Wedstrijd van vanavond geen doorgang

De geplande wedstrijd tussen Hovocubo en ‘t Knooppunt van aanstaande zaterdag 29 april gaat niet door.

Lees hiervoor het communiqué van de KNVB welke zojuist op de site is geplaatst:

Bron: KNVB.nl

Het eerste elftal van ‘t Knooppunt wordt per direct uit de competitie genomen. –

Het eerste team van de Amsterdamse zaalvoetbalclub ’t Knooppunt wordt per direct uit de competitie genomen en krijgt een boete.

De landelijke tuchtcommissie acht bewezen dat voor, tijdens en na de wedstrijd tussen ’t Knooppunt en FC M.A.R.L.E.N.E., op 14 april 2017, één of meerdere toeschouwers zich misdroegen door onder andere het speelveld te betreden en spelers en toeschouwers van FC M.A.R.L.E.N.E. fysiek en/of verbaal te bedreigen. De tuchtcommissie vindt dat ’t Knooppunt hier onvoldoende tegen heeft opgetreden. ’t Knooppunt heeft drie werkdagen om in beroep te gaan tegen uitspraak van de tuchtcommissie.

Voorwaardelijke straf

’t Knooppunt had nog een voorwaardelijke straf openstaan nadat ze op 18 oktober 2016 werden veroordeeld door de Commissie van Beroep. Destijds werden ze voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proeftijd van één jaar, dit was eveneens vanwege misdragingen van hun toeschouwers.

Door het uit de competitie nemen van het eerste van ’t Knooppunt vervallen de resultaten van en tegen het team. De wedstrijd tegen zvv Hovocubo, die voor aanstaande zaterdag op de planning stond, wordt ook niet meer gespeeld. De ranglijst in de Eredivisie zaalvoetbal, waar ’t Knooppunt de eerste plaats bezette, wordt eveneens aangepast.

Door deze straf wordt ’t Knooppunt aangemerkt als eerste degradant en speelt het eerder gedegradeerde FCK/De Hommel dus toch nog nacompetitie. Verder schuiven de teams in de competitie één positie op en spelen de nummers één tot en met vier play-offs om het kampioenschap van Nederland.

De nieuwe stand ziet er als volgt uit:

1. Hovocubo 20 – 49
2. FC M.A.R.L.E.N.E 19 – 42
3. FC Eindhoven 19 – 41
4. asv LEBO 19 – 28
5. Groene Ster Vlissingen 19 – 24
6. GZV Watergras 19 – 23
7. WSV 19 – 20
8. HV/Veerhuys 19 – 20
9. TPP 19 – 19
10. ZVV Eindhoven 19 – 17
11. FCK/De Hommel 19 – 12

‘Straf voor ‘t Knooppunt doodzonde maar begrijpelijk’

