Hovo maakt het zichzelf moeilijk

Een wedstrijd met twee gezichten. Dat is waar iedereen naar keek. Hoewel de thuisploeg in de persoon van Ferd Pasaribu na vijf minuten als eerste op voorsprong kwam was het Hovocubo die de wedstrijd domineerde en middels goals van Faisal Mellah, Abdessamad Attahiri en Hicham Aklalouch met 1-3 naar de rust speelde. Tigers speelde vaak met losse handjes getuige de klap in het gezicht die Faisal Mellah (met een flinke bloedneus tot gevolg) en ook Iliass Bouzit te verduren kregen. Abdessamad Attahiri botste met zijn knie hard tegen de vloer maar kon de eerste helft nog afmaken. Met het rustsignaal bleek niets aan de hand.

In de tweede helft verloor Hovocubo de grip. Het maakte zichzelf onnodig moeilijk door buiten de teamafspraken te handelen. Dit werd verder bemoeilijkt door doelman Yassine Tsabounti die de wedstrijd van zijn leven keepte. Hicham Aklalouch miste de penalty die wat rust in de ploeg van Sander van Dijk kon brengen en in plaats van verder uit te lopen groeide het vertrouwen bij de Roermonders. Tigers rook bloed en grepen hun kans met twee handen aan. Attahiri had dermate veel hinder van de gekneusde knie dat hij verder aan de kant bleef. In tien minuten tijd raakte Hovocubo de kluts kwijt en Tigers profiteerde als geen ander. Het wist de achterstand te draaien naar een ruime voorsprong van 3-5 met goals van Ayoub Tamoukh, Taoufik Chadli (2x) en Walid Bouarfaoui. Onder tussen was Mats Velseboer (die ook nog een flinke bloedneus had door een harde klap) door de scheidsrechter naar de kant gestuurd in verband met een handsbal. Amin Amghar bracht nog een sprankje hoop met de vierde Hoornse goal maar uiteindelijk was het Chadli die de uiteindelijk eindstand op 4-6 bepaalde.

Tigers verdient een compliment voor de geleverde strijdlust in deze harde wedstrijd.