Tweede plek voor play offs veilig gesteld

Een derby die sinds de jaren tachtig altijd leeft. Sander van Dijk moest het doen zonder Martin van Eeuwijk (veldvoetbal) en Mo Attaibi (blessure). Ook ‘t Veerhuys miste met Issam Ezhar een speler waardoor scheidende coach Antoine Gooyers zijn ploeg niet compleet zag.

Barry de Wit moest al snel in actie komen om een schot van Karim Mossaoui. Maar Veerhuys begon de eerste tien minuten heel sterk. Ook Dave Stet had zijn handen vol aan om zijn doel schoon te houden. Odi Nimako was al snel in de gelegenheid om de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar zag Stet de bal pareren. Beide doelmannen deden het heel goed. Na dat eerst aanvoerder Amir Molkârâi de bal tegen de paal schiet duurt  het dan ook tien minuten voordat Hovo toch de openingstreffer maakt. Na een uitstekende individuele actie van Karim Mossaoui stelt hij de voor het doel goed opgestelde Yoshua St. Juste in staat om de 0-1 te maken. De gelijkmaker lag kort daarna aan de voeten van Younes Daari, echter, de paal bracht redding. Als Mats Velseboer met een droog schot vanuit de tweede lijn de bal achter Barry de Wit weet te plaatsen wordt het klasse verschil tussen beide ploegen wel zichtbaar.

In de rust nam Koen van der Leeden plaats onder de lat en werd hij ingespeeld door collega Dave Stet. Sander van Dijk kon vertrouwen op goede keepers en gunde beide een helft in deze wedstrijd.

Redelijk snel in het tweede bedrijf is het Amir Molkârâi die met een goede individuele actie de Veerhuys defensie op het verkeerde been te zetten en zet hiermee de nul drie op het scorebord. De thuisploeg blijft erin geloven en met een goede combinatie tussen Joost Reus en Maarten Zuiker komt het ook weer dicht bij een treffer, maar ook Koen van der Leeden laat zien een keeper van formaat te zijn. Al met tien minuten spelen in de tweede helft, relatief vroeg in de wedstrijd, probeert Antoine Gooyers een doelpunt te forceren door Wesley Donkers als vijfde veldspeler in te zetten. Als het goed uitpakt is het een nuttig risico. Echter, als een mislukte poging in de voeten van Mats Velseboer komt en hij Karim Mossaoui aanspeelt die van de middellijn in het vrije doel kan prijsschieten is het gedaan met de wedstrijd.

De 0-5 komt tot stand wanneer Amir Molkârâi op avontuur gaat en Sofian el Adel bij de tweede paal vindt die de bal er alleen maar in hoeft te tikken. Tot slot weet Yoshua St. Juste het zesde Hovocubaanse doelpunt te counteren waarmee de eindstand is bepaald.

Zakelijke overwinning door Hovocubo met twee keepers die ieder in hun speelhelft de 0 wisten te behouden. Dit bezorgt coach Sander van Dijk opnieuw een taart tractatie op de training.

Volgende week wacht het laatste duel in de reguliere competitie. Deze wedstrijd vindt plaats tegen koploper en verliezend bekerfinalist ‘t Knooppunt.

Luister hier naar het Live radioverslag van Radio Hoorn 20.00-21.00 uur

Luister hier naar het Live radioverslag van Radio Hoorn 22.00-22.00 uur

Luister hier naar de nabeschouwing van Radio Hoorn

Lees hier het verslag van HV/Veerhuys

Veerhuys in lastig parket na nederlaag in heerlijke derby

Bron: Noord Hollands Dagblad

Hovocubo wint Hoornsche clash ruim * Thuisclub laat veel te veel kansen onbenut Veel druk op laatste speelronde

Vincent Schot

Hovocubaan Karim Mossaoui – maker van de 0-4 – snelt met de bal langs Dennis Pals van Veerhuys. Foto: Henk de Weerd

Hoorn * Ook de tweede Hoornse derby van dit zaalvoetbalseizoen is een prooi geworden voor Hovocubo. In Sportcentrum Vredehof trakteerde het Veerhuys gisteravond op een 0-6 nederlaag. De thuisclub is daarmee in een lastig parket terecht gekomen. Om zich rechtstreeks te handhaven in de eredivisie moet er volgende week in Amsterdam gewonnen worden van uittredend landskampioen ASV Lebo. Lukt dit niet, dan wacht het slepen van promotiedegradatieduels.

