Hovovrouwen winnen laatste wedstrijd en sluiten af in stijl.

De tegenstander in Noord-Scharwoude was Dansschool Biersteker/Plubos, het team van de geplaagde coach Bert van Hemert.
Ook vanavond ontbraken er in zijn team veel “vertrouwde” gezichten die ons in het verleden het leven aardig zuur wisten te maken.
Wel veel vertrouwde gezichten op de tribune die bij Hovocubo twee speelsters zagen debuteren.
De 16-jarige Romy Waijenberg mocht zelfs starten in de basis en groeide uit tot één van de smaakmakers aan de kant van Hovo.
De eerste kans was voor Stephanie Buitendam die na een knappe pass van Marjan Brouwer op keepster Elisa Hartog van de tegenstander stuitte.
In het vervolg van de eerste helft kwam Biersteker/Plubos er niet aan te pas, de tegenstander speelde dan misschien niet in de sterkste samenstelling maar Hovo speelde gewoon een goede wedstrijd.
Alle speelsters toonden een uitstekende wedstrijdmentaliteit en zette de tegenstander continu onder druk.
Ook het eigen spel was goed, het aantal goede tot uitstekende kansen loog er niet om en de tegenstander mocht keepster Hartog bedanken dat men niet voor rust al op een grote achterstand stond.
Halverwege de eerste helft was het aanvoerdster Bouchra Ait’lhou die de 0 – 1 op het bord schoot.
De druk van Hovo leverde de nodige vrije trappen op zonder dat de wedstrijd echt hard was, nadat de eerste twee 10-metertrappen gekeerd werden door Hartog was het kort voor rust Melanie Snoeijink die de derde hard en hoog wist te benutten en de ruststand op 0 – 2 bepaalde.
In de tweede helft bleef Hovo vroeg druk op de tegenstander zetten.
Na een knappe actie van debutante Waijenberg kom Marjan Brouwer de 0 – 3 in een leeg doel schieten.
Biersteker/Plubos kwam redelijk verrassend op 1 – 3 na een ongelukkig moment in de verdediging, de lange periode zonder gevaarlijke momenten hadden keepster Mariel van de Geer waarschijnlijk in slaap gesust.
Het was de tweede debutante Rosanne Stam die de marge weer op drie bracht na een goed uitgespeelde aanval.
Nadat ze in de eerste helft al twee keer dichtbij een doelpunt was maar toen nog de paal en de keepster op haar weg vond kon ze nu haar goede wedstrijd bekronen met een doelpunt.
Niet veel later was het Romy Waijenberg die haar debuut glans gaf door een fout in de verdediging van de tegenstander af te straffen met een schot vol overtuiging.
Biersteker/Plubos bepaalde met een knap schot de eindstand op 2 – 5 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.
Complimenten voor het hele team voor de getoonde inzet en beleving en een uitstekende uitvoering van het strijdplan dat door Roy Nieuwkoop bedacht was.
Dit geeft ons als staf veel vertrouwen voor het volgende seizoen en we gaan er alles aan doen om de prestaties van dit seizoen te verbeteren.
Voor het tweede staan er nog een aantal wedstrijden op het programma maar verder zal de komende weken alles in het teken staan van de voorbereiding op het nieuwe seizoen met natuurlijk als afsluiting de zware wedstrijd tussen staf en speelsters…

Zege voor Hovo vrouwen

Bron: Noord Hollands Dagblad

Van onze verslaggever

De vrou­wen van Ho­vo­cu­bo heb­ben gis­ter­avond een zege ge­boekt op Dans­school Bier­ste­ker/Plubos. De hek­ken­slui­ter van de ere­di­vi­sie werd met 2-5 aan de kant ge­zet door de ploeg van trai­ner Rudy Mon­den. De sco­re had ver­der kun­nen op­lo­pen want Ho­vo­cu­bo mis­te twee keer van tien me­ter