Noord Hollandse onderonsjes

In 1964 is vanuit Den Helder het zaalvoetbalspelletje gaan rollen. Toen nog bij de HZVO (die nog steeds bestaat). In 1967 zag de KNVB in dat zaalvoetbal er toe deed en heeft een aantal competities overgenomen. Eerst volgde Noord Brabant met het uitoefenen van deze sport en later ook de rest van Nederland. Lees meer over het ontstaan van het zaalvoetbal in Nederland (en Europa) in het hoofdstuk van ons jubileumboek over de stimulator Cas Stuive.

Het zaalvoetbal is in Noord Holland begonnen en anno 2018 staan vier Noord Hollandse clubs in de competitie om het kampioenschap van Nederland: asv Lebo (1x eerder kampioen), zvv Volendam (ontstaan uit veelvuldige fusies van verschillende Volendamse clubs en bij elkaar ook goed voor 5x Landskampioen), ’t Knooppunt (1x landskampioen) en Hovocubo (4x landskampioen).

Wat was het spannend in deze competitie. Niet in de kop en in de staart, maar daar tussen. Wie twitter verslagen volgt op een wedstrijdavond heeft zich kunnen vermaken van minuut tot minuut met wie er virtueel met de nacompetitie om degradatie of kampioenschap zou gaan deelnemen.

Dat Knooppunt tegen Volendam in de ene halve finale zou gaan spelen was vorige week in hun onderlinge wedstrijd al beslist. Echter, wie de tegenstander van Hovocubo zou gaan worden was pas halverwege de tweede helft van al die wedstrijden duidelijk. FC Eindhoven liet TPP al snel kansloos, Groene Ster ging al snel met de virtuele vierde plek aan de haal doordat het Lebo in eigen huis tegen Amicitia in de eerste helft het ongekend spannend maakte. Maar we zijn eruit. asv Lebo.

Een club die vooral heel veel geloof heeft in zich zelf en vertrouwen op hun sterke basis en het collectief. Een mooi affiche voor een halve finale. De andere halve finale tussen zvv Volendam en ’t Knooppunt gaat om 17.00 uur van start in sporthal De Opperdam.

Hovocubo was twee keer duidelijk te sterk voor de Amsterdammers, maar is de nederlaag vorig seizoen in Sporthal Calvijn nog niet vergeten. Met Calvin Blankendaal als coach heeft Lebo ook een ervaren man aan het roer. Die zal dan ook zeker gaan spelen voor het resultaat. Evenals Sander van Dijk. Gezien de statistieken van dit seizoen en alle cijfers die daaraan gekoppeld zijn kunnen we niet anders zeggen dat Hovocubo als favoriet de strijd zal aangaan. En daar lopen we ook niet voor weg. Maar we zijn reëel, de bal is rond, kan raar rollen en de halve finale is pas afgelopen wanneer twee wedstrijden zijn gewonnen. Zolang dat niet het geval is doet Lebo volop mee. En dat ze kunnen stunten hebben we gezien in het jaar dat zij de topfavoriet ’t Knooppunt wisten te verslaan in de finale en met de titel er vandoor gingen. Hovocubo is dus gewaarschuwd!

De scheidsrechters van deze avond zijn: Ibrahim Eljilali, Sander Wolters, Xander van Hemert als secretaris en de vierde official is Lars van Leeuwen.

De aftrap in Sporthal Calvijn aan de Pieter Callandlaan 3 is om 19.30 uur.

De spelers waar Sander van Dijk in deze seizoensfase zal gaan putten zijn:

1. Dave Stet
4. Bart Overtoom
5. Zakaria Amrani
6. Faisel Mellah
7. Yoshua St. Juste
8. Youssef Makraou
9. Amir Molkârâi
10. Mats Velseboer
11. Younes Makraou
12. Tjerk Thuring
14. Kevin Tromp
15. Handrit Hoxhaj
16. Martin van Eeuwijk
20. Jasper Boon
22. Karim Mossaoui
23. Ruben Olijhoek

 

Samen met het bestuur van asv Lebo zorgen wij voor een goede organisatie van de uit & thuis wedstrijd. Met de clubs in de play offs zijn hierover duidelijke afspraken gemaakt.

Bij onze wedstrijd in de sporthal van het Calvijn college zal Hovocubo de boventribune innemen. Luister goed naar de mensen van de beveiliging en onze eigen stewards. Voor een goede doorstroming zal Lebo een aparte kassa openen voor de Hovocubo supporters. In de meeting met alle play offs kandidaten is afgesproken dat de entree voor alle clubs is vastgesteld op €5,-. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mits onder begeleiding.

Het is Amsterdam en parkeren is altijd lastig. We kunnen supporters adviseren om met de trein of metro te komen. Het Calvijn college is op loopafstand van station Lelylaan.

Wij hopen u zowel in onze uit en thuiswedstrijd te zien en wij hopen dat u Hovocubo komt steunen.

meer nieuws