Weekend met dubbelprogramma

Twee wedstrijden binnen drie dagen. In de nieuwe opzet die sinds vorig seizoen is ingegaan hebben de clubs in de eredivisie een aantal keer mee te maken. Sinds de laatste thuiswedstrijd half december tegen HV/Veerhuys is dit in bijna twee maanden tijd de eerste thuiswedstrijden en dan gelijk twee in drie dagen.

Vrijdag 20.30 uur: FCK/De Hommel

Vorige week in Den Bosch nog gespeeld om een plek in de halve finale in de KNVB Beker welke nipt door Hovocubo werd gewonnen. De Hommel voerde in de afgelopen winterstop enkele wisselingen door in de selectie die de ploeg geen slecht heeft gedaan. Een (gehavend) Hovocubo had het er moeilijk mee.  Spelers van de tegenstander om in de gaten te houden: Younes Hadouir (die in de finale van 2014 om de landstitel ook al bij de ploeg speelde en ook een betaald voetbal verleden heeft) en keeper Coen Burg. De meevoetballende keeper die vorige week Dave Stet nog op het verkeerde been zette zorgt altijd voor spektakel.

Scheidsrechters: Douwe Pals en Ibrahim Eljilali. Secretaris: Rob Meinsma

Zondag 16.00 uur: BE’79

De eerste onderlinge wedstrijd zou gespeeld worden op 15 april 2020. In de finale van de KNVB Beker. BE’79 toen nog 1ste divisie. Inmiddels gepromoveerd en een stabiele eredivisionist. Wedstrijd ging niet door door Covid-19.

Coach Jeroen Hakkens ziet zich omringd door een zeer ervaren staf die hun sporen hebben verdiend bij FC Eindhoven.

Scheidsrechters: Henk de Vries en Eric Visser. Secretaris: Erwin Moerbeek.

Hovocubo

De mannen van Sander van Dijk hopen weer in het goede ritme te komen. Geplaagd door blessures gedurende het hele seizoen maakt dat het hard moet werken om het gewenste resultaat te verkrijgen. De winst is niet meer zo vanzelfsprekend en dus is steun vanuit de tribune enorm belangrijk. Aanvoerder Mats Velseboer is in elk geval terug na de opgelopen rode kaart (handsbal) tegen Tigers Roermond.

Kom Hovocubo steunen. Tickets zijn verkrijgbaar bij onze ticketshop

meer nieuws