Laatste thuiswedstrijd in eerste fase

Na terugkomst uit Portugal staat nog één geplande wedstrijd voor de Nederlandse competitie op het programma: FC Marlene – zvv Hovocuboop vrijdag 10 december. Daarna gaan de eerste 8 teams (het linker rijtje) door naar de kampioens poule die zullen strijden om het kampioenschap van Nederland. Het rechter rijtje gaat spelen om in de eredivisie te blijven. Hierover later meer uitleg.

Aankomende vrijdag wordt er opnieuw zonder publiek gespeeld en het lijkt erop dat dit nog even zo blijft. Den Haag komt op bezoek. Een ploeg die het sinds de promotie naar de eredivisie het altijd moeilijk heeft gehad en ook dit seizoen is het niet anders. Afgelopen week werd er tegen FC Marlene met maar één wisselspeler gespeeld en het blessureleed is bij de Hagenezen nog niet voorbij. Dus het is vraag hoe ze aankomende vrijdag in Hoorn zullen aantreden.

Hovocubo heeft een uiterst vermoeiende fase achter de rug en dat is te merken. Met in de competitie diverse topploegen achterelkaar, drie loodzware wedstrijden in de championsleague en de halve selectie een zwaar programma rond de interlands tegen Portugal vragen de benen maar vooral de hoofden om een korte time out. Maar die komt voorlopig nog niet.

Woensdag 2 december reist de rode brigade van Sander van Dijk af naar Lissabon waar het in de Elite Ronde van de Championsleague alleen maar topwedstrijden gaat spelen. Regerend titelhouder van de Champions League Sporting Portugal, De kampioen van Kroatie Olmissum en de kampioen van Rusland de Siberische ploeg Sinara Yaketerinburg. Bij terugkomst dan direct weer FC Marlene. De ploeg is compleet maar snakt naar adem. Misschien is, met respect, Den Haag een mooie tegenstander als laatste wedstrijd voor de Europese tour. Hovocubo zal niet het uiterste uit de kast hoeven halen om de nodige punten binnen te slepen al moeten we wel de boel niet gaan onderschatten. Ondanks hun positie en ondanks de huidige personele bezetting blijft Den Haag een lastige ploeg.

Scheidsrechters zijn Michael MAstenbroek en Erwin Moerbeek. Jan Zagers is de secretaris van dienst.

meer nieuws