Het verschil tussen het rechter en het linkerrijtje

Den Haag valt niets kwalijk te nemen. In de wetenschap dat er grote problemen zijn in de personele bezetting is door de teamleiding werkelijk alles aan gedaan om aan de aftrap te staan. Last minute is het ze gelukt om drie wissels op de bank te hebben. De wedstrijd kon gespeeld worden en de gevreesde deja-vu van de wedstrijd tegen Fermonia Boys in 2013 werd gelukkig geen werkelijkheid. Compliment aan Den Haag voor de inspanning om de strijd aan te gaan. Maar dat er een groot verschil is tussen de eerste en de tweede acht ploegen waarvan je je afvraagt of dit wel goed is. Na de winterstop is er een split en worden de wedstrijden gelijkwaardiger.

Hovocubo had een uiterst moeizame eerste helft. Het speelde tegen zichzelf en kon eigenlijk geen potten breken. Na de rust werd de rug gerecht en kon er weer ouderwets combinatiespel geetaleerd worden. Helaas weer zonder publiek.

Komende week reist de selectie van Sander van Dijk naar Lissabon waar het de Elite Round van de Uefa Futsal Championsleague zal gaan spelen. Na terugkomst zal het op 10 december de allerlaatste wedstrijd in de eerste fase van de competitie dit jaar gaan spelen in de Waardegolf in Heerhugowaard. Helaas nog zonder publiek.

Verslag NHD

Bron Noordhollands Dagblad

Hovocubo won thuis met liefst 21-1 van Den Haag. En dat terwijl het team niet eens op volle sterkte was. Soufian Charraoui (7), Hicham Aklalouch (4) en Lahcen Bouyouzan (3) waren de meest trefzekers spelers aan Hoornse zijde. Bij rust was het overigens ’slechts’ 5-0. ,,Ik heb een rust een beetje gebulderd”, vertelt coach Sander van Dijk. ,,Want het tempo was echt te laag.” Dat ging na rust stukken beter. Levie Rood mocht deze helft keepen, maar kwam amper in actie. ,,Wij waren deze helft ontzettend goed en Den Haag kwam simpelweg veel te veel kwaliteit tekort”, besloot Van Dijk

meer nieuws