Pap in de benen

Het werd door de Catalanen beaamd. Hovocubo speelde een dag eerder met zo’n hoge intensiteit en gaf zo veel energie dat het voor de amateurs uit Hoorn niet mogelijk is gebleken om goed te herstellen. Wat tegen Barcelona allemaal goed ging en lukte, was tegen de zeer gebrande Luxol St. Andrews moeilijk te realiseren. Foute pases, traagheid en onzorgvuldig.

Dave Stet bleef met een knieblessure aan de kant. Ook Iliass Bouzit was een dag eerder niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen.

Een 5-1 nederlaag zegt op papier veel…. maar is Hovocubo dan weggespeeld? Volgens de statistieken van de UEFA niet!!:

Total Attemps: Luxol 31 vs Hovocubo 35

Attemps on target: Luxol 5 vs Hovocubo 12

Attemps off target: Luxol 19 vs Hovocubo 11

Goals: Luxol 5 vs Hovocubo 1

De vijf doelpogingen die ook daadwerkelijk tussen de palen vielen waren dus voor Dobovec ook een doelpunt! Uit de statistieken blijkt dat Hovocubo de grootste kansen had. Maar als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat!!

Grote domper was halverwege de tweede helft de rode kaart van aanvoerder Mats Velseboer wegens een tackle op een doorgebroken speler.

Amin Amghar bezorgde bij de 4-0 nog de eretreffer voor Hovocubo. Maar meer zat er niet in in deze wedstrijd waarin de ingevlogen Brazilianen voor de ploeg uit Malta de dienst uitmaakten. Pas in de laatste minuten mochten de eigenlijke spelers van de thuisploeg in de wedstrijd komen. Al met al een zeer geflatteerde uitslag die voor Hovocubo ingeslikt moest worden.

Terug in het hotel was het wonden likken en opladen voor de beslissende wedstrijd zaterdag tegen Dobovec uit Slovenië.

Bekijk hier alle statistieken van de UEFA

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van NH Sport

 

De huurlingen mogen blijven

Je weet dat je vandaag een ploeg treft die vecht voor zijn laatste kans. Dan moet je meer van jezelf vragen dan wij gedaan hebben

 Was het een typisch gevalletje van de concurrentie zand in de ogen strooien of had Hovocubo écht niets te vrezen van Luxol St. Andrews Futsal? Sander van Dijk had ook gehoord dat de gastheer van een week Champions League zaalvoetbal op Malta die boodschap een dag voor de start van het toernooi liet optekenen. Toch zei hij een dag later te twijfelen aan de rechtmatigheid van die uitspraak.

,,Ik heb gesproken met de man die hier deze week alles voor ons regelt en die vertelde dat Luxol een budget heeft van 2,5 ton’’, blikte hij woensdagavond na afloop van de nederlaag tegen FC Barcelona (6-1) alvast vooruit op het duel met Luxol van een dag later. ,,Maar of dat budget nou klopt of niet, als je speciaal voor de Champions League een stuk of zes Brazilianen kunt laten invliegen dan is er in ieder geval wat mogelijk. Vanavond, als Luxol tegen FC Dobovec heeft gespeeld, weten we meer over de kracht van die ploeg.’’

Het duel tussen de Maltezers en Slovenen eindigde in 1-1. ,,Ik schat Luxol net iets hoger in dan Dobovec’’, concludeerde Van Dijk. Hovocubo speelt belangrijke duels tegen beide teams. In een poule waarvan de beste drie zich scharen bij de laatste zestien volstaat één zege om komende maand de zogeheten Elite Round te spelen. De eerste kans om die te bereiken was dus donderdagavond tegen Luxol. Het ging faliekant mis voor Hovocubo. Het werd 5-1 omdat Luxol met al die huurlingen toch echt een stuk beter is dan werd geschetst, maar nog veel meer omdat de ploeg van Van Dijk er zelf bar weinig van bakte.

