Grote teleurstelling in Malta

Teleurstelling dat het niet lukt, maar met opgeheven hoofd. Hovocubo heeft er alles aan gedaan. Uiteindelijk bleek de intensieve goede wedstrijd tegen Barcelona Hovocubo fataal om bij de laatste 16 van Europa te kunnen komen.

Tot vijf minuten voor het einde van de wedstrijd wist Hovocubo goed in de wedstrijd te blijven. Echter een van richting veranderde schot bracht Hovocubo op achterstand. In de powerplay die volgde maakten de Slovenen effectief gebruik van het lege doel en met de lange bal werd de uitslag – tegen de verhouding in – op 0-3 beslist. Maar als je hem zelf niet maakt… dan weet je dat de tegenstander dat doet.

Dave Stet die met twee dagen rust hoopte dat hij weer in actie kon komen keepte ondanks de blessure een goede wedstrijd. Wanneer het  Dobovec lukte om door de Hoornse defensie heen te komen stond de doelman zeer stabiel te keepen en niette passeren. Het wegvallen van Mats Velseboer na zijn rode kaart tegen Luxol St. Andrews was een aderlating die veel energie kostte.

In de statistieken van de UEFA stonden de doelpogingen bijna op gelijke hoogte: 29 voor Hovocubo versus 28 voor Dobovec. Daarvan had Dobovec er 13 ook daadwerkelijk tussen de palen tegen 11 aan Hoornse kant. Hieruit blijkt dat de effectiviteit in de afwerking (waarvan dus één van richting veranderd door Hicham Aklalouch en twee de lange bal in leeg doel) de doorslag heeft gegeven. Het kwartje had de andere kant op kunnen vallen wanneer Hovo het geluk iets meer aan de zijde had gehad.

Rug rechten en nu de focus op de nationale competitie en bekertoernooi.

Bekijk hier de wedstrijdstatistieken van de UEFA

Lees hier het verslag van NH Sport

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van NOS.nl

Fans van Dobovec zwaaien nu Hovocubo ’Europa’ uit

Bron: Noordhollands Dagblad

Het is een aardig tafereel op de tweede speeldag van het toernooi: op de tribune van het Tal-Qroqq Sports Complex wordt er door de supporters van Hovocubo en FK Dobovec een sjaaltje uitgewisseld. Door beide teams worden er foto’s gemaakt van de breeduit lachende supporters met hun nieuw verkregen hebbeding boven het hoofd.

Animositeit

De ploegen treffen elkaar deze donderdag niet, dus van enige onderlinge animositeit is geen sprake. En zo’n fotootje doet het altijd goed op social media of is een verrijking van de bestuurskamer, dus waarom ook niet. Als het duel van Hovocubo met Luxol St. Andrews Futsal op het punt van beginnen staat, proberen de Slovenen – eerder die dag afgeschminkt door FC Barcelona – zelfs nog de aandacht te trekken van de Hoornse zaalvoetballers om hen al zwaaiend met het rood-blauwe sjaaltje duidelijk te maken wie zij deze avond steunen.

Deze zaterdagmiddag is het andere koek. Op de slotdag van een week Champions League zaalvoetbal staan de kampioenen van Nederland en Slovenië wel tegenover elkaar en de belangen zijn groot. In tegenstelling tot Barça en Luxol zijn beide teams nog niet verzekerd van een plekje bij de laatste zestien van het toernooi en in poule 3 is er nog een derde ticket te verdienen.

Na twee nederlagen moet Hovocubo winnen om dit alsnog te grijpen, Dobovec hield één punt over aan het duel met Luxol en heeft daardoor aan een puntendeling ook genoeg. Geen supporter dus die er ook maar over denkt nog met het sjaaltje van de ander te gaan zitten wapperen. Sterker nog, tijdens de wedstrijd is het wedijveren geblazen wie de clubnaam het hardst kan scanderen.

Na de eerste twintig minuten is er in het Sloveense kamp de meeste reden tot tevredenheid. Voor rust heeft Dobovec keeper Dave Stet beduidend vaker aan het werk gezet dan dat Hovocubo Marko Pecek op de proef stelde. Het ’Dobovec, Dobovec’ van de Sloveense supporters dat klinkt wordt dan ook niet gecounterd door de fans uit Noord-Holland. Toch kwam Hovocubo wel een keer dicht bij een treffer, maar het schot op de paal van Lahcen Bouyouzan was gelijk het enige wapenfeit.

’Hovo, Hovo’

Na rust komt Hovocubo een stuk beter voor de dag. Vrijwel direct is Iliass Bouzit dicht bij de openingstreffer, maar zijn subtiele poging gaat net naast. Faisel Mellah probeert het kort daarop met minder finesse, maar zijn pegel wordt door Pecek onder de lat vandaan getikt. Het is reden voor de achterban om het ’Hovo, Hovo’ voor het eerst te laten klinken. De Slovenen antwoorden direct: op de tribune, maar ook op het veld, waar Vedran Matosevic al glijdend net de bal mist die voor de goal van Stet langs wordt gespeeld.

De volgende Hoornse kansen zijn opnieuw voor Mellah (kopbal bovenop de lat) en Bouzit (kiezelharde vrije trap op de kruising), maar de bal wil er niet in. Het is een euvel waarmee Hovocubo deze hele week al kampt. In de eerste twee duels wist de ploeg slechts twee keer te scoren.Negen minuten voor tijd gaat het mis voor Hovocubo. Vanuit een corner mikt Ziga Ceh de bal precies in de hoek: 0-1. Met een meevoetballende keeper probeert Hovocubo het tij daarna nog wel te keren, maar meer dan een echte kans voor Bouzit levert de overtalsituatie niet op. Dobovec weet de bal in de slotfase bovendien twee keer te ontfutselen en tilt de score via twee treffers in een leeg doel naar 0-3.

Als de zoemer klinkt staan de supporters van Dobovec op de stoelen te juichen. Het sjaaltje van de eigen club stevig om de nek.

meer nieuws