Bron: Noord Hollands Dagblad, Alkmaarse Courant

Judit de Redelijkheid
En opeens is alles anders voor de clubs in de eredivisie zaalvoetbal. Doordat koploper ’t Knooppunt uit de competitie is genomen, zal FC Marlène het in de halve finale van de play-offs opnemen tegen FC Eindhoven.
Precies een week voordat de strijd om de landstitel losbarst maakte de KNVB bekend dat ’t Knooppunt dit keer geen gooi zal doen naar die hoogste prijs. ,,Het is jammer dat dit blijkbaar zo moet”, reageert FC Marlène-doelman Peter Rozenbeek. ,,Vanuit welke hoek je het ook bekijkt, het is slechte publiciteit voor de sport.”
’Doodzonde’, noemt aanvoerder Zakaria Amrani het. ,,Knooppunt is toch een aanwinst voor de competitie”, stelt de Rotterdammer. ,,Ik snap de KNVB wel. Zij hebben veiligheid als prioriteit. Maar ik vind het oprecht jammer dat de club en haar fans de dupe worden van enkele individuen.”
De Amsterdamse club is bestraft voor de ongeregeldheden die zich vorige maand voordeden tijdens en na afloop van de bekerfinale tegen FC Marlène, die uiteindelijk na strafschoppen gewonnen werd door de ploeg uit Heerhugowaard. Supporters van ’t Knooppunt kwamen – nadat er tijdens de wedstrijd al iets op het veld gegooid was – van de tribune om het feestje dat de kersverse bekerwinnaar aan het vieren was te verstoren.
Volgens de tuchtcommissie is bewezen dat daarbij spelers en toeschouwers van FC Marlène ’fysiek en/of verbaal bedreigd werden’. Ook is het van mening dat ’t Knooppunt hier onvoldoende tegen opgetreden heeft.
De drastische maatregel om de Amsterdammers uit de competitie te halen is een voortvloeisel van eerdere incidenten. De hoofdmacht van de club kreeg dezelfde straf in oktober 2016 al voorwaardelijk opgelegd, eveneens na misdragingen van toeschouwers, waarbij een proefperiode van een jaar gold.
,Ik denk daarom dat het een terechte beslissing is”, zegt FC Marlène-trainer Anouk Roest. ,,Als je al een voorwaardelijk straf hebt gekregen en het gebeurt weer. Wij gaan ons nu richten op FC Eindhoven.”
Of zijn ploeg uit of thuis aan de halve finale van de play-offs begint hangt af van het resultaat van vanavond, als ZVV Eindhoven in de Waardergolf de tegenstander is in de laatste ronde van de reguliere competitie. Bij een overwinning verzekeren de Heerhugowaarders zich van de tweede plek op de ranglijst en hebben ze in het tweeluik tegen de Brabanders het thuisvoordeel.

Koploper ’t Knooppunt uit eredivisie zaalvoetbal gehaald

Bron: Noord Hollands Dagblad, Dagblad voor Westfriesland

Amsterdam * Een week voor de start van de play-offs om de lands­ti­tel is ’t Knoop­punt, kop­lo­per van de ere­di­vi­sie zaal­voet­bal, uit de com­pe­ti­tie ge­no­men.

De hoofd­macht van de Am­ster­dam­se club wordt door de lan­de­lij­ke tucht­com­mis­sie ge­straft voor de on­ge­re­geld­he­den die zich voor­de­den tij­dens en na de ver­lo­ren be­ker­fi­na­le van half april te­gen het Heer­hugo­waard­se FC Mar­lè­ne. Toe­schou­wers van ’t Knoop­punt mis­droe­gen zich die avond. En dat was niet de eer­ste keer. In ok­to­ber 2016 werd de ploeg al voor­waar­de­lijk uit de com­pe­ti­tie ge­no­men, met een proef­tijd van één jaar. Dit was ook van­we­ge mis­dra­gin­gen van een deel van hun fans.

Door het uit de com­pe­ti­tie ne­men van ’t Knoop­punt ver­val­len de re­sul­ta­ten van en te­gen de voor­ma­li­ge kop­lo­per. Het zorgt er­voor dat het West-Frie­se Ho­vo­cu­bo de eer­ste plek over­neemt en FC Mar­lè­ne nu twee­de staat, voor FC Eind­ho­ven en ASV Lebo, dat nu als num­mer 4 ook aan de play-offs deel mag ne­men.

HV/Veer­huys uit Hoorn maakt door de ver­schui­vin­gen een gro­te­re kans om de na­com­pe­ti­tie on­der­aan de rang­lijst te ont­lo­pen. ’t Knoop­punt, dat drie da­gen de tijd heeft om te­gen de straf in be­roep te gaan, is aan­ge­we­zen als eer­ste de­gra­dant. Het vo­ri­ge week ei­gen­lijk ge­de­gra­deer­de FCK/De Hom­mel speelt nu na­com­pe­ti­tie. Van­avond staat in de ere­di­vi­sie de laat­ste speel­ron­de van de com­pe­ti­tie ge­pland. Ho­vo­cu­bo hoeft niet in ac­tie te ko­men, om­dat zij te­gen ’t Knoop­punt zou­den spe­len.

