Wederom een mindere tweede helft nekt Hovo 2

Hovocubo 2 had een probleem in de personele bezetting voor vanavond. Keeper Tjerk Thuring was door Sander van Dijk voor Hovo 1 geconfisqueerd, Every Janzen, Jim Nelen en Mick van der Gulik nog steeds geblesseerd. Hiervoor werden ‘good old’ Jasper Boon en Jordy van de Graaf van stal gehaald. Beiden momenteel behorend tot de selectie van Hovocubo 3. Dit allemaal in de week dat toptalenten Tjerk Thuring (16 jr) en Kevin Tromp (19 jr) door bondscoach Max Tjaden zijn uitgenodigd voor deelname aan de talententrainingen van Oranje o.21.

Het blijft lang doelpuntloos maar na een fantastisch genomen corner volleert Bart Overtoom de 0-1 in het doel achter doelman Indy Kramer. Voor rust wordt de score verder uitgebreid, het is gastspeler Jordy van de Graaf die op aangeven van Bart Overtoom de 0-2 op het bord zet.

Na rust lijkt er geen vuiltje aan de lucht, helemaal wanneer Tijani Cherkaoui naar de 0-3 soleert. Niks aan de hand zou je denken, wedstrijd over de streep trekken en klaar. Echter,coach Niña George die het voor haar mannen opneemt is het niet eens met een aantal beslissingen van de leiding en laat dit aan de arbitrage weten.  De scheidsrechter had zaken anders kunnen oplossen, maar besluit rood voor de coach te trekken. Dit had behoorlijke impact op de ploeg. Een schot en een scrimage bezorgen de aansluiting voor de thuisploeg. Het zou toch niet weer gebeuren? En ja, inderdaad HZV/Het Vennewater komt over Hovocubo heen en het staat 4-3. Uiteindelijk weet talent en jeugdinternational Kevin Tromp met een individuele actie de gelijkmaker eruit te persen. Hierdoor blijft Hovocubo steken in de middenmoot.