“Hovo O17-1 komt vroege achterstand niet meer te boven”

Voor de 6e keer dit seizoen spelen we tegen een Veerhuys team. De eerdere vijf wedstrijden werden in winst omgezet al was de thuiswedstrijd tegen Veerhuys O17-3 een spannende partij want na een 4-0 ruststand kwam Veerhuys goed terug tot 4-4 en wist Hovo in de slotfase pas de winst, 6-4, naar zich toe te trekken. We weten dat we afhankelijk zijn van ploegen als Veerhuys O17-1 en Lebo om nog voor playoffs in aanmerking te komen.  Hovo kan niet beschikken over Ricky en dat is natuurlijk een aderlating.

Hovo start goed en krijgt kansen via Jordan, Kaj en Dave. Na een minuut of acht is de eerste de beste échte kans voor de thuisploeg raak als de bal bij het rondspelen op eigen helft in de kluts voor de voeten van een Veerhuys speler komt en die schiet de bal langs keeper Damian, 1-0. Veerhuys zet de direct druk erop en daar hebben we het moeilijk mee. Veerhuys krijgt kort na de openingstreffer een 100% kans die naast wordt geschoten. Zelf krijgen we nog wel mogelijkheden maar tot twee keer toe is Remco ongelukkig in de afwerking. Aan de andere kant komen we goed weg als kort achter elkaar Veerhuys de bal tot twee keer toe tegen de paal aan schiet. Met name de sterke en grote nummer 9 is continue gevaarlijk en het is dan ook een kwestie van tijd voordat deze speler het verschil maakt en dat gebeurt dan ook met een hard afstandsschot die in de kruising verdwijnt, 2-0. Het is natuurlijk zaak om de aansluiting te hervinden en Kaj is tot twee keer toe aan de rechterkant gevaarlijk maar de keeper is beide keren attent. Vier minuten na de 2-0 lijkt een Veerhuys speler een voorzet af te geven maar de voorzet blijkt een onbedoeld schot op doet te zijn die keeper Damian volledig verrast, 3-0. Dat is een enorme tegenvaller maar vanaf dat moment keert de wedstrijd wel. Veerhuys zet minder druk en Hovo doet dat juist meer. De thuisploeg probeert het tempo uit de wedstrijd te halen, nemen hun tijd voor elke vrije (in)trap. Het komt de sfeer in het veld niet ten goede, aan de andere kant, wellicht zouden wij hetzelfde doen. Voor rust krijgt Veerhuys nog twee kansen die door Damian knap wordt gered. Hovo probeert uiteraard de stand wat dragelijker te maken en krijgt kansen via Jordan en Jordy die naast of tegen de keeper worden opgeschoten. Drie minuten voor rust is er prima aanval tussen Jordy en Kaj die door Jordan wordt binnen geschoten, 3-1. Remco heeft daarna nog een kans op de 3-2 maar schiet over terwijl Jordy een schot rakelings naast schiet.

Hovo zet direct na rust aan en het drukt de thuisploeg in de verdediging. Jordy schiet een vrije trap in de muur en dat is het sein voor een reeks van aanvallen. Na vier minuten krijgt Veerhuys geel en dat betekent een ideale mogelijkheid om de aansluittreffer te maken. De bal gaat snel van man tot man maar Veerhuys verdedigt sterk en meer dan een schot op de paal van Jordan komt Hovo niet. Vlak nadat het weer vier-tegen-vier in het veld is krijgt Jordy een 100% kans maar schiet van dichtbij tegen de keeper op. Het wachten is op een goal van Hovo die ons weer helemaal terug in de wedstrijd zou brengen. Veerhuys probeert het tempo in de wedstrijd te vertragen en zelfs de coaches doen daar naar hartelust aan mee wat de scheidsrechter tot twee keer toe doet besluiten om de coaches tot de orde te roepen. Dat zorgt weer voor irritatie op de Hovo bank en het resultaat is dat het er niet leuker op wordt. Kansen voor Hovo zijn er te over maar het wil gewoon niet, Sem krijgt een paar kansen, de eerste, na een mooie 1-2 met Dave wordt door de sterke keeper gepakt en ook daarna is de keeper een sta-in-de-weg. Tussendoor schiet Sem ook nog een keertje over de bal heen. Veerhuys is in een snelle counter dichtbij de 4-1 maar schiet voor de 3e keer op de paal. Uitblinker aan Hovo kant is zondermeer Kaj die het spel verdeelt en met name ook verdedigend, samen met Dave, zeer sterk voetbalt. Maar ook Kaj is niet in staat het verschil te maken. Naarmate de 2e helft vordert gaat de tijd ook nog tegen Hovo werken. Vijf minuten voor tijd geeft de scheidsrechter een rode kaart aan een Veerhuys speler voor de zoveelste overtreding en dat zorgt voor de nodige irritatie. Kaj toont zich de meeste verstandige door eerst Jordy en dan Jordan weg te leiden uit het tumult wat ontstaat. De rode kaart betekent nog een keer een man-meer situatie. De Hovo coaches besluiten keeper Damian uit het veld te halen en Kaj is degene die het keepersshirt aantrekt om maximale druk uit te oefenen. Jordan is dichtbij de 3-2. Het risico dat Hovo neemt heeft ook tot gevolg dat Veerhuys nog een enorme kans krijgt die knap door Kaj wordt gered. In de voorlaatste minuut is het dan eindelijk raak als Sem de bal van links goed voorgeeft en Jordy attent de 3-2 binnen tikt.  De tijd is tekort om de 3-3 te maken en zo verliest Hovo ondanks een sterke 2e helft met 3-2 van Veerhuys. En ondanks dat het in de wedstrijd soms heftig aan toe ging worden na het laatste fluitsignaal de handen geschud en de tegenstander gefeliciteerd.

Na afloop overheerst uiteraard de teleurstelling. Een gelijkspel had zeker de verhoudingen beter weer gegeven maar ja, het mocht niet zo zijn. Na de wedstrijd blijkt dat we met 3 punten goeie zaken hadden kunnen doen omdat Lebo opnieuw verloor en we op 2 punten hadden kunnen komen. Veerhuys O17-1 won dik met 10-1 en lijkt de juiste vorm te pakken te hebben. Vanwege de krokusvakantie is de volgende wedstrijd over twee weken, in Wormer spelen we dan tegen Kondo Budjong.