“Hovo O17-1 verliest onnodig tegen Nieuweboer O17-1 met 5-2”.

Na drie thuiswedstrijden en vier achter opeenvolgende overwinningen spelen we in Wervershoof tegen Arch.b.Nieuweboer, op de ranglijst op de 6e plaats bivakkerend. De ploeg heeft drie keer verloren met 1 doelpunt verschil, één keer gelijk en vier keer gewonnen, met weinig doelpunten verschil, kortom spannende wedstrijden. Aanvoerder bij Nieuweboer is Ferry, vorig jaar nog spelend in het Hovo shirt bij de B2 en in de zomer getransfereerd naar de ploeg uit Wervershoof.  Op de maandag training was er niet scherp getraind en in de aanloop doen de coaches er dus alles aan om de mannen op scherp te zetten. Reserve keeper Nick is er deze keer niet bij. Remco, Jordy, Dave en Kaj hebben de hele dag in de Efteling gezeten en hebben een lift van conciërges van school gekregen om op tijd aan de aftrap te kunnen staan.

Hovo trapt af en laat de bal achter rond gaan. De thuisploeg maakt geen aanstalten om druk te zetten en verdedigt 5 161118nieuwboer-jo17-1_dsc02530_335-smallmeter achter de middenlijn. Aangezien Hovo ook geen risico neemt is het een saai begin van de wedstrijd, het is zelfs een beetje laf van beide zijden. Op het moment dat er even naar voren wordt verdedigd door Nieuweboer is het direct gevaarlijk, Dave is net te laat op een inzet van Jordy en Jordan ziet een inzet door een verdediger tot hoekschop worden verwerkt. Drie maal is scheepsrecht en het is opnieuw de sterke spelende Jordy die op links een inzet geeft op Jordan die nu attent naar binnen is gekomen en de 0-1 binnen schiet. Nieuweboer komt er nu iets meer uit maar lijkt net als Hovo overigens met de handrem erop te voetballen. Voor de toeschouwers is het geen leuk kijkspel. Het wachten is op een fout van de tegenstander en uiteraard gebeurt dat ook, kansen zijn er voor Nieuweboer aanvoerder Ferry (naast) en Hovo aanvoerder Kaj (keeper). Vlak erna is het Kaj die een bal onderschept, er op links vandoor gaat en de bal langs de keeper op de paal schiet. Negen minuten voor rust krijgt Ferry de gele kaart en spelen we 2 minuten in een overtalsituatie. Daar is de laatste weken uitvoerig op getraind. De bal gaat snel rond en het is Dave die de paal raakt terwijl Kaj net naast schiet. Na 1 minuut is het Jordan die ook geel krijgt en zo is het 3-tegen-3 in het veld. Snel daarna spelen we natuurlijk met 3-tegen-4. We lijken de ondertal situatie goed door te komen maar net voordat we weer met vier veldspelers in het veld staan scoort de thuisploeg de 1-1. Daarna betekent een zeldzaam foutje van Dave bijna de 1-2 maar keeper Damian redt zijn neef met een mooie redding. Ook Sem is nog een keer attent om een gevaarlijke aanval onschadelijk te maken. De laatste vijf minuten zijn spannend want beide coaches laten hun teams druk zetten. Daar heeft Hovo het meest problemen mee want ze krijgen de bal moeilijk weg en de thuisploeg heeft het betere van het spel. Het lijkt op een 1-1 ruststand uit te draaien maar op slag van rust is het Ferry die de thuisploeg op voorsprong zet, 2-1.

161118_nieuwboer-jo17-1_dsc02543_06b-smallNa rust is het Hovo die meer druk zet. Eerste kans is nog wel voor Nieuweboer (naast) maar vrij snel in de 2e helft is er een typisch zaalvoetbal aanval die bij Kaj begint en via Jordy bij de doorgelopen Dave komt die de 2-2 binnen schiet. Hovo lijkt door te drukken en is in de beginfase de makkelijker voetballende ploeg. Het krijgt ook kansen via Jordy (net te laat), Kaj (met links keeper), Remco (naast) en Jordan (over). Tussendoor is het Ferry die namens Nieuweboer in moeilijke positie de keeperskwaliteiten van Damian test. Halverwege de 2e helft is er een vrije trap voor Nieuweboer. De Hovo spelers zijn met de scheidsrechter in discussie en Nieuweboer is attent, neemt snel de vrije trap en zo loopt een Nieuweboer uit de rug van Kaj en scoort de 3-2. Kort daarop is het Nieuweboer die via Ferry nog een kans krijgt maar opnieuw komt Damian als winnaar uit de strijd en houdt Hovo in de wedstrijd. Eén minuut later is het Damian die geel krijgt als hij een overtreding maakt. Normaal is het dan dat reserve keeper Nick dan in het veld komt maar laat die er nu een keer niet zijn. Kaj doet het shirt van Damian aan en reageert als keeper alert bij twee doelpogingen van Nieuweboer. De twee minuten overtal wordt door Nieuweboer niet goed uitgespeeld. Het shirt uit (Kaj) en shirt aan (Damian) verdient nog meer aandacht want dat gaat niet vlekkeloos waardoor Kaj met ontbloot bovenlijf het vel
d weer in moet. Net nadat Damian weer terug is krijgt Remco geel en moeten we opnieuw met een mannetje minder voetballen. Vervelend bijkomstigheid is dat er wat heen-en-weer wordt geduwd en dat hoort gewoon niet. Gelukkig zijn er ook verstandige spelers aan beide zijden waardoor de wedstrijd niet ontspoort. Het wordt er echter niet leuker op. In de 3-tegen-4 wordt dit door de thuisploeg nu wel goed uitgespeeld en zo scoort Nieuweboer de 4-2. Twee minuten later opnieuw een prima uitgespeelde aanval en zo is het 5-2 en is de wedstrijd gespeeld. Met Kaj als vliegende keep wordt nog extra druk uitgeoefend maar Hovo speelt een verloren wedstrijd en zo eindigt de wedstrijd in e161118_nieuwboer-jo17-1_dsc02561_498-smallen teleurstelling voor de Hovo mannen.

Na afloop laten de beide aanvoerders hun voorbeeldfunctie zien door gewoon met de armen om elkaar heen op de foto te gaan. En zo hoort het!  De Hovo ploeg moet de wonden likken en vanaf maandag weer scherp trainen om volgende week in de thuiswedstrijd tegen ZVC de 3 punten in Hoorn te houden. Die zijn hard nodig want we zijn door de nederlaag van de 4e naar de 7e plaats gezakt.

Scoreverloop:

1. 0-1 Jordan (Jordy), 19. 1-1, 25. 2-1, rust, 28. 2-2 Dave (Jordy), 36. 3-2, 44. 4-2, 46. 5-2