Eindelijk thuis!

Hovocubo heeft er patent op om bekerwedstrijden grotendeels uit te spelen. Wanneer er loting aan te pas komt speelt het doorgaans niet in het vertrouwde rode shirt. Ook twee keer in de historie FC Eindhoven (Voor 2018 nog CFE Ciba/VDL) in de halve finale getroffen (2013 en 2019) waarbij hiervoor naar Eindhoven afgereisd moest worden. Nu eindelijk een keer thuis. En dan krijg je een wedstrijd die voor de liefhebber de gedroomde finale  is. In de andere halve finale treffen twee clubs uit de eerste divisie elkaar: JVK/Aiso en zvv Ede.

De supercup rekenen we ook als bekertoernooi. Hierbij een overzicht van de onderlinge resultaten uit de geschiedenis van het bekertoernooi.

2023 Supercup Hovocubo – FC Eindhoven 2-1
2022 Beker Finale FCE – Hovocubo 2-5
2019 Beker Halve Finale FCE – Hovocubo 5-2
2018 Supercup Hovocubo – FC Eindhoven 3-1
2018 Beker Finale FC Eindhoven – Hovocubo 0-4
2013 Beker Halve Finale CFE Ciba/VDL – Hovocubo 3-4
2013 Supercup CFE Ciba/VDL – Hovocubo 8-4
2012 Supercup CFE Ciba/VDL – Hovocubo 6-3
2012 Beker Finale CFE Ciba/VDL – Hovocubo 6-4

In de competitie zijn beide teams doorgaans behoorlijk aan elkaar gewaagd.De Supercup was al wel voor Hovo, maar in de eerste competitiefase verloor Hovocubo met 5-3 in Eindhoven.

FC Eindhoven won vier keer eerder de KNVB Beker: 2010, 2012, 2015 en 2019

Hovocubo won de KNVB Beker ook vier keer: 1982, 2013, 2018 en 2022

Beide ploegen vanaf de seizoenstart geplaagd door blessures blijven ondanks dit gegeven toonaangevend. Beide ploegen zien ook weer langzaam aan belangrijke spelers terugkeren. Dus dat belooft wat voor de laatste maanden dit seizoen.

Hovocubo kent nog twee geblesseerde spelers die op de weg terug zijn: Noureddine Oulad Ben Youssef en Karim Mossaoui.

De Eindhovenaren missen Jordany Martinus die nog even aan de kant zit in een revalidatietraject.

Op de vloer grossiert het van de internationals. 14 in totaal. En dan rekenen we de geblesseerden Karim Moussaoui en Jordany Martinus net eens mee. Bij Hovocubo zijn dat Dave Stet, Oualid Tarifit, Abdessamad Attahiri, Mats Velseboer, Amin Amghar, Iliass Bouzit en Lahcen Bouyouzan. Bij Eindhoven zijn dat: Manuel Kuijk, Oualid Saadouni, Tevfik Ceyar, Zakaria Amrani, Said Bouzambou, Ayoub Boukhari en Dennis van de Eijnden. De bondscoach zal deze wedstrijd ook met veel interesse aanschouwen zo vlak voor de belangrijke interlands tegen Kosovo en Oekraine.

Kortom een affiche in het zaalvoetbal om van te smullen.

De Scheidrechters deze wedstrijd zijn: Jorn te Kloeze, Douwe Pals, Michael Mastenbroek en Jan Menick.

Wedstrijdsponsor is WVHK Vastgoed

 

 

meer nieuws