Veerhuys lijkt veilig, Hovocubo koploper na uitsluiting van ’t Knooppunt

Bron: Noord Hollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

KNVB zet eredivisie op z’n kop

Vincent Schot

Hoorn * De Am­ster­dam­se zaal­voet­bal­club ’t Knoop­punt is gis­ter­avond zwaar be­straft voor de on­

Door de uitsluiting van ’t Knooppunt gaat Hovocubo de play-offs in als koploper van de eredivisie. ARCHIEFFOTO

ge­re­geld­he­den die plaats­von­den rond­om de be­ker­fi­na­le te­gen FC Mar­lè­ne. De Am­ster­dam­se kop­lo­per van de ere­di­vi­sie is per di­rect uit de com­pe­ti­tie ge­no­men en krijgt een boe­te op­ge­legd. Het is een be­sluit dat de com­pe­ti­tie let­ter­lijk op de slot­dag van het re­gu­lie­re sei­zoen to­taal op z’n kop zet. Ook voor Veer­huys en Ho­vo­cu­bo ziet de we­reld er plots­klaps vol­ko­men an­ders uit.
’De lan­de­lij­ke tucht­com­mis­sie acht be­we­zen dat voor, tij­dens en na de wed­strijd tus­sen ’t Knoop­punt en FC Mar­lè­ne, op 14 april, één of meer­de­re toe­schou­wers zich mis­droe­gen door het speel­veld te be­tre­den en spe­lers en toe­schou­wers van FC Mar­lè­ne fy­siek en/of ver­baal te be­drei­gen. De tucht­com­mis­sie vindt dat ’t Knoop­punt hier on­vol­doen­de te­gen heeft op­ge­tre­den’, schrijft de voet­bal­bond in een toe­lich­ting op het ge­no­men be­sluit.

De sanc­tie valt ex­tra zwaar uit om­dat de Am­ster­dam­mers nog een voor­waar­de­lij­ke straf open had­den staan na­dat het op 18 ok­to­ber vo­rig jaar ook al eens mis­ging met aan­han­gers van de club. Des­tijds werd ’t Knoop­punt voor­waar­de­lijk uit de com­pe­ti­tie ge­no­men met een proef­tijd van één jaar.

Door­dat deze straf nu als­nog tot uit­voer is ge­bracht ver­val­len alle re­sul­ta­ten van de kop­lo­per. Dit heeft gro­te ge­vol­gen voor de rang­lijst. Zo speelt het eer­der ge­de­gra­deer­de FCK/De Hom­mel nu als­nog na­com­pe­ti­tie. Voor Veer­huys maakt dit de kans op recht­streeks lijfs­be­houd weer een stuk gro­ter. De for­ma­tie van trai­ner An­toi­ne Gooy­ers weet op de slot­dag nu im­mers niet meer twee, maar drie ploe­gen on­der zich. Het moet er daar­van twee on­der zich hou­den om zich recht­streeks te hand­ha­ven op het hoog­ste ni­veau. Bo­ven­dien heeft con­cur­rent ZVV Eind­ho­ven een punt af­trek ge­kre­gen van­we­ge het 5-5 ge­lijk­spel te­gen ’t Knoop­punt.

Het gat met de Bra­ban­ders is daar­door op­ge­lo­pen tot drie pun­ten. Aan­ge­zien de Eind­ho­ve­na­ren van­avond uit­spe­len te­gen FC Mar­lè­ne lijkt dit een buf­fer die ook bij een Hoorns ver­lies te­gen ASV Lebo in­tact blijft. Gooy­ers rept van een roos­kleu­ri­ge­re uit­gangs­po­si­tie, maar wil niet te vroeg jui­chen. ,,’t Knoop­punt heeft drie da­gen de tijd ge­kre­gen om in be­roep te gaan. Dat gaan ze na­tuur­lijk doen. Ik voor­zie zelfs een rechts­zaak om­dat niet zij, maar de bond ver­ant­woor­de­lijk is voor de hand­ha­ving van de orde tij­dens de be­ker­fi­na­le. Wie weet hoe de we­reld er daar­na dus weer uit­ziet. Om straks niet het kind van de re­ke­ning te wor­den en als­nog de na­com­pe­ti­tie in te moe­ten, blijft mijn uit­gangs­po­si­tie dus zo­als deze was: win­nen van Lebo om het in ei­gen hand te hou­den.’’

Boven­in de stand schui­ven alle teams één po­si­tie op. Het maakt van Ho­vo­cu­bo de nieu­we kop­lo­per en re­ge­rend lands­kam­pi­oen ASV Lebo de vier­de en laat­ste deel­ne­mer aan de play-offs om de lands­ti­tel. De thuis­wed­strijd te­gen ’t Knoop­punt van van­avond wordt niet meer ge­speeld.

Trai­ner San­der van Dijk deelt de me­ning van Gooy­ers, ook hij wil eerst de uit­spraak in het on­ver­mij­de­lij­ke Am­ster­dam­se be­zwaar af­wach­ten. ,,Dit zorgt voor een rare si­tu­a­tie. Wij we­ten nu niet te­gen wie wij straks spe­len in de na­com­pe­ti­tie. De laat­ste we­ken ging ik er van­uit dat dit FC Eind­ho­ven zou wor­den. Dat lijkt nu wel­is­waar ASV Lebo te wor­den, maar ze­ker we­ten doen we dit dus nog niet. Dat maakt dat wij ons las­tig kun­nen voor­be­rei­den op de play-offs.’’

Supportersbeleid ’t Knooppunt komt te laat

Bron: Noord Hollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

Van onze verslaggever

Amsterdam * Juist op de dag van de uit­slui­ting door de KNVB kwam het be­stuur van ’t Knoop­punt met een sup­por­ters­be­leid voor het res­tant van het sei­zoen. Het zal voor­lo­pig niet tot uit­voe­ring wor­den ge­bracht.

‘Naar aan­lei­ding van de on­ge­re­geld­he­den tij­dens en na de be­ker­fi­na­le is ’t Knoop­punt de dupe ge­wor­den van het wan­ge­drag van een aan­tal men­sen dat zich op een ne­ga­tie­ve ma­nier as­so­ci­eert met de ver­e­ni­ging. Het af­ge­lo­pen jaar heb­ben wij al onze thuis­wed­strij­den in de klei­ne zaal af­ge­werkt, waar­door het con­tro­leer­baar was wie er bin­nen kwam. Te­vens kon maar een be­perkt aan­tal toe­schou­wers de wed­strij­den bij­wo­nen. De rad­draai­ers die zich op 14 april jongst­le­den heb­ben mis­dra­gen ver­zoe­ken wij met klem om zich niet meer te ver­to­nen bij de wed­strij­den’, schreef de club van Hoor­naar Jeroen de Groot op de web­si­te. De cap­tain van de Am­ster­dam­se club wil­de gis­te­ren nog niet re­a­ge­ren op het be­sluit.

’In ver­band met de ge­beur­te­nis­sen vra­gen wij sup­por­ters/­be­zoe­kers die de ko­men­de wed­strij­den ’t Knoop­punt on­der­steu­nen om dit op een po­si­tie­ve ma­nier te doen. Ge­zien het feit dat de ver­e­ni­ging door de KNVB ver­ant­woor­de­lijk wordt ge­steld voor ie­der­een die zich uit­laat, juicht of in een be­paald vak zit waar mas­saal voor ’t Knoop­punt ge­juicht wordt, zul­len wij bij het ver­le­nen van de toe­gang tot de hal se­lec­tief zijn. Te­vens zal uit en thuis ex­tra be­vei­li­ging wor­den in­ge­zet.’

meer nieuws