Sander van Dijk toegevoegd aan Oranje

Met trots kan de club mededelen dat de staf van Hovocubo ongewijzigd blijft. De samenwerking is sterk en goed en dus ook weinig aanleiding voor grote wijzigingen.

Coaches

Sander van Dijk blijft minimaal twee jaar langer als de hoofdcoach van Hovocubo. Sinds 2006 dat hij de overstap maakte naar Hovocubo is de oefenmeester verantwoordelijk voor de selectie. De successen volgde op elkaar op en de chemie is er nog steeds. Daarnaast is Sander van Dijk toegevoegd aan de technische staf van Oranje waar hij tezamen met Zaid el Morabiti topcoach Miguel Andres Moreno terzijde zal staan. Doelstelling: verdere ontwikkeling van het Nederlandse zaalvoetbal.

Appie Marbah zal ook komend seizoen als rechter hand van Sander van Dijk binnen de selectie aanblijven. Zijn functioneren is als zeer waardevol ervaren en de verstandhouding is uitstekend. Marbah was ook afgelopen seizoen assistent coach bij de beloftes van Oranje.

Staf

De ondersteunende staf blijft nagenoeg ongewijzigd: Fysiotherapeut Jari Koen en sportmasseur Helene van Rooij zullen de fitheid van spelers waarborgen met op de achtergrond een klankbord in Dennis Hooijberg die als arts voor adviezen zorgt en een rol speelt in de Championsleague is een inmiddels niet te missen belangrijke schakel binnen de selectie.

Teammanager Tineke Diaz en teambegeleider Gaby van de Werf zorgen ervoor dat alle randzaken rond het team op orde zijn. Keeperstrainer Jasper Boon doet ivm drukte een stapje terug.

Lees hier het bericht van NH Sport over Sander van Dijk bij Hovocubo

Lees hier het bericht van Ons Oranje

Lees hier het bericht van NH Sport over Sander bij Oranje

Spelersgroep

Binnen de selectie zijn verder een aantal kleine mutaties: Soufian Charraoui maakt de fantastische stap naar het proffesionele voetbal bij het Franse Mouvaux Lille Metropole Futsal. Yoshua St. Juste stopt met spelen op het allerhoogste niveau. Zijn maatschappelijke carriere is niet meer te combineren met volledige focus op het hoogste niveau. Hij maakt een stapje terug en zal beschikbaar zijn voor Leekster Eagles als de gelegenheid daarvoor is. Beide spelers zullen we nog tegenkomen. Soufian Komt met zijn nieuwe ploeg in de voorbereiding een oefenwedstrijd spelen in De Opgang. Yoshua zal mogelijk met de Eagles zich in de Opgang melden om in competitieverband te spelen.

Nieuwe spelers voor Hovocubo zijn Noureddine Oulad Ben Youssef (asv Lebo), Oualid Tarifit (OACN Boys) en een oude bekende, Tijani Cherkaoui (VNS United).

’Ik verwacht het nodige op te steken van de nieuwe bondscoach’

drie vragen

Miguel Andrés Moreno werd twee weken geleden aangesteld als de nieuwe bondscoach van de Nederlandse zaalvoetbalploeg. Vrijdag maakte de KNVB bekend dat niet alleen Zaid El Morabiti de Spanjaard gaat assisteren, maar dat ook Sander van Dijk wordt toegevoegd aan de technische staf van Oranje.

1 Mag je als assistent-bondscoach hoofdcoach blijven van Hovocubo?

,,Als bondscoach niet, maar als assistent wel. Die functies bijten elkaar niet. Voor Hovocubo betekent het alleen dat ik er niet ben op de momenten dat Oranje bij elkaar komt. In aanloop naar het EK was dat iedere dinsdag en zondag, maar nu is dat een aantal keer per seizoen een paar dagen. Gelukkig hebben we bij Hovocubo in Appie Marbah een trainer die het die momenten prima kan overnemen.’’

2 Je bent de afgelopen jaren vaak kritisch geweest op de KNVB. Over roofbouw op spelers of gebrekkige communicatie met clubs. Geen twijfel om er nu zelf aan de slag te gaan?

,,Wij hebben natuurlijk meerdere internationals bij de club en wij hebben ook belangen. Op de manier waarop daarmee afgelopen seizoen werd omgegaan rond bijvoorbeeld de Champions League was ik kritisch. Dat is ook nog steeds terecht, in mijn ogen. Daar hebben we open en eerlijk over gesproken met elkaar.’’

3 Profiteert Hovocubo ook nog van jouw functie bij Oranje?

,,Ik loop natuurlijk al een aantal jaartjes mee als trainer en denk dat ik in die tijd heb laten zien hoe je een succesvolle ploeg bouwt. Maar ik ben natuurlijk wel ’maar’ een amateurtrainer. Miquel is een professional met veel ervaring op het allerhoogste niveau. Daar verwacht ik het nodige van op te steken, waar Hovocubo dan weer van profiteert. En het is natuurlijk een voordeel dat ik straks dicht op de speelwijze van het Nederlands team zit. Dat is goed voor ons spel én voor onze spelers die (nog) niet bij Oranje zitten.’’

Paspoort

Naam:

Sander van Dijk

Leeftijd:

49 jaar

Sport:

Zaalvoetbal

meer nieuws