Eigenlijk werd het duel al verloren in de eerste zeven minuten. Bij de eerste de beste kans van Luxol was het raak. De 1-0 zorgde voor een ware explosie op de goed gevulde tribune. Ook zoiets waarvan werd geroepen dat het niet zou gebeuren. Honderd man tijdens de duels van Barca, dat zou de max zijn. Voor het duel met Hovocubo liepen de groene stoeltjes in het Tal-Qroqq Sports Complex in Msida een stuk voller dan dat. En de achterban van de thuisclub wist ook dat het tegen Hovocubo moest gebeuren, met Barcelona als laatste opponent. Toen de laatste minuut wegtikte was er een staande ovatie en rolde het ’Luxol, Luxol’ van de tribune. Het was een feest dat lang aan zou houden.

De ingehuurde krachten waren elkaar even voor het gezang al met betraande ogen in de armen gevallen. Zij wisten dat de buit binnen was. Voor Luxol, dat voor het eerst bij de laatste zestien zit, maar ook voor hunzelf. In plaats dat de broodvoetballers morgen een vliegreis naar huis boeken, kunnen ze nu hun accommodatie op het eiland langer boeken. Het betekent dat de cheque nog wat dikker wordt.

De sfeer op de tribune sloeg over op het veld. Luxol vierde vanaf het beginsignaal alles wat er te vieren viel. Zelfs na een succesvolle sliding waren er gebalde vuisten en veel geschreeuw. Overdreven misschien, maar het vuur aan Maltezer kant was er niet aan Hoornse zijde. Daar baalde Van Dijk stevig van. ,,Je weet dat je vandaag een ploeg treft die vecht voor zijn laatste kans. Dan moet je meer van jezelf vragen dan wij gedaan hebben. We verliezen vooral omdat wij heel matig waren. En dat zij dit zo uitbundig vieren? Dat snap ik wel: ze hebben fors geinvesteerd. We hebben dit al vaker meegemaakt en dan lukte het niet.’’

zaalvoetbal

Luxol – Hovocubo 5-1

1. Maikinho 1-0, 7. Bouyouzan (e.d) 2-0, 20. Bizjak 3-0, 27. Fumasa 4-0, 35. Amghar 4-1, 37. Maikinho 5-1.

Hovocubo staat voor een hels karwei na tweede verliespartij

 Er wacht Hovocubo een hels karwei om voor het tweede jaar op rij de laatste zestien van de Champions League zaalvoetbal te bereiken. De landskampioen verloor donderdagavond van Luxol St. Andrews Futsal en moet nu de laatste wedstrijd van het toernooi winnen om komende maand weer van de partij te zijn in de zogeheten Elite Round.

Dat Hovocubo de eerste wedstrijd van poule 3 niet zou winnen, dat was wel ingecalculeerd door de Noord-Hollandse formatie. De illusie dat het bekerhouder FC Barcelona wel even zou kloppen hadden ze niet bij Hovocubo. Veel groter werden de kansen ingeschat tegen het Sloveense Dobovec en Luxol, de kampioen van Malta.

Tegen die laatste ploeg lukte het donderdagavond niet om te winnen. Verre van zelfs: Hovocubo speelde een slechte wedstrijd. Het was slordig, miste scherpte en liep zich op te winden over de arbitrage, duikende tegenstanders en miscommunicatie onderling.

Het resulteerde in een kansloze 5-1 nederlaag. Door de Maltezers werd de zege gevierd alsof de Champions League zojuist was gewonnen. Het is niet vreemd: nog niet eerder slaagden de eilanders erin om Europees zover te komen. En om hierin nu wel te slagen, werd er flink geïnvesteerd door de club. Speciaal voor de Champions League werden er tal van Brazilianen en een Sloveen ingehuurd.

Pas toen de buit binnen was, mochten de huurlingen gaan rusten en maakten de paar Maltezers op de bank – de rest zat in hun normale kleding op de tribune toe te kijken hoe hun vervangers het er vanaf brachten – hun opwachting binnen de lijnen. Het werd met veel gejuich ontvangen door het thuispubliek.

Voor Hovocubo is de missie niet onmogelijk, maar lastig is die toch zeker wel. Tegen Dobovec moet er gewonnen worden, maar dit moet gebeuren zonder captain Mats Velseboer, hij kreeg rood tegen Luxol. Het meespelen van doelman Dave Stet (knieblessure) is onzeker.

meer nieuws