De olie zit weer in de machine

Maar moet nog even goed gesmeerd worden. De ploeg raakt steeds meer compleet, Noureddine is weer terug binnen de lijnen, Nabil vindt steeds beter zijn weg bij Hovo en de samenstelling raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Het wachten is dat Dave weer minyuen kan gaan maken en meer geduld moeten we hebben met Karim. Keeper Levie Rood is ook weer terug na werkzaamheden in het buitenland.

Met wederom Melvin Habets tussen de palen ging de wedstrijd tegen promovendus VNS van start. De Amsterdammers die ondanks de lage klassering wel tonen te kunnen voetballen. Spelen verzorgd en er is voldoende kwaliteit met spelers die reeds een verleden hebben in de eredivisie. Coach Mo Bouchibti is ook geen onbekende.

In de vierde minuut is het Faisal Mellah die de score opent. Gevolgd door een prachtige treffer van Mats Velseboer na een uitstekend combinatiespel tussen Velseboer, Aklalouch, Bouyouzan en de finisching touch van Mats Velseboer zelf. VNS kon nog wel iets doen. De prachtige pegel in de winkelhaak van oud-Hovocubaan Issam el Bakkali mocht er wezen. Maar deze aansluitingstreffer kon de dominantie van Hovocubo niet voorkomen. Oualif Tarifit en twee maal Iliass Bouzit maakten de vijf goals van Hovocubo in de eerste helft compleet.

In de tweede helft waren vooral Amin Amghar met drie goals maar ook Noureddine Oulad Ben Youssef de mannen die gezicht gaven aan de wedstrijd. Amin weet steeds makkelijker het net te vinden en met drie goals de topschutter van de wedstrijd. Maar de gun-factor was vooral voor Oulad Ben Youssef die tot nu toe alleen veel pech heeft gekend. Met zijn inmiddels genezen middenvoet scoorde hij twee keer en daarbij ook zijn eerste officiële treffer voor voor Hovocubo. Een eigen doel van VNS en de tweede treffer van de avond voor Tarifit maakte het dozijn compleet. Marouane Maada en Mohamed Hadad Hakim scoorden nog voor de Amsterdammers.

De eerste competitiefase is bijna voorbij. Nog slechts twee prachtige wedstrijden voor de boeg. Vrijdag 9 december om 20.00 uur in en tegen FC Eindhoven. Deze wedstrijd zal mogelijk bepalen wie er als winterkampioen de kerst ingaat. Op vrijdag 16 december de enige echte historische stadsderby in het zaalvoetbal tegen HV/Veerhuys. Een wedstrijd die vooral een prestigestrijd is. Wij hopen u dan in een volle Opgang te mogen begroeten.

Lees hier het verslag van NH Sport

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Hovocubo ook na tien duels nog foutloos

Net als de eerste negen tegenstanders van dit seizoen is ook VNS United er niet in geslaagd om het Hovocubo lastig te maken. De regerend landskampioen zaalvoetbal uit Hoorn stuurde de nieuwkomer op het hoogste niveau vrijdagavond terug naar Amsterdam-Noord met een dikke nederlaag op zak: 12-3.

Het betekent dat de ploeg van trainer Sander van Dijk dit seizoen nog altijd foutloos is. Dat de tiende zege er zou komen, werd door niemand in sporthal De Opgang betwijfeld. Halverwege was het gat dan ook al geslagen. Dankzij treffers van Faisel Mellah, Mats Velseboer, Oualid Tarifit, Iliass Bouzit en Lahcen Bouyouzan stond het bij rust al 5-1.

Misschien wel een groter winstpunt dan de uitslag was het optreden van Noureddine Oulad Ben Youssef. Hij kwam dit seizoen nieuw binnen bij Hovocubo, maar raakte in de strijd om de Supercup geblesseerd en moest daarna lang toekijken. De afgelopen weken maakte Oulad Ben Youssef al minuten, maar tegen VNS United liet hij zich ook in scorend opzicht zien. In de 28e en de 34e minuut was het raak voor de Amsterdammer.

Topscorer werd Oulad Ben Youssef niet met zijn twee doelpunten. Daarvoor maakte hij er één te weinig, want Amin Amghar scoorde binnen zeven minuten drie keer.

Hovocubo kan zich nu gaan opmaken voor de clash met FC Eindhoven, de enige ploeg die in tien speelronden ook nog geen tegenstander een punt gunde. Vrijdag 7 december neemt de formatie van Van Dijk het in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven op tegen de mede-koploper.

Hovocubo-VNS United 12-3.

Doelpunten Hovocubo: Amghar 3, Tarifit 2, Oulad Ben Youssef 2, Mellah, Velseboer, Bouzit, Bouyouzan, e.d