Hovocubo 2 rukt op naar derde plaats

Drie spelers mist Niña George, Jim Nelen, vanaf het begin van het seizoen uit de roulatie en het ziet er nog niet Mick van der Gulikernaar uit dat hij op korte termijn gaat spelen. Enio Mul, vorige week na een stevige overtreding met fors enkelletsel uitgevallen en Ali Choukair die nog revalideert van een heup operatie. Wel back on business is Mick van der Gulik. Hij bleef afgelopen maanden steevast aan de kant met een enkelblessure die maar niet wilde herstellen, maar nu is hij er weer bij. Daarnaast was het team weer aangevuld met de spelers die vorige week met het vlaggenschip naar Vlissingen waren meegereisd.

Scagha’66, de toonaangevende ploeg samen met Hovocubo in de jaren zestig en jaren zeventig, bestaat uit met name jonge spelers. Binnen twee minuten spelen countert Tom Overtoom de bal naast het doel van keeper Rick Elting. Het spel vindt voornamelijk plaats op de helft van de ploeg uit Schagen. Maar grote kansen levert het in deze eerste fase niet op, wel goede mogelijkheden om in de terminologie van Louis van Gaal te spreken. Een misverstand tussen Mo Jamai en Tijani Cherkaoui bij een uitbal bezorgt Tjerk Thuring een grote inspanning. Maar de talentvolle goalie maakt de fout van de twee goed door de Schager-inzet tot een corner te degraderen. Direct in de eerste Hoornse aanval daarna is het het zelfde duo die laat zien dat een dergelijk misverstand slechts incidenteel zijn. Mo Jamai bedient Tijani Cherkaoui en scoort de 1-0 voor Hovocubo. Het lijkt goed te gaan voor Hovo maar als Mike Julsing vijf minuten voor rust de gelijkmaker aantekent weet Hovocubo dat de druk opgehoogd moet worden. In de laatste minuut eindigt een prachtige actie van Tijani tegen het zijnet. Waarna de ploegen met een gelijke stand zich konden gaan opmaken voor de tweede helft.

whatsapp-image-2017-01-20-at-21-46-04Gelijk na de aftrap bereikt Mo Jamai met een prachtige crosspass Mick van der Gulik die heel dicht bij zijn eerste doelpunt na een lange periode van fysieke malaise. Ook Kevin Tromp had een bal bijna voor het intikken, maar hij verwachtte de pass van Tijani niet meer waardoor hij zichzelf buiten positie zette door te diep door te lopen. En dan in de 32ste minuut is het Nigel Wijdenbosch die op aangeven van Every Janzen Hovocubo wederom op een verdiende voorsprong brengt. Hovocubo heeft echt wel het betere van het spel. En wanneer even later aanvoerder Patrick dekker de bal tegen de lat schiet komt Hovocubo met de schrik vrij.

Pas vier minuten voor het einde bereikt Nigel Wijdenbosch de vrijstaande Bart Overtoom die de bal langs doelman Rick Elting schiet en het staat 3-1. Dit zal ook de eindstand zijn.

Met deze winst gaat Hovocubo de ploeg uit Schagen voorbij en belandt op een knappe derde plaats en is in de race voor de tweede periodetitel.

Luister hier de live uitzending van Radio Hoorn (20.00-21.00uur)

Luister hier de live uitzending van Radio Hoorn (21.00-22.00 uur)