Titelverdediger districtsbeker door naar volgende ronde

Voor Hovocubo coach Niña George een bijzondere wedstrijd. De club waar zij als speelster grote successen behaalde. Os Lusitanos is tevens de club waar selectiespeler Mo Attaibi zijn roots kent. Helaas is de international niet meer voor Hovo 2 speelgerechtigd.

Na de aftrap waren het Mo Jamai en Nigel Wijdenbosch degenen die binnen drie minuten ieder keihard op de paal knalden. Visitekaartje was bij deze afgegeven…. zou je denken. Dit wordt gevolgd door een slimme intrap van Every Janzen op Mo Jamai, maar die stuit op keeper Bouyachtaz. In de vierde minuut lukt het de kleine behendige Amsterdammer in Hoornse dienst uiteindelijk wel en na een knappe actie knalt hij de bal in het Amsterdamse doel. 0-1.

Middels een vrije trap van straatvoetballer Orville Stoc laat de thuisploeg zien weldegelijk de intentie te hebben Hovocubo weerstand te bieden. Maar zijn schot treft geen doel. En de dreiging van Os Lusitanos blijft aanhouden want na vijf minuten spelen dient Tjerk Thuring redding te brengen om niet gelijk te komen.

De twee ploegen blijken aan elkaar gewaagd waarbij Hovocubo vanuit een duidelijke organisatie speelt en Os Lusitanos zeer opportunistisch. Dit maakte wel dat het een leuk schouwspel was. Door goed verdedigen van Hovocubo blijft de stand tot aan de rust 0-1.

Daar waar Hovocubo in de eerste drie minuten van het eerste bedrijf op zijn gevaarlijkst was, waren de zwart-hemden dit in de zelfde fase van de tweede de helft. Maar daar waar Hovo dus twee keer paal trof lukte het aanvoerder Iginio Vonsee keeper Tjerk Thuring te verschalken. En de Amsterdammers bleven aandringen maar het is het zeventien-jarige toptalent Tjerk Thuring die de ploeg op de been houdt. Pas als de tweede helft vijf minuten oud is, is het captain Every Janzen die na een fantastische actie de bal genadeloos er in schiet zodat Hovocubo toch nog op voorsprong komt. En als Mo Jamai op behendige wijze de bal van Orville Stock afpakt en Every Janzen aanspeelt lijkt de bevrijdende marge met deze counter in aantocht. Helaas kan Kevin bij de tweede paal niet goed bereikt worden zodat het 1-2 blijft. Toch blijft Os Lusitanos het proberen en loopt Jabir alleen op Tjerk Thuring af. Maar de jongeling weet het doel goed te verkleinen en blijft Hovo op voorsprong. Toch komt even later de thuisploeg langszij. Wanneer Jabir opnieuw een aanval inzet en Iginio Vonsee bij de tweede paal weet te bereiken staat het toch weer gelijk.

Dan volgt nog een spannende fase, waarbij keeper Bouyachtaz de inzetten van Bart Overtoom en Every Janzen weet te pareren.

Met deze gelijke stand volgende er een penalty serie. Orville Stoc opent de score, Tjerk raakt de bal nog aan. Mo Jamai maakt onberispelijk gelijk. Tjerk weet bijna de bal van Rebel te keren, maar net niet. Tom maakt weer gelijk. De ongelukkige van de avond is Bruno Januario, hij promoveert de redding van Tjerk tot matchwinnaar na dat ook Every zijn bal er in schiet.

Hovocubo plaatst zich voor de volgende ronde. Andere ploegen die door zijn: Vedette/De Remise, Texel ’94 2, Zeeburgia, ZOG, Delta Sports, Al-Andalus, Wognum Nicols 2, asv Lebo 2 en Team Alkmar/Sportstars

Aan komende vrijdag speelt Hovocubo 2 de zeer belangrijke wedstrijd tegen The Counters. Winst is essentieel om mee te blijven doen voor kampioenschap of periode titel. Deze wedstrijd wordt in Koog aan de Zaan om 19.50 uur.