Stadsderby voor zvv Zwaag

Een derby tussen twee bevriende clubs binnen de Hoornse stadsgrenzen. Veel oud Hovocubanen die tegenwoordig bij zvv Zwaag uitkomen. Voor Hovocubo is de strijd om de periode en de koppositie daarnaast groot. Ennio Mul is geblesseerd en dus afwezig en Ali Choukair revalideert nog steeds. Voor de rest is de groep compleet.

Hovo begint niet zonder risico’s en Every Janzen maakt het in de eerste minuten gelijk erg spannend voor eigen goal, maar gelukkig zonder consequenties. Binnen vijf minuten komt Hovocubo op voorsprong door een goal van Tom Overtoom. Hij passeert oud Hovo doelman Elle Mol. Wanneer Kevin Tromp een vrije trap veroorzaakt trekt Bart Spil de stand gelijk: 1-1.
Voor het publiek is het een wedstrijd waarin veel gebeurt, met grote kansen voor Hovo maar Mol keept goed. tom-stenue-2deHovocubo speelt dwingender. Een prachtige pass van Tom Overtoom op Nigel Wijdenbosch is de basis voor het schot die doorde waardse speler snoeihard in de goal schiet. 1-2. Mar wederom een oud Hovocubo speler, Barry van der Laan lobt de bal over Tjerk Thuring en Zwaag komt weer langszij. Kort daarna krijgt Every Janzen de kans om Hovo opnieuw naar een voorsprong te brengen, maar zijn eerste poging mislukt. Niet veel later in een goede combinatie tussen Tom Overtoom en Every Janzen scoort hij alsnog de 2-3. In deze fase was Tom Overtoom Hoofdrolspeler met een inbreng bij iedere goal. De geelhemden bleven jagen maar jong talent Tjerk Thuring verdedigde zijn goal met succes. En als an de andere kant ook een oud-Hovocubaan en hoofdsponsor van Hovocubo, Jim Bouwhuis, de fout in gaat straft Nigel Wijdenbosch dit onmiddellijk af en staat het 2-4. Maar het bleef spannend en David Berepoot brengt met nog drie minuten te spelen in de eerst helft de aansluitingstreffer. 3-4. Het tempo lag hoog en de zoon van Jos, Jim, zorgt er persoonlijk voor dat zijn eerdere fout recht wordt gezet en maakt de 4-4.

Het sprankelende spel van de eerste helft zal Hovocubo in de tweede helft niet kunnen opbrengen. Het gaat minder en Zwaag ruikt bloed. De 5-4 ontstaat na een pass van wederom een oud Hovocubaan Richard Meijer en het is Shetie Dekker die de thuisploeg voor de eerste keer op voorsprong komt. Hierna verdween de suprematie die Hovo in de eerste helft tentoon spreidde volledig en Zwaag liep uit naar 7-4. Niña George was gedwongen om de twee de helft Every Janzen als vijfde veldspeler in te zetten en de 7-5 werd nog gemaakt door Nigel Wijdenbosch met nog 7 minuten op de klok. Maar het was een doekje voor het bloeden. De eindstand werd beslist op 9-5.

Een wedstrijd waarbij het publiek de grote winnaar was met veel doelpunten en spannende momenten.

De volgende wedstrijd voor Hovocubo 2 is vrijdag 10 februari om 20.35 uur in De Opgang tegen Golden Stars.