Geflatteerde uitslag tegen titelhouder

Een nederlaag in deze poule was ingecalculeerd. En dat dat in de openingswedstrijd zou gebeuren was ook al min of meer geaccepteerd. De Openingstreffer van FC Barcelona liet lang op zich wachten. Strijdlustig werd door de Hovocubanen het doel verdedigd en Barca kwam er niet doorheen. Pasin de zevende minuut wist Pito te herhalen wat hij twee jaar geleden ook deed. Toen nog in het shirt van Inter Movistar scoorde hij tegen Hovocubo. Maar de Hoornse reactie kwam snel!~slechts twee minuten later maakte Lahcen Bouyouzan fraai met een volley de gelijkmaker. Hovocubo dat goed verdedigde, goed counterde en in fases Barcelona wegtikte bleef strijden in een wedstrijd van hoog tempo. Lang leek het of de twee ploegen met een gelijke stand zouden gaan rusten. Vlak voor tijd zag Sergio kans de bal er in te tikken.

Na de rust was Hovocubo opnieuw dicht bij de gelijkmaker, Bouzit tjipte de bal over de keeper maar Didac toucheerde de bal net voldoende om geen doel te kunnen treffen. Vijf minuten na de hervatting was het Ferrao die de marge vergrootte waarna Hovocubo nog lang stand hield. Pas in de laatste vijf minuten brak de dijk. Een ongelukkige aanraking van Hicham Aklalouch betekende dat de bal van richting veranderde en in eigen doel ging. Hierna Tekenden Dyego en Catela tegen een moegestreden Hovocubo voor de 6-1.

Trots met het vertoonde spel maar vermoeid in verband met de hoge intensiteit keerde de ploeg terug in het hotel. Vol vertrouwen naar de wedstrijd van de volgende dag.

Hovocubo begint met een Europese nederlaag, maar Lahcen Bouyouzan ziet een droom uitkomen: ’Scoren in de Champions League tegen FC Barcelona’

Lahcen Bouyouzan (rechts) in duel met de Braziliaan Dyego.© Foto Michel Bes

Bron: Noordhollands Dagblad
Vincent Schot

MSIDA * ,,Succes, hè’’, roept een supporter van Hovocubo met gebalde vuist vanaf de tribune naar Sander van Dijk. ,,We zullen het nodig hebben’’, zegt de trainer. Even later gaat een nieuw seizoen in de Champions League van start voor de Nederlands kampioen zaalvoetbal.

Het antwoord van Van Dijk is niet vreemd. Met zijn ploeg is hij deze week afgereisd naar Malta om het op te nemen tegen de kampioenen van die dwergstaat en van Slovenië, maar deze woensdagmiddag wacht eerst de beste ploeg van Spanje. En voor een duel met FC Barcelona kan iedere trainer een extra succeswens goed gebruiken. De Catalanen zijn niet alleen kampioen van een van de sterkste zaalvoetballanden, maar ook houder van de Champions League.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Abdessamad Attahiri legt André Coelho het vuur na aan de schenen.© Foto Michel Bes

,,De schade beperken’’, doet Lahcen Bouyouzan na afloop het vertrekpunt uit de doeken. Hij doelt ermee op de uitslag, maar ook op ’de benen’. Drie duels spelen in vier dagen tijd is een flinke belasting voor voetballers die hun sport op amateurbasis beoefenen, maar helemaal als dit ook nog eens tegen goed betaalde profs is. ,,En de volgende twee wedstrijden zijn belangrijker’’, zegt Bouyouzan, in het dagelijks leven pakketbezorger.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Lahcen Bouyouzan: ’De volgende twee duels zijn belangrijker.’© Foto Michel Bes

Dat zit zo: door de recente goede prestaties in Europa zit Hovocubo dit seizoen in een van de vier poules waarvan de beste drie naar de laatste zestien gaan. Zo zorgt de Uefa ervoor dat de topclubs niet allemaal vroegtijdig sneuvelen. Op papier betekent het voor Hovocubo dat één keer winnen volstaat om te overwinteren, als FC Barcelona ’gewoon’ drie keer wint. En tegen het Maltezer Luxol en Sloveense FK Dobovec is de kans op een zege een stuk groter.

Sterrenensemble

Maar eerst wachtte dus FC Barcelona. Veel publiek trekt zaalvoetbal niet op Malta en het Spaanse sterrenensemble bracht hier geen verandering in. De, pak ’m beet, vijftien uit Nederland meegereisde supporters en sponsors werden dan ook alleen overstemd door de muziek, die aan stond alsof het ramvol zat.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Nabil Akaazoun kan niet voorkomen dat Pito het Hoornse doel onder vuur neemt.© Foto Michel Bes

Aan die ene succeswens van de eigen achterban zal het niet gelegen hebben, maar Hovocubo deed het prima. Voor rust waren het weliswaar vooral de Spanjaarden die de bal hadden, maar verdedigend deed Hovocubo het uitstekend. En op de counter sloeg het toe wanneer dit kon. Zoals in de tiende minuut. Bouyouzan zag wel heil in een bal die tussen hem en een tegenstander inviel en ging hier vol voor. Een pass op Iliass Bouzit en voorzet van Amin Amghar later lag de gelijkmaker achter doelman Dídac Plana. Het was een fraaie treffer van Bouyouzan want de assist van Amghar was niet panklaar. ,,Dit was het enige wat ik kon doen’’, blikt hij terug op zijn acrobatische volley die de 1-1 betekende. ,,Ik dacht eigenlijk dat ’ie over zou gaan, maar hij zat er mooi in. In de kruising. Een droom die uitkomt, scoren in de Champions League tegen FC Barcelona.’’

Perfect

Toch gingen de Spanjaarden halverwege aan de leiding, maar de marge was minimaal: 2-1. ,,Tegen dit soort clubs kun je lang meedoen als je het dichthoudt en dat deden we perfect’’, toonde Van Dijk zich tevreden over de eerste helft. Na rust werd het 3-1, maar juist toen brak een sterke fase aan van Hovocubo. Het maakte het de Europese grootmacht écht moeilijk en niet door te counteren, maar door vooruit te voetballen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Abdessamad Attahiri speelde een goede wedstrijd. Hier wordt hij in de mangel genomen door de Brazilianen Pito (rechts) en Matheus.© Foto Michel Bes

Het maakte dat Van Dijk héél even begon te twijfelen. Ook hij had door dat de 3-2 in de lucht ging. ,,Maar tijdens een toernooi wil je het energieverbruik niet direct in het rood trappen’’, geeft hij de reden waarom hij toen tóch meer begon te wisselen. In de slotfase raakte de score daardoor geflateerd, maar Hovocubo hoopt er profijt van te hebben als het donderdag het Maltezer Luxol treft.

Lees hier het verslag van NH Sport

Lees hier het verslag van de NOS

Lees hier het verslag van AS

Lees hier het verslag van Mundo Deportivo

Bekijk hier de statistieken van de UEFA

📹 [HIGHLIGHTS] +3 per començar!
Barça 6-1 Hovocubo
⚽️ Gols: Pito, Sergio González, Ferrao, Aklalouch pp, Dyego, Catela / Bouyouzan pic.twitter.com/rh2XEMhEaJ

— Barça Futbol Sala (@FCBfutbolsala) October 26, 2022

meer nieuws