Clean sheet voor Melvin Habets

En dat betekent gebak aanstaande woensdag op de training. De vervanger van Dave Stet keepte een goede wedstrijd en liet geen ruimte voor zijn oud-ploeggenoten uit Heerhugowaard.

De vraag na afloop was: was Hovocubo nou zo goed? of was Marlene nou zo slecht? Het antwoord is een beetje van beiden. Hovo kent een stijgende lijn in zijn spel en met de rentree van Noureddine Oulad Ben Youssef raakt de ploeg langzaam aan weer compleet. Marlene zag wel weer Jordi Cretier binnen de lijnen, maar moet ermee dealen dat Mo Attaibi er voorlpig aan de kant staat. Hovo kon snelheid maken, kon veel doen in balbezit en wist ook te scoren. Dit alles ontbrak bij de bezoekers.

De goed gevulde tribune was getuige van een leuke wedstrijd ondanks dat er geen spanning was. Hovocubo speelde ouderwets atractief met goede collectiviteit en mooie individuele acties.

De openingstreffer van Oualid Tarifit viel snel, gevolgd door een schot uit de tweede lijn van Faisal Mellah. Met deze vroege 2-0 was eigenlijk la duidelijk wie de wedstrijd domineerde. De andere vijf goals werden verdeeld over onze beide topscores: Iliass Bouzit en Abdessamad Attahiri.

Hiermee blijft Hovocubo ongeslagen en werkt goed aan het doelsaldo. Marlene zakt verder weg naar de achtste plaats. Wel met de opmerking dat FCM twee wedstrijden minder gespeeld heeft en op verliespunten over Groene Ster en HV Veerhuys heen springen. Hovocubo is de eerste ploeg is de eerste club die zich plaatst voor de kampioensgroep in de tweede seizoensfase.

Lees hier het verslag van NH Sport (incl. samenvatting)

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl 

Taart voor de een, zure druiven voor de ander

Vooraf is het verschil op de ranglijst groot tussen de ploeg uit Hoorn en die uit Heerhugowaard. Hovocubo is de ongeslagen koploper van de eredivisie, FC Marlène de nummer zeven. Het is een plek waar die club niet thuishoort. En al helemaal niet met spelers als Mohamed Darri, Mohamed Attaibi (vanavond met een blessure langs de kant), Barry de Wit en Amir Molkarai in de gelederen. Gelukkig moet de club nog twee duels inhalen. Wint het die, dan staat het ’gewoon’ bij de bovenste vier.

Hovocubo-FC Marlène kortom is ook vanavond weer een topper. Toch heeft de thuisclub alleen voor rust iets te duchten van de bezoekers. ,,Daarin kwamen we de afspraken niet altijd goed na’’, zegt Iliass Bouzit. ,,In plaats van tempo te maken, raakten we de bal te vaak. Daardoor speelden we ze niet uit elkaar. En ook verdedigend lieten we steken vallen. Gelukkig hield Melvin (Habets, red.) ons op de been.’’

,,Wij turven de kansen altijd’’, zegt Amir Molkarai. In het kamp van FC Marlène telden ze er tien, rekent de aanvoerder voor. ,,En zes voor Hovocubo. En toch gingen wij met een 3-0 achterstand de kleedkamer in… Die tussenstand was geflatteerd, maar dit soort duels worden beslist op details. Dan mag zo’n 2-0 uit een intrap er dus niet ingaan.’’

In de tweede helft is het Hovocubo wat de klok slaat. FC Marlène laat amper kansen meer noteren. Ook niet als het al na negen minuten de keeper vervangt voor een extra veldspeler. De thuisclub combineert er juist lustig op los. Het resulteert in nog eens vier treffers. Dat hadden er meer moeten zijn, erkent Bouzit. ,,Je ziet hoeveel mensen er op deze Noord-Hollandse derby afkomen, die wil je ook wat bieden’’, zegt hij met een ondeugende glimlach. ,,Gelukkig hielden we aan de andere kant wel de nul. Dan trakteert de trainer op taart. Dat is voor het eerst dit seizoen.’’

Bouzit speelde eerder voor Marlène en hij herkende die ploeg niet terug. ,,Ze kwamen conditioneel tekort en lieten snel de koppies hangen. Er is werk aan de winkel daar.’’ Molkarai is het er roerend mee eens. Volgens hem zijn de druiven in Heerhugowaard momenteel zuur: ,,De play-offs halen we wel, maar daar mag een club als Marlène geen genoegen mee nemen. Willen we daarin een rol spelen dan moet moeten we fitter worden én leren van onze fouten. We zijn ver verwijderd van ons niveau van vorig seizoen.’’

zaalvoetbal eredivisie

Hovocubo – FC Marlène 7-0

4. Tarifit 1-0, 9. Mellah 2-0, 20. Attahiri 3-0, 23. Bouzit 4-0, 30. Attahiri 5-0, 32. Bouzit 6-0, 32. Bouzit 7-0

meer nieuws