De formatie van trainer Antoine Gooyers had zich tegen Hovocubo al kunnen verzekeren van een langer verblijf op het hoogste niveau. Daarvoor had het wel El Clásico moeten winnen. Een lastige opgave gezien het verschil in kwaliteit, maar niet gezien de beginfase van het duel.

Veerhuys begon immers prima aan de krachtmeting met de ploeg die heel andere sores heeft. Hovocubo wil in de laatste duels de tweede plaats op de ranglijst vasthouden om zo een thuisvoordeel te bemachtigen voor de play-offs om de landstitel. De geelhemden speelden fris van de lever en lieten zelfs de eerste grote kansen van het duel noteren. Vooral Dennis Pals was dicht bij de openingstreffer, maar hij zag Hovocubo-goalie Dave Stet een onmogelijke redding verrichten.

Ook voor de andere goal werd het steeds drukker. Waar Stet zich aan de ene kant van het veld liet gelden, deed Barry de Wit dit aan de andere kant; onder meer door een pegel van Amir Molkârâi fraai tegen de lat te tikken. Hoewel de keeper van Veerhuys uiteindelijk zes keer de bal uit het net moest halen, groeide hij uit tot de beste man aan de kant van zijn ploeg en misschien zelfs wel van het veld.

De openingsgoal viel uiteindelijk na elf minuten toen international Yoshua St. Juste een prima pass van Dennis Selbach van dichtbij binnen werkte. Voor rust slaagde Hovocubo hier nog één keer in, ditmaal was het Molkarai die scoorde. Hij veranderde een schot van Mossaoui dusdanig van richting dat deze wel aan de goede kant van de paal achter de Wit verdween.

“We begonnen zeker goed aan de wedstrijd. Jammer genoeg beloonden we onszelf daar niet voor. Weer niet, inderdaad. Ik kreeg vandaag nog van iemand een app’je met de vraag wat ik mijn ploeg dit seizoen nou kan verwijten. Nou,dat we niet scoren. Op de training zet ik zelfs opgestapelde banken in het doel zodat ze gedwongen worden om hoog binnen te schieten. Dan is een keeper vaak kansloos. Kijk maar naar hun 0-3. In de eerste helft was het beslist niet onmogelijk, maar we lieten het na om op voorsprong te komen”, blikte Gooyers, die en passant liet weten na dit seizoen te stoppen als trainer van Veerhuys, terug op de eerste twintig minuten.

De energie die zijn spelers in de wedstrijd moesten leggen om het hoge tempo van het steeds beter spelende en sneller combinerende Hovocubo te houden, brak Gooyers na rust op.

“Zij zijn natuurlijk sowieso de betere ploeg van de twee. Het vergt veel om die jongens bij te houden. Dat merkte je in de tweede helft.”

De teller liep daarin uiteindelijk op tot een half dozijn, maar veel belangrijker dan de nederlaag was de dreiging die hierdoor is ontstaan van het moeten spelen van nacompetitie. Veerhuys staat nu gelijk met WSV (20 punten) en weet TPP (19 punten) en zvv Eindhoven (18 punten) nog onder zich. De Hommel degradeerde gisteren officieel.

“We moeten volgende week winnen bij ASV Lebo om die twee onder ons te houden. Lukt dat niet dan valt er niet veel te rekenen aangezien TPP tegen De Hommel speelt.”