlies tegen Veerhuys O17-1) kreeg, reizen we af naar Wormer. De trainers kunnen beschikken over een fitte selectie. Aangekomen in Wormer blijkt de wastas nog in Hoorn te staan. Via een goed opgezette logistieke operatie arriveert de kleding een minuut of 15 voor aanvang…

Hovo begint sterk en er zijn direct kansen voor Ricky en Jordy. Kondo zet snel hoog druk en in de 4e minuut levert dat succes op. De bal wordt bij het uitverdedigen onderschept en tik-tik en het is 1-0 voor Kondo. Volgende wapenfeit is voor Dave die naar voren is gekomen en net voorlangs schiet. Kondo laat zien mee te willen in de strijd en keeper Damian moet al snel handelend optreden. Drie minuten na de openingstreffer is het opeens 2-0 als een goed en snel uitgespeelde aanval doeltreffend wordt afgerond. We beseffen dat we een zwaar avondje tegemoet gaan in Wormer. Het is zaak snel de aansluitingstreffer te maken en dat gebeurt ook. Remco schiet de bal hard tegen de keeper op die een hoekschop moet toestaan. De hoekschop wordt slim door Remco op Jeramy gelegd die naar binnen gaat en in de korte hoek raak schiet, 2-1. Drie minuten later is het Kaj die de bal rechtsachter onderschept en snel naar voren gaat, kruist met Remco waarna voor aangekomen Kaj de bal met links voorgeeft en Remco goed is meegelopen en de bal van dichtbij in het doel schuift, 2-2. Het blijft opletten achterin en het is aan Dave te danken die een gevaarlijk uitziende aanval uitstekend onderschept. De aanvoerder is daarna even buiten adem en moet lange tijd op de bank zitten voordat hij aan het eind van de wedstrijd er nog een paar minuten in komt. Vijf minuten na de gelijkmaker is het Ricky die op links de turbo erop zet en langs zijn directe tegenstander gaat en Jordy de 2-3 laat aantekenen. Het lijkt dat we de wedstrijd vervolgens controleren want hoewel Kondo wel druk blijft zetten is Hovo de beter voetballende ploeg. Jordy schiet nog een keer de bal maar net over. Vijf minuten voor rust is het de thuisploeg die met een verraderlijk schot keeper Damian verrast en zo is het weer gelijk, 3-3. Ricky is vervolgens dichtbij de 3-4 voorsprong maar de keeper redt. Kondo is na de 3-3 weer helemaal terug in de wedstrijd en keeper Damian redt prima als na een foutje in de Hovo verdediging Kondo een grote kans krijgt. Op slag van rust is er nog een snelle counter van Kondo die op de lat wordt geschoten waarna Remco met bal-en-al in eigen doel belandt, 4-3 voor Kondo bij rust.

Na rust is de eerste kans voor Kaj die namens Hovo tegen de keeper op schiet. In de tegenaanval is het Kondo die wel een aanval doeltreffend kan afronden en zo staan we opnieuw met twee doelpunten achter, 5-3. Jordy krijgt na een prima solo van Ricky snel de kans om de achterstand te verkleinen maar oog-in-oog met de keeper komt laatstgenoemde als winnaar uit de strijd.  Vlak erna is er een normaal duel om de bal waarna de speler van Kondo een flinke duw aan Kaj uitdeelt. Iedereen op de tribune verwacht een gele kaart die de speler ook krijgt maar daarnaast krijgt Kaj ook volkomen onterecht de gele kaart. Twee minuten lang is het 3-tegen-3. Er is daardoor veel ruimte en daar weet Hovo het best mee om te gaan want binnen 40 seconden is het Jordy die Jordan weet te vinden en die scoort 5-4. Het gevolg is dat Kondo weer de 4e man mag inbrengen en zodoende meer dan 1 minuut powerplay mag spelen. De bal wordt niet goed rond getikt en het is Ricky die de bal ontfutseld en razendsnel uitbreekt en in de man-minder situatie de 5-5 weet te scoren. Het is het begin van een gala show van Ricky in de 2e helft. In de 1e helft heeft een Kondo speler hem door de benen gespeeld en hij is getergd en demonstreert dat met fraaie passeerbewegingen. Het hoogtepunt is een “rainbow flick” waarbij hij op snelheid de bal met zijn hak over zijn directe tegenstander speelt en daarna in één beweging de bal weer meeneemt. De ooh’s en aah’s worden door zowel de thuis-als uitsupporters geslaakt. Drie minuten na de gelijkmaker is er een 1-2’tje tussen Ricky en Jordy waarna Ricky de bal met zijn hak in het doel schiet, een weergaloze goal, 5-6. Kondo krijgt snel daarna een kans maar schiet uit een vrije trap net over. Daarna zijn er kansen voor Hovo om de wedstrijd te beslissen maar Jordy (van dichtbij naast), Kaj (naast) en Jordan (keeper) kunnen de keeper niet passeren. Daardoor blijft het een spannende wedstrijd. Halverwege de 2e helft krijgt Kondo een 2e gele kaart maar Hovo kan deze man-meer situatie niet goed uitspelen, sterker we komen erg goed weg als in een counter keeper Damian ver zijn doel uitkomt en in botsing komt met een Kondo speler. De Hovo fans op de tribunen vrezen voor een gele kaart maar die houdt de scheidsrechter gelukkig op zak waarna de toegekende vrije trap slap naast wordt geschoten. Het blijft lang 5-6 en dat betekent kansen aan beide kanten. Kondo laat zien dat ze veel te laag op de ranglijst staan en dat de 10-1 nederlaag vorige week een offday moet zijn geweest. Jeramy geeft nog een fraaie steekpass op Remco die de bal maar net langs de verkeerde paal schiet. Vijf minuten voor tijd krijgt Kondo een 3e gele kaart en deze powerplay situatie wordt wel goed uitgespeeld, de bal wordt snel rondgespeeld en het is  Kaj die de bal op de in het midden vrijstaande Ricky geeft die de bal snoeihard in het dak van de goal schiet, 5-7, heerlijke goal. Eén minuut later is de wedstrijd definitief beslist als Kaj, de man van de wedstrijd als het om balveroveringen gaat, vanaf rechts de bal op een Kondo speler onderschept, een 1-2’tje met Ricky aangaat en vervolgens zelf fraai afmaakt, 5-8. Damian laat zien ook op het eind van de wedstrijd geconcentreerd te blijven door een schot prima te keren waarna iets later de paal redding voor Hovo brengt. De wedstrijd eindigt in een 5-8 overwinning en die is op grond van het vertoonde spel verdiend, mede door een fantastisch spelende Ricky.

Na afloop zijn de coaches tevreden met de drie punten al schieten we er niet zoveel mee op aangezien de concurrenten ook de winst pakten en de playoffs verder weg lijken dan ooit. Enige dat we zelf als Hovo kunnen doen is elke volgende wedstrijd in winst proberen om te zetten. Volgende week opnieuw uit, nu tegen Scagha O17-1.

Scoreverloop:

1. 1-0, 7. 2-0, 9. 2-1 Jeramy (Remco), 12. 2-2 Remco (Kaj), 17. 2-3 Jordy (Ricky), 20. 3-3, 23. 4-3 e.d., rust, 27. 5-3, 30. 5-4 Jordan (Jordy), 31. 5-5 Ricky (-), 34. 5-6 Ricky (Jordy), 47. Ricky (Kaj), 48. 5-8 Kaj (Ricky)