Er staan prachtige affiches te wachten in Championsleague

Met het behalen van het landskampioenschap heeft Hovocubo zich geplaatst voor de Championsleague. Op basis van de knappe prestaties van de afgelopen jaren heeft het ook een prachtige hoge notering in de Ranking op basis van coefficient berekening. Hovocubo staat op plaats 10 en staat tussen ploegen die grotendeels full proffesional zijn. Klik hier om de volledige Ranking te zien.

Dit betekent dat het rechtstreeks is geplaatst voor de Main Round en ook in Path A komt waarbij het direct gekoppeld wordt aan de absolute top van Europa. Een poule in path A betekent dat de eerste drie in de poule doorgaan naar de Elite Round.

De loting vindt aanstaande donderdag 7 juli om 14.30 uur en is op de website van de UEFA live te volgen. Lees hier meer info over de loting.

De loting in het kort

Aan de hand van de Ranking zijn de clubs voor path A in vier verschillende potten verdeeld. De titelhouder, de nummers 1 t/m 11 en de nummers 16 t/m 19. De potten zijn als volgt verdeeld:

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
FC Barcelona (Spa) AFC Kairat (Kaz) Novo Vrijem (Cro) United Galati (Roe)
Sporting Club Portugal (Por) FK Dobovec (Slo) Sporting Anderlecht Futsal (Bel) Luxol St. Andrews Futsal (Mal)
SL Benfica (Por) MFC Kherson (Ukr) zvv Hovocubo (Ned) MNK Futsal Pula (Cro)
Palma Futsal (Spa) MFC Ayat (Kaz) Haladas VSE (Hon) Sporting Club Paris (Fra)

 

Als hosts (dikgedrukt) door de UEFA zijn Novo Vrijem (Kroatie), Sporting Anderlecht (Het voormalige Halle Gooik uit België), United Galati (Roemenië) en Luxol St. Andrews (Malta) aangewezen. Omdat Hovocubo niet tegen een andere ploeg uit pot drie kan loten zal het of naar Roemenie of naar Malta afreizen.

Kalender

Preliminary round: 23–28 Augustus
Main round: 25–30 Oktober –> Hier komt Hovocubo pas in actie
Elite round loting: 8 November
Elite round: 22–27 November
Finals loting: nog nader te bepalen
Finals: Nog nader te bepalen maar in April/Mei

meer nieuws