De komst van Mo Darri heeft voor een positieve explosie aan reacties gezorgd. Ook de media sprong er direct in.

Hierbij het artikel van het Noord Hollands Dagblad en de reactie van het Belgische Futsal World

 

Mo Darri keert terug bij Hovocubo

ArchieffotoMo Darri (midden) – hier in duel met Sander de Zwart van FC Marlène – keert volgend seizoen terug bij Hovocubo.

Bron: Noord Hollands Dagblad

Mo Darri na drie jaar terug in De Opgang * Club en speler komen een verbintenis voor twee jaar overeen

Door Vincent Schot
HOORN * Vier grote spandoeken sierden seizoenen lang de wanden van De Opgang. Nadat Jeroen de Groot en Mo Darri Hovocubo verruilden voor ’t Knooppunt verdwenen de doeken met daarop de afbeeldingen van ’The Terminator’ en ’The Magician’ in de berging van de sporthal. En toen Ronald van Leeuwen vorig jaar afzwaaide, kwam ook de afbeelding van ’Brabants Beton’ naar beneden. De schatkistbewaarders van de Hoornaars kunnen op zoek naar het spandoek van Mo Darri nu de club maandagavond bekendmaakte dat hij komend seizoen terugkeert in het rode shirt.

Na drie jaar kan het spandoek van ’The Magician’ weer worden opgehangen in De Opgang. Dat  het doek van ’The Magician’ volgend jaar weer gebroederlijk naast dat van Amir ’The Pitbull’ Molkarai komt te hangen, is geen toeval. De twee zijn boezemvrienden en dus was de captain van Hovocubo een van de eerste die wist dat Darri weer dichter bij huis wil gaan spelen. Toen dit trainer Sander van Dijk ter ore kwam, aarzelde hij niet om contact op te nemen met de speler die drie seizoenen geleden vertrok.

Onder toeziend oog van voorzitter Winfred Wester (links) en vicevoorzitter Jan Gasseling zette Mo Darri zijn handtekening al onder een nieuwe verbintenis bij Hovocubo

,,Mo Darri is een zaalvoetballer van de buitencategorie’’, geeft hij hiervoor een simpele reden. Over het feit dat de Alkmaarder hem in 2014 eerst zijn ja-woord gaf om later alsnog naar Amsterdam te vertrekken is door de twee al lang en breed een vredespijp gerookt. ,,We hebben sindsdien altijd contact gehouden met elkaar.’’

Na twee seizoenen in de hoofdstad bij ’t Knooppunt leek Darri dit seizoen heel even neer te strijken bij Veerhuys, de club waar hij zijn eerste serieuze stappen in de eredivisie zette. Uiteindelijk koos hij voor FT Antwerpen en de Belgische competitie. ,,Dat is natuurlijk een flinke reisafstand, die hij ook nog eens alleen aflegt. Omdat ook zijn privésituatie gaat veranderen wil hij weer dichter bij huis gaan spelen. Ik ben uiteraard heel blij dat hij dat weer bij ons wil gaan doen.’’

Sinds Darri vertrok bij Hovocubo is de selectie flink opgeschud. Dit seizoen staat er een spelersgroep om de vingers bij af te likken met vrijwel allemaal internationals of ex-internationals. Inmiddels is duidelijk dat Nigel Wijdenbosch de club na dit seizoen gaat verlaten. Hij keert terug naar FC Marlène. Met wie Darri komend jaar exact in het veld staat, kan Van Dijk nog niet zeggen.

,,Mo Attaibi, Amir Molkarai en Mats Velseboer hebben in ieder geval nog een verbintenis na dit seizoen. We hebben inmiddels al een aantal gesprekken gevoerd, maar deze lopen nog. Met verschillende andere dragende spelers gaan we binnenkort om de tafel. De competitie ligt straks vijf weken stil. In die periode moet er meer duidelijk worden over de groep voor komend seizoen’’, aldus de trainer.

 

BREAKING: DARRI VERLAAT FT ANTWERPEN VOLGEND SEIZOEN

Het bestuur van zvv Hovocubo is zeer verheugd u te mogen meedelen dat met ingang van het seizoen 2017-2018 niemand minder dan Mo Darri de gelederen van Hovocubo komt versterken.
Mo ‘the magician’ Darri speelde eerder van 2012 tot en met 2014 bij Hovocubo. Onder Sander van Dijk won hij de KNVB beker en de landstitel. Hij komt over van FT Antwerpen waar hij dit jaar in de Belgische competitie uitkomt.
Bron: Hovocubo

meer nieuws