Ongeslagen status kwijt

Ondanks het gelijktijdige WK-duel Nederland – Argentinië was de uitgeschoven tribune toch nog boven verwachting redelijk gevuld. Niet de aantallen die te verwachten zijn voor zo’n topwedstrijd, maar wel redelijk.

Bij de ploeg van Jan Vogels ontbrak Jordany Martinus die naar verwachting voor langere tijd aan de kant zal blijven. Een aderlating voor de Eindhovenaren. De nog altijd herstellende Manuel Kuijk werd vervangen door de uit Italië afkomstige Paolo Pencarelli. Hij speelde een glansrol bij de thuisploeg want hield werkelijk alles eruit. Wie nou de man of the match moet zijn blijft lastig. Hi die alles tegenhield of Said Bouzambou die met vier goals de wedstrijd van een handtekening voorzag.

Bij Hovocubo liep het niet helemaal zoals gewenst. Veel balbezit en goede doelkansen maar niet met de overtuiging van de afgelopen weken. Daareentegen toonde de smalle selectie van Eindhoven een sterke teamdiscipline en grote overtuiging.

Dezel van Houtum opende de score door de teruggekeerde Dave Stet te verschalken. Daarna begon de one men show van oud-Hovocubaan Said Bouzambou. Halverwege de eerste helft waren zijn treffers belangrijk om naar 3-0 uit te lopen. Iliass Bouzit maakte fraai de drie één waardoor het weer een wedstrijd werd. Na rust kwam Hovocubo goed uit de startblokken en met de aansluitingstreffer van Oualid Tarifit leek de jacht op de gelijkmaker te gaan lukken. Ware het niet dat Bouzambou Stet op slimme wijze weet te omzeilen en daarmee weer een nieuwe uitloop naar 4-2. Toch hadden de manschappen van Sander van Dijk in deze tweede bedrijf zich hervonden en domineerden in de tweede helft. Maar door het goede optreden van Paolo Pencarelli wilde de bal er niet in. In een alles of niets poging werd Bouzit als vijfde veldspeler ingezet en dat resulteerde in een afstandsschot in leeg doel met de 5-3 tot gevolg.

Wanneer FC Eindhoven in de laatste speelweekend uit tegen BE’79 geen misstap maakt dan kan het zich kronen tot winterkampioen.

Lees hier het verslag van NH Sport

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Eindhovens Dagblad

Hovocubo onderuit in topper en raakt ongeslagen status kwijt

De zaalvoetbaltopper werd niet gespeeld in de ambiance die deze verdient. In Indoor Sportcentrum Eindhoven trapten de ongeslagen koplopers – die samen niet tot een ander speelmoment wisten te komen – exact tegelijk af met het kwartfinaleduel van Oranje met Argentinië in Qatar. Het was terug te zien op de tribunes.

Eenmaal onderweg bleek Said Bouzambou lastig af te stoppen. De puntspeler, die eerder nog het shirt van Hovocubo droeg, maakte er maar liefst vier voor de thuisclub.

Na een 3-1 achterstand halverwege bracht Oualid Tarifit de spanning terug door de 3-2 te maken. Opnieuw Bouzambou zette Eindhoven daarna weer op een voorsprong van twee. Hij deed dat in de laatste minuut nogmaals toen Lahcen Bouyouzan de 4-3 maakte.

FC Eindhoven-Hovocubo 5-3.

6. Van Houtum 1-0, 9. Bouzit 1-1, 11. Bouzambou 2-1, 13. Bouzambou 3-1, 24. Tarifit 3-2, 28. Bouzambou 4-2, 34. Bouyouzan 4-3, 40. Bouzambou 5-3.

 

meer